anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara. Am si eu doua intrebari, legate de slabit. Am varsta de 17 ani si 4 luni, am 96 de kilograme si 1.74 inaltime. Tin sa mentionez ca nu ma intereseaza sa slabesc extrem de rapid, doar ca as vrea sa nu tina nici foarte mult. Daca slabesc 2-3 kilograme pe luna sunt multumit.

Prima intrebare. Daca alerg in casa, in camera de apartament, dintr-un colt in altul ca si cum as alerga afara, pot sa slabesc? Sau, ma gandeam sa ies afara sa ma plimb cu bicicleta, sa pedalez repede si sa incerc sa transpir. Ma gandesc sa fac asta zilnic 3-4 ore, cu pauza de 10 minute dupa fiecare ora. Credeti ca ajuta? Daca da, cam in cat timp s-ar vedea rezultatele si cam cate kilograme as da jos pe luna? Nu ma intereseaza sa dau rapid, sunt curios doar cat as da daca fac asta. Va va ajuta sa ma ajutati informatia din intrebarea a doua.

Intrebarea a doua. Daca mananc dimineata, la ora 9, 2 rosii taiate fara sare si 3 pulpe de pui facute la cuptor, apoi la ora 13 mananc din nou 2-3 rosii si 3 pulpe de pui facute la cuptor iar seara la ora 18 mananc o farfurie de ciorba de pui cu legume, credeti ca ma va ajuta sa slabesc? Credeti ca este o alimentatie sanatoasa? Cate calorii au in total toate mesele in ziua respectiva si cate pot da eu jos daca alerg 3-4 ore pe zi? Daca nu, ce ar trebui sa adaug sa nu am probleme pe viitor? Ciorba nu are fidea, nu are nimic ce ar putea sa ingrase.

Daca ceea ce am eu in gand nu este bine, v-as ruga sa ma ajutati cu niste sfaturi. Ce exercitii sa mai fac in afara de alergatul in casa, ce alimentatie sa am si cat sa alerg zilnic. Mersi.

Răspuns Apreciat de Editori
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt foarte multe persoane care considera ca daca mananca,, dupa ochi" si aproximeaza ei un numar de kilcalorii vor slabi.
Dar nu e asa.
Doar se amagesc singuri.
Intotdeauna tindem sa mancam mai mult decat trebuie si subestimam numarul de kilocalorii.
Daca chiar vreti sa slabesti trebuie sa le calculezi.
Cum?
Cu un cântarel. Pui farfuria pe cantar. Cantarul sa fie setat la 0. Pe urma pui mancarea in el.
Pe urma cauti pe net (cel mai indicat e sa iti instalezi o aplicatie care sa iti spuna asta) cate kilocalorii are alimentul respectiv. In 99, 9% cazuri primesti kilocaloriile raportat la 100 de grame din alimentul resoectiv. Exemplu:
Măr = 52 kcal/100grame
Marul tau 150 grame
Deci marul are: 52 + (52:2)
Adica 78 kcal
Asa faci cu toate alimentele.
Te obisnuiesti la un moment dat.
Iar legat de sport. Nu conteaza unde faci daca esti in deficit caloric. Daca esti in deficit calotic de 500 kcal in aproximativ 14 zile dai jos un kg.
Afla metabolismul tau si creeaza acest deficit.
Succes

4 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Legumele trebuie sa fie 30% din carbo consumati, fructele 20%, carnea sa fie de 30% din care din carne 50% si 50% vegetal,grasimea sa fie doar din masline,peste,avocado,carne de curcan e slaba, rar vita sau porc, multa bafta, baza sunt legumele cat mai multe 3, 4 kg de salata pe zi

| Violleta2022 a răspuns:

Alergand in casa NU ajuta la slabit, fiind total inutil. Alerga in jurul casei sau al blocului, cartierului, ori mergi intr-un parc si alearga 5-10km pe zi, ca sa incepi sa slabesti.

Alergatul cu bicicleta 1-2 ore pe zi (nu plimbatul) ajuta si slabeste daca este facut 7 zile din 7.
dar atentie, nu-i suficient daca nu nu tii dieta sau 1000-max. 1200 calorii PE ZI (nu la fiecare masa).

Este mai mult decta suficient 1 singura pulpa la cuptor sau 1 singur piept de pui, cu salaat verde sau 1-2 rosii.
Ciorba nu trebuie sa contina legume precum: cartofii, fasolea si nici mazarea. Orezul, fideaua, pastele si painea nu au ce cauta in dieta ta.

Practic tot ce ai voie sa mananci sunt 3 mese pe xi care contin 100-150gr de carne cu legume sau salate, fara legumele mentionate mai sus.

In casa poti sa faci: sarituri cu coarda 100-200 cate poti de multe. Mai poti face flotari, genoflexiuni, plank-uri.

| Violleta2022 a răspuns:

La 17 ani si 1.74m ar trebui sa ai 64kg

| pinksweetloverr a răspuns:

Cel mai bine, ieși afara și faci mișcare. Nu contează ce fel de mișcare, orice este bine-venit, dar nu trebuie neapărat să depui efort în acea mișcare pentru a slabi. La început o poți lua ușor. Cat despre alimentație, poți manca cam ce vrei tu (ideal ar fi fără sucuri și dulciuri) deoarece la cat ai zis ca vrei să mergi cu bicicleta, arzi multe calorii. Calculează ți caloriile pe care le mancai pana să vrei să slăbești și fa un deficit caloric, dar nu unul foarte mare.