| unomoarecare7 a întrebat:

Salut, am nevoie de niste sfaturi. Vreau sa ma apuc de sala pentru a pune masa musculara, insa citind raspunsuri la unele intrebari de pe acest site unii spun ca la varsta mea ( 15 ani ) nu este recomandat sa iau proteine sau sa ridic greutati pentru ca imi poate opri cresterea in inaltime, insa nu asta ar fi problema, dar ma gandesc la sanatatea mea. Ce am citit sunt niste minciuni/prostii sau chiar e adevarat? Asptept raspunsuri.

Răspuns Câştigător
| aXy99 a răspuns:

Nu este adevarat, nu iti va stopa cresterea, iti spun din experienta. Ideea e sa te axezi pe greutati potrivite, miscare controlata, repetari numeroase (6-12, la inceput chiar 10-15 pentru a te invata cu exercitiile). Nu iti va afecta sanatatea, din contra. Ai grija sa mananci mai mult (si sanatos), ai nevoie de proteine, grasimi sanatoase, carbohidrati de calitate, vitamine si minerale. Si nu ma refer la suplimente, ci la mancarea de zi cu zi.

| unomoarecare7 explică (pentru aXy99):

Multumesc de raspuns.

2 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

"nu este recomandat sa iau proteine"... proteine = carne, peste, branza, oua, migdale, nuci, caju, etc.

Nici daca devii vegan nu ai cum sa nu iei proteine... ca multe legume au, chiar daca in cantitati mult mai mici decat carnea, branza, etc.