| catalina17catalina a întrebat:

Bună,aș dori sa ma îngraș deoarece am picioare subțiri și fese foarte mici(aproape deloc)dar cum pun 1-2 kg le pun doar la abdomen.
Cum as putea sa ma îngraș fără sa pun la abdomen?
Dacă alerg in fiecare dimineața și fac abdomene de 3-4 ori pe săptămâna plus alte exerciții pentru abdomen o sa ma îngraș așa cum doresc?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
17 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| catalina17catalina explică (pentru Harfagre):

Buna,am uitat sa mentionez ca am 17 ani 165 cm și in urma cu un an aveam 71 de kg am reușit sa slăbesc și sa ajung la 56 dar acum sunt foarte slaba dar cu burta.
Merg zilnic aproximativ 3-4 km pe jos și uneori aproape 8 km
Ma gândeam ca dacă fac mai mult sport și mănânc bine o sa ma îngraș unde trebuie

| catalina17catalina explică (pentru Harfagre):

Dimineața am burta destul de plata dar restul corpului este prea slab și când ma îngraș rămân asa doar cu burta mai mare
Cred ca am 6 luni de când sunt la aceasta greutate și de înfometat nu ma înfometez deloc
Totuși se poate sa ma îngraș și făcând sport sa nu mai pun la abdomen atât de mult?

Răspuns utilizator avertizat
| catalina17catalina explică (pentru Harfagre):

Bust 98
Talie 68
Fund 94

Răspuns utilizator avertizat
| catalina17catalina explică (pentru Harfagre):

Nu vreau sa am mai puțin, vreau sa ma mai îngraș dar nu la talie

| AnastasiaK a răspuns (pentru catalina17catalina):

Tu sigur ai 17 ani? Că la vârsta asta ar trebui să fii capabilă să faci o documentare singurică și să nu crezi orice om care are și el o părere pe aici happy

Inițial nu voiam să zic nimic, că am considerat că dacă la vârsta asta nu ești în stare să verifici niște informații, nici nu meriți ajutor. Dar o să îți spun totuși niște chestiuțe pe care la 17 ani eu le știam:

1. Treaba că dacă faci exerciții îți scade estrogenul e o cretinitate absolută. Problemele cu estrogenul apar la sportive de performanță cu un procent de grăsime foarte redus. Crede-mă că ești departe tu de pragul ăla. Fac eu minim 8 antrenamente INTENSE pe săptămână și tot n-am astfel de probleme, deci la tine CLAR nu se pune problema.
2. Pentru că tu ai slăbit din alimentație și o formă de cardio foarte light (adică mersul), acum probabil ești în zona aia catalogată ca skinny-fat. Adică ești slabă, dar fără să ai un procent redus de grăsime. Iar grăsimea asta este distribuită în corp după "noroc" (ca să nu intru în explicații prea detaliate). Unele pun mai mult pe fund, altele, ghinion, pe abdomen. Treaba asta n-o poți schimba.
3. Ce poți controla TU însă este masa musculară. În cazul ăla vei pune acolo unde lucrezi. Deci ce ar trebui să faci tu acum ar fi să te apuci de sală (asta înseamnă cu greutăți, nu frecat menta pe bandă/bicicletă) și alături de o alimentație corectă (în surplus caloric), focusându-te, ca orice fată laughing pe partea inferioară a corpului, vei ajunge la rezultatele dorite. Ideal ar fi să nu neglijezi nici partea superioară la antrenamente că oricum nu ai suficient testosteron să ajungi vreodată la brațe de bărbat cum se tem unele. Dar bineînțeles, asta rămâne decizia ta.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Harfagre):

Adevărul e că ea și orice femeie încearcă să-și modeleze corpul ca să te satisfacă pe tine laughing Ce mor eu pe sfaturile astea inteligente... dacă te întreabă cum poate să stea în mâini, tu îi zici că n-are nevoie, că stă bine și-n picioare. Iar dacă ți-aș evalua răspunsul cu nefolositor și eronat ai crede că am ceva cu tine, dar fix nefolositor e când cineva întreabă cum să facă ceva (deci nu îți cere părerea dacă ar trebui să facă), iar tu ai răspunsuri pe lângă.

Iar legat de partea cu concurența, cu riscul de a fi al naibii de arogantă, dacă te refereai la mine, stai liniștit că am trecut de mult de nivelul la care să "concurez" eu cu fete de 17 ani laughing Și oricum, când concurez cu cineva, câștig fiind mai bună, în niciun caz sabotând cum încerci tu să insinuezi.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Harfagre):

Așa să fie cum zici, să ajung la vârsta pe care visezi tu că o am și să fac încă sport de performanță și să câștig la fel ca acum laughing Că eu pe ăla îmi bazez mentalitatea legată de competiție, apropo. Că se extinde și în afara sportului, e partea a doua, dar de acolo am învățat că un câștig bazat pe sabotaj nu înseamnă nimic, iar simplul fapt că ție ți-a trecut prin cap asta te face penibil rău.

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Harfagre):

Da, sa fac *încă* la vârsta pe care visezi tu că o am...ți-ai suprasolicitat creierașul pe ziua de azi de nu mai înțelegi un text simplu? laughing

Mă amuză grav că la așa "procesor" mic tu chiar ai impresia că ar vrea cineva atenția ta. Ești băgat în seamă doar când aberezi prea tare, în rest nu se obosește lumea să coboare până acolo happy

| Violleta2022 a răspuns (pentru catalina17catalina):

Vad ca ai bustul mai mare decat soldurile, ceea ce denota ca ai cam mult tesut adipos pe partea superioara a corpului.
Ti-as sugera un sport practca mai intens, in care sa lucrezi serios toate grupele de muschi, nu doar abdomene.
In ce priveste mersul pe jos, diferenta apare dupa 10-15km, fiindca 3-4 km sunt chiar sub nivelul de "mentinere" dar nu ajuta cu nimci la pierdutul grasimii de pe burta, solduri sau spate.
Lucrul cu greutatile sunt cele care ajuta trenul superior si musculatura abdomenului.

| Violleta2022 a răspuns:

La 17 ani si inaltimea de 1.65m trebuie sa ai intre 52 si max. 55kg

| catalina17catalina explică (pentru Violleta2022):

Da,m-am hotărât sa merg la sala, altfel nu cred ca se poate