| Iubitoaredesport2005 a întrebat:

Buna, practic sala de ceva timp insa nu stiu cum sa ma joc cu greutațile (app, sunt fata, varsta de 18 ani ) imi doresc masa musculara însă vreau sa fiu mai precauta si sa nu adaug greutati foarte mari care ar putea sa mi efecteze sanatatea, un sfat va rog?

4 răspunsuri:
| sweetys a răspuns:

Atata timp cat cresti greutatile progresiv si nu ai salturi mari si dese, nu e un pericol sanatatea, sau daca simti într-o zi ca nu poti duce, nu e o problema sa faci cu o greutate mai mica. Si mai ales daca executi exercițiile corect si conform cu utilizarea aparatului. Ca mai sunt antrenori plini de zel care te pun sa faci un exercitiu reinterpretat de el, dar cu sanse de accidentare mai mari (gen, cand impingi la presa sa stai pe o parte, nu pe spate cum este normal, sau alte aberatii de genul, sau la fandarile in mers sa iti dea greutate si sa o muti de pe o parte pe alta pe sub piciorul din fata). Atata timp cat nu faci exces, greutatile nu iti afecteaza sanatatea.

| dullcat a răspuns:

Buna.Poate ar fi mai intelept sa apelezi la un antrenor.

Răspuns utilizator avertizat
| Radu767 a răspuns:

Nu sunt un trainer dar din experienta mea nu din cauza greutatileor ci din cauza formei exercitiului sunt majoritatea accidentarilor. Este important sa stii cum trebuie sa arte o repetare corecta si pentru asta exista numeroase tutoriale pentru fiecare tip de exercitiu si aparat. Deci daca esti la inceput alege niste greutati mici si care ti se par usor de manevrat si invata cum ar trebui sa arate si sa se simta o repetare corecta. Iti dai seama ca lucrezi corect daca muchii care iti obosesc dupa serie sunt cei pe exercitiul ales ii lucreaza. (sa nu lucrezi biceps si sa iti oboseasca prima data umeii sau antebratul). Deci pe scurt nu te grabi pentru ca oricum masa musculara se construieste in ani buni de sala. Si inca un sfat pentru masa musculara seriile ar trebui sa aiba in jur de 10 repetari pana la fail. Asa isi gasesti greutatea potrivita. : )