anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna!
Am si eu o problema.
Am reusit sa slabesc 4 kg si as mai vrea sa slabesc inca 4 pentru a ajunge la greutatea mea de vara trecuta, care era ideala pentru mine.Insa...mananc o zi super sanatos, iar apoi, urmatoarea zi simt nevoia de ceva dulce..si ajung sa mananc un corn cu ciocolata MARE, care are cam 600 de calorii si ma simt foarte prost pentru ca stiu ca puteam sa mananc 2 mese in locul cornului.Dar nu stiu cum sa opresc aceasta pofta..mereu cand vin de la scoala imi e foarte foame si imi mananc cam toate caloriile deodata (uneori)...idei?

5 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Disciplina trebuie să aibă la bază o motivație. Motivația trebuie să aibă la bază o decizie legată de viața ta pe termen lung.
Nu este o vârstă la care să te gândești la moarte ca la un eveniment negativ, dar te poți gândi la o viață lungă.
Ori de câte ori mănânci cum nu trebuie, îți scurtezi viața cu câteva zile, ore, minute. Cineva trebuie să te învețe cum să mănânci, apoi să aplici.
Vizionează și aplică.
https://www.youtube.com/watch?v=zBlQDjGV_Fk&t=6s

| Cosmin86 a răspuns:

Mananca dulce dupa antrenament, atunci nu o sa se depuna.

| RobertMoon a răspuns:

Îți e foame când ajungi acasă deoarece la școala nu mănânci sau mănânci foarte puțin. Încearcă să mănânci la școală, iar când ajungi acasă să mananci in mod normal și ce trebuie, daca nu te ți de treabă nu o sa atingi ce ți-ai propus.

| Paul754880338 a răspuns:

Pai, ti-ai cam raspuns singura la intrebare. Parerile de rau, sentimentele de vinovatie si exceptiile de la regula, nu prea pot convinge oglinda sa iti arate ce ai dori tu. Deci nu stiu daca astepti un raspuns minune, dar daca il astepti nu o sa vina. Disciplina este ceea ce cauti tu!

| SomethingFunni a răspuns:

Foamea este controlata hormonal de grelina, leptina, 6 alti hormoni minori si inca enspe mii de proteine mesager. Decat daca nu vrei, intr-un caz nerealist, sa iti injectezi inhibitori hormonali, ai urmatoarele optiuni:

Baut apa sau sa consumi ciorbe ca si principalul mod de alimentare, desi exista sanse mari de diaree.
Poti sa te distragi de la foamete cu o activitate reactiva precum vorbit cu cineva ori jocuri video.
Poti sa iti limitezi accesul la mancare preventiv, nu tii dulciuri in casa ori nu mergi cu bani la tine afara.