| dragalasa a întrebat:

Buna >: eu sunt mai plinuta am 61 de kg si 1.64 (inaltime) si as dori sa slabesc din picioare.As dori niste sfaturi de la voi big grin

8 răspunsuri:
| justanotheruser99 a răspuns:

Ai putea sa alergi, sa sari coarda, mergi cu bicicleta. Nu uita ca trebuie sa mănânci multe fructe si legume, dar sa bei si multa apa happy

| EmotionalKoma a răspuns:

Kangoo jumps e eficient si foarte distractiv.winking

| Moƒo a răspuns:

Bro.
Daca ai sub 18 ani, nu te gandi inca la curi de slabit, sala, pastile de slabit si altele.
Daca ai intre 14- 16 ani, du-te la un sport- handball recomand pentru tine. Folosesti orice pentru a iti pune stratul adipos in miscare si la ''topit''. Si nu poti slabi doar intr-o zona anume a corpului tau.

| Lary_Larisa_1999_Ag36 a răspuns:

Pai,depinde,daca vrei sa slabesti va trebui sa mananci foarte sanantos, mergi la sala, incearca sa nu mananci deloc prostii, alearga cativa kilometri pe zi, si atunci cand vei reusi vei spune ca ai meritat.

| Bogoros_Andrei_1999 a răspuns:

Mai intai cati ani ai
apoi daca vrei sa slabesti din picoare e foarte greu asa ca incearca si din abdomen si daca na-i chef de alt ceva ci doar de picioare apucate de alergat in fiecare dimineata cate 2 3 ore sau cat te tin picioarele dar nu uita ca uneori ai nevoie de paze

| Crissuka a răspuns:

Pai ti-ai putea zice sa faci miscare, dar cui ii place sa faca miscare?laughing
Pot sa iti zic sa mananci bine dupa-amiza ca seara sa nu mananci mult.Si seara sa mananci numai mancaruri ne-uleioase, gen salatawinking

| happines12 a răspuns:

Buna. Tot ce trebuie sa faci e sa ai un mediu de viata sanatos. O alimentatie sanatoasa si un potential mare. Trebuie sa ti doresti in primul rand, sa ai vointa pentru ca tu iti controlezi si iti cunosti organismul cel mai bine. Doamne, niciodata sa nu luati pastile de slabit, aiurea..creeaza doar probleme. Nu stiu daca te ajuta sa slabesti cum te ajuta sa ti apropii moartea. Cum spuneam trebuie sa ti cunosti organismul sa stii cat poate. Vreau sa zic ca poate, nu poti fi mai slaba de atat si atunci trebuie sa cauti cei mai frumos la tine. Nu stiu daca tot timpul te mentii la cantitatea asta, dar te sfatuiesc sa ai cat mai multe mese pe zi.In jur de 5-6. Si sa mananci foarte putin la fiecare masa. Nu o singura data si mult. Ca sa zici ca ai mancat o data pe zi ca sa slabesti. Fa-ti multe sucuri din fructe, naturale. Mananca salate mai ales ca e sezonul. Fa sport mult, e foarte important. Ti am zis traiste sanatos. Fara paine, grasimi si dulciuri. Incearca sa le eviti. Imprieteneste-te cu pestele, mancarea usoara. Bafta

| Mrn777 a răspuns:

1. Mesele tale trebuie sa fie regulate

Mancatul trebuie sa fie automatizat. Iar mesele tale trebuie planificate cu ceva timp inainte. In acest fel, vei fi mai putin tentata sa faci o alegere nesanatoasa si sa mananci snacks-uri in ultimul moment.

2. Include fulgi de ovaz in alimentatia ta.1. Mesele tale trebuie sa fie regulate

Mancatul trebuie sa fie automatizat. Iar mesele tale trebuie planificate cu ceva timp inainte. In acest fel, vei fi mai putin tentata sa faci o alegere nesanatoasa si sa mananci snacks-uri in ultimul moment.

2. Include fulgi de ovaz in alimentatia ta


Ovazul si celelalte cereale integrale sunt cele mai prietenoase alimente pentru organismul tau, nu uita asta! Asa ca daca vei manca aproximativ o cana de fulgi de ovaz dimineata, acest lucru te va impiedica sa te indopi cu tot felul de prostii la orele dupa-amiezii.

3. Alege grasimile sanatoase

Alimentele cu grasimi sanatoase precum maslinele, somonul si nucile de tot felul te vor ajuta sa simti o senzatie de satietate pe parcursul a cateva ore bune. Aminteste-ti de Nicoleta Luciu si de pofta ei de nuci si seminte pe care o avea la un eveniment monden! Acum intelegi de ce vedeta adora aceste alimente.

4. Nu sari peste micul dejun

Daca obisnuiesti sa sari peste micul dejun sau peste pranz, aminteste-ti de vorbele lui Dr. Oz. Saritul peste principalele mese ale zilei va determina corpul tau sa intre intr-o faza in care va stoca grasimi si iti va da mereu senzatia de foame, iar acest lucru va face arderea caloriilor tot mai grea.

5. Mananca nuci in loc de gustari dulci

Fa-ti de cap si consuma cat mai multe nuci. Daca mananci o cantitate mica de nuci (cam cat iti incape intr-un pumn), acest lucru te va ajuta sa te mentii satula si vei avea o senzatie mai lunga de satietate. Daca vrei sa incerci o textura diferita, incearca sa le scufunzi putin in apa, spune Dr. Oz.

6. Incepe sa meditezi

Foloseste meditatia pentru a-ti gasi un "partener" care te va ajuta sa faci fata stresului cronic - cauza care te indeamna sa tanjesti dupa acei carbohidrati care iti afecteaza silueta.

7. Evita sa prajesti alimentele

Poate pana acum ai fost obisnuita sa prajesti alimentele - indiferent daca ne referim la produse din carne sau legume. Dar Doctor Oz subliniaza ca exista si alte metode mai sanatoase de a gati, cum ar fi: gatitul la aburi, alimentele fripte (la foc) sau la gratar, fierberea alimentelor, coacerea alimentelor in cuptor, fierberea inabusita a alimentelor (carne, legume etc).

8. Fa cumparaturi intr-un mod inteligent

Fa-ti cumparaturile cu o lista bine pusa la punct si cu o limita de timp; in acest fel este mai putin probabil sa pierzi timpul prin supermarket si sa te abati pe la raioanele de alimente procesate.

9. Hidratarea, secretul din spatele senzatiei de foame

Mare atentie, insa: nu confunda setea (senzatia de sete) cu foamea. Bea un pahar de apa atunci cand simti ca iti este foame pentru a vedea daca intr-adevar iti este pofta de mancare.

10. Nu ceda in fata tentatiilor

Atunci cand iei masa in oras, la restaurant, cere-i ospatarului sa opreasca cosul cu paine, chips-urile si mixul de alune sau covrigei care ar putea fi servite sau puse in fata ta inainte de masa. Daca iti este foame, vei fi tentata sa te infrupti din aceste gustari.

11. Include lipiile libaneze in alimentatie

Te-ai saturat sa iti mananci salata pe o farfurie anosta? Mai bine umple-ti o lipie libaneza din cereale integrale cu salata si adauga un strop de suc de lamaie pentru un plus de gust.

12. Fa sex sanatos

Ar putea fi mai indicat sa inlocuiesti cina tarzie din noapte cu o partida de sex. O viata sexuala sanatoasa te poate ajuta sa mentii controlul asupra cantitatii de alimente pe care le mananci si este un exercitiu grozav pentru tine si partenerul tau.

13. Fa-ti pachete cu gustari, in caz de "urgenta"

Cand ai putin timp liber, fa-ti cateva pachete pentru cazurile de urgenta care sa includa alimente sanatoase, precum: nuci, fructe sau legume feliate; acestea te vor ajuta sa eviti tentatiile, adica alimentele care nu sunt deloc sanatoase.

14. Fulgii de ardei rosu iti ajuta silueta

Din camara ta nu ar trebui sa lipseasca un borcanel cu ardei rosu (maruntit). Atunci cand sunt consumati devreme, in prima parte a zilei, ardeii rosii vor reduce cantitatea de alimente pe care o vei manca mai tarziu in acea zi.

15. Incetineste-ti ritmul

Sansele ca tu sa mananci prea repede sunt foarte mari. Incearca sa ai o conversatie cu partenerul tau in timp ce luati masa, astfel incat nu vei mai fi tentata sa mananci fara sa mesteci, sa iti indesi alimentele in gura sau sa mananci mai mult decat ar fi nevoie ca sa te simti satula.

16. Plimba-te inainte de mese

Fa o plimbare scurta si vioaie inainte de pranz sau inainte de cina. In acest fel, nu numai ca vei face un exercitiu fizic simplu, dar vei fi mai putin tentata sa alegi un aliment nesanatos dupa ce ai facut un pic de miscare.

17. Conservele de somon, o alternativa

Cauti beneficiile pe care le are somonul, dar nu iti place sa gatesti peste? Incearca sa cauti in supermarket conserve cu somon - aceasta este o alternativa simpla si mai accesibila, comparativ cu file-urile de la raionul de peste.

18. Farfurii mai mici

Te-ai gandit vreodata ca poate farfuriile tale sunt prea mari? O cina sanatoasa ar trebui sa incapa pe o farfurie cu un diametru de 23 centimetri. Vei putea descoperi ca pana si farfuriile pentru copii sunt mai corespunzatoare pentru a hrani un adult, este de parere Dr. Oz.

19. Evita snaks-urile si gustarile ambalate

Nu manca niciodata acele gustari pe care le scoti dintr-un carton, dintr-o cutie sau care vin intr-o punga - chipsuri de tot felul, dulciuri si biscuiti. In schimb, gustarile sanatoase ar fi bine sa fie impartite in portii de marimea unui pumn; in asa fel vei fi mai putin tentata sa exagerezi cu mancatul.Mult succes!