| Dumbass729 a întrebat:

Buna! Eu am 12 ani și vreau să slăbesc și să pun mușchi.Este bine daca iau pudra proteica in fiecare zi? Numai pentru un shake in fiecare zi

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 12 anisori este extrem de important sa mananci sanatos si sa faci un ssport la scoala, sau sa mergi la un club sportiv pentru a slabi si a te dezvolta sanatos si armonios.
Muschii se lucreaza mai tarziu, dupa ce se incheie cresterea ta din copilarie, adica dupa 18-20 de ani.
Proteina sintetica nu este recomandata copilasilor!

| sierra1 a răspuns:

La doișpe anișori, lasă tu pudra proteică și papă tot ce-ți pune mamița in blid!

| dullcat a răspuns:

Buna.Nu esti inca dezvoltat destul, mai ai de crescut si nu e ok sa o iei pe directia aceasta.De muschi te poti interesa abia de la 16 ani incolo. Dar poti face gimnastica sau exercitii care nu implica efort si nu iti afecteaza cresterea. Iar de slabit ma indoiesc ca ai nevoie. Cine ti-a spus asta? Parintii, medicul, alti copii?

| Fatamuntilor a răspuns:

Nimeni nu iti da tie chestia aia!
fa sport si mananca sanatos.

| kGeorge a răspuns:

La 12 ani nu prea ai ce muschi sa pui. Nu ai hormoni androgeni in tine la varsta asta care sa te ajute in ceea ce vrei sa faci
E bine daca vrei sa faci sala si sa iei proteine. Dar daca vrei doar sa iei proteine s-ar putea sa faci mai rau, corpul le tranforma in grasime daca nu faci exercitii si nu are ce face cu proteina in plus.
Si fara sala o sa arati ca un copil gras, un pic bine facut.
Sala te ajuta in realitate sa pui muschi si sa scapi de grasime.

| VentAccount a răspuns:

Luatul de pudra proteica nu te va ajuta sa pui masa musculara, ca sa pui mușchi trebuie sa mănânci in jur de 1.5 grame proteina per kg corp si sa antrenezi grupele musculare pe care vrei sa le dezvoltezi

| DaRiUs1020408016 a răspuns:

E bine să slăbești sănătos, să nu încerci diete cu deficit de >20% care distrug masa musculară, epuizează corpul, care cauzează metabolism mai lent. Cel mai eficient mod sănătos de a slăbi, putând și să crești în masă musculară e dieta cu:
-fructe (10-20%) și legume (50-65%), care conțin aproape toate substanțele necesare și conțin multe fibre și apă, care dau sațietate.
-restul alimente pline cu proteine (oul, nuca, semințele, curcanul, etc.), pentru mușchi.
-eliminarea la fiecare 2 săptămâni câte 5% din necesarul caloric, până la 20%, deoarece la început corpul dorește să slăbească și cu puțin deficit și se adaptează.
Pudra proteică e foarte bună, și pentru. copii, dar nu în exces. Cea mai bună proteină e cea izolată din zer.
Pentru cei de -18, sunt bune sporturile cardio/aerobice, care sunt relaxante și aduc sănătatea cardiovasculară, în creștere, tonifiere, dezvoltarea anumitor abilități utile (viteză, reacție, precizie, rezistență) și foarte bine în ajustarea greutății corporale.
Cele anaerobice aduc mai multă masă musculară, dar practicarea lor mai mult de 10 min./zi la copii, îngreunează procesul de creștere și măresc șansa la pobleme cu coloana, mai ales că ard calorii greu.
Cele mai ușorare și distractive obiceiuri sportive sunt să te joci și plimbi în natură și să fi cât mai activ la orele de sport.
Toate acestea trebuie să fie niște obiceiuri, un stil de viață, nu ceva temporar, dacă nu vrei să pierzi la tot ce-ai muncit.
Mult succes!