| Mache_Corina_1964 a întrebat:

Am nevoie de păreri. Cat mai multe. GFX 8 sau Serious mass? Sunt o țipă de 21 de ani, am 1.60 și 48 de kg. Mersi :*

3 răspunsuri:
| DovleacTurbat a răspuns:

Dar de ce nu vrei sa papi? Gainerele nu-ti fac altceva decat sa-ti aduca un surplus de calorii si carbohidrati (astia-s baza). De ce preferi sa dai cu sutele de lei saptamanal sau maxim la 2 săptămâni (gainerele se iau in cantitati mari de pudra) cand poti invata sa mananci corect. Carbohidratii si grasimile sunt cele mai ieftine, proteinele in schimb sunt cele scumpe. La 48 kg iti iei necesaru de macronutrienti din 1 masa si o gustare daca esti serioasa laughing)).

| Mache_Corina_1964 explică (pentru DovleacTurbat):

Ideea este alta. Sunt prea slaba. Ție îți plac fetele ce li se vad toate oasele? Mie nu. Oricât as mănca și oricât as încerca să am mese regulate nu pun pe mine. Mai ales de 2 ani. Am 3 mese principale pe zi, plus gustări. Ma trezesc noapte fiindu-mi foame și ce crezi, pap. Si nu ma dau inapoi din a manca orice. Absolut orice.Am nevoie de puțin ajutor. Nu exagerez cu sala, merg de 2 ori pe săptămână și nu am de gând sa devin pachet de muschi. Vreau sa am fiu puțin mai rotunjoara. Nu ma certa, te rog

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Mache_Corina_1964):

Tocmai asta spuneam, NU ai cum sa devi pachet de muschi, este imposibil genetic, n-ati fost create pentru a deveni barbate. Pe scurt te felicitam pentru ca mergi la sala. Ca sa cresti in greutate ai nevoie de un surplus caloric. Surplusul caloric este atunci cand tu consumi mai multe calorii decat arzi. Acum eu pot sa fiu extrem de direct si sa-ti ofer alimentatia mea de 3100 de calorii pe zi (SIGUR cresti in greutate) dar n-ai nevoie de asa ceva. Ai nevoie de o alimentatie strict pentru tine si nevoile tale. Pe langa calorii trebuie sa consumi carbohidrati (fara ei nu faci nimic) nici de grasimi nu trebuie sa fugi, este de ajuns sa alegi moderatia. Iti voi oferi o cale usoara, rapida cu ajutorul tehnologiei (asta nu inseamna ca trebuie sa iei totul ca "batut in cuie", experimentezi, despre asta este vorba. Incerci, vezi cum merge cu valorile date de calculator, daca nu ajustezi dupa cum crezi tu). Cauti pe google IIFYM.com, ii dai calculatorului datele care ti le cere (inaltime, greutate, varsta, sex si nivelul de activitate parca) si iti alegi obiectivul. El iti va face niste calcule (repet nu trebuie sa le iei de bune DOAR incerci si calculatorul poate gresi) iti va face niste calcule pentru calorii de mentenanta (caloriile la care tu iti păstrezi greutate) surplus caloric si deficit caloric (deficitul este atunci cand doresti sa pierzi in greutate). Tu iti vei alege surplusul ca asta este obiectivul tau. Poti incerca aceasta varianta timp de o săptămână dupa care te cântăresti (daca ai crescut in greutate, e ok poti continua). La greutatea ta probabil un surplus caloric va insemna un maxim 1800 de calorii laughing ( nu te lua dupa mine, pune in practica ce spune calculatorul), iar cu sala ce sa zic, antreneaza-ti tot corpul. Un secret pentru cresterea în greutate il reprezinta lucratul muschilor picioarelor in special genuflexiuni. Cum am spus si sus, corpul superb se obtine prin fiare nu banda si mai stiu eu ce. Fara frica ca devi barbata, ca faci brandu' mare sau mai stiu eu ce. (GARANTEZ). Lucreaza tot corpul, frumos nu inseamna picioare mai mari decat ale iubitului si fundul bombat (cam asta este specialitatea fetelor care merg la sala) picioare groase si restul' scândură (cel putin in capul meu sunt disproportionate).