| Robbe a întrebat:

Buna seara.Am si eu o intrebare.
Eu am o dorinta foarte mare in domeniul sportului si mai exact al bodybuilding-ului, dar geneticul ma tradeaza..As vrea sa ma mai volumizez si eu putin, am antebratul mic. iar incheietura si mai mica si arata naspa. dar cu toate astea imi permite sa ridic greutati mari cam pana la 17.5kg la biceps, si cred eu ca daca as avea antebratul unpic mai dezvoltat ca grosime ar suporta greutati mai mari, ca acolo e baza.

Am 17 ani, 66kg si 1.85.Am neaparat nevoie sa iau in greutate, dar am reusit sa iau 5kg in 2 luni cred cu un supliment strain.
Este pentru prima data cand vad rezultate mari.
Urmez antrenamente pentru masa musculara suplimente pentru masa musculara si mancare, dar fiind ectomorf e cu 40% mai greu sa iau in masa decat un mezomorf care este fast gainer.
Sunt multi mezomorfi sau mezo-ectomorfi care in loc sa-si foloseasca acest genetic sa-l construiasca il transforma in egnomorf cu KFC SI MC DONALT'Z.

Iarna asta vrea sa fac masa musculara pana in primavara iar dupa aceea ma gandeam sa incep o dieta de definire.
Dar asta daca iau in greutate ceva pana atunci.
Si vreau sa ma ajutati cu sfaturi despre construirea masei cu suplimente sau fara pentru ectomorfi.
Altii dau antrenamente si suplimente pentru mezo, dar automat acela nu va creste ca si cel care este mezomorf si nici nu va creste prea mult pentru ca din cate stiu eu, ectomorful are nevoie de carbohidrati mai multi decat proteine.

Bun cred ca am scris deja 1 pagina rolling on the floor

Răspuns Câştigător
2 răspunsuri:
| LegionarulRoman a răspuns:

Daca crezi ca esti ectomorf,trebuie sa renunti la programul clasic de culturism si sa te concentrezi la exercitiile valoroase,de baza: tractiuni su mainile in pronatie sau supinatie,ramat cu haltera sau gantera,indreptari,genoflexiuni cu haltera la spate sau in fata, impins cu ganterele sau haltera pentru piept, presa militara pentru umeri, flotari la scaun, flotari la paralele etc. iti dau un site unde te poftesc sa cauti singur; antrenorulmeupersonal.ro

| CosmaD a răspuns:

Eu ți-aș recomanda pentru exerciții calisthenics, sunt exerciții cu masa corpului, durează mult până vor apărea progrese, dar exercițiile calisthenics îți oferă cu mult mai multă forță decât cele de la sală, ca exemplu dacă faci calisthenics 2 ani și îi dai un pumn unuia care a făcut 2 ani de sală, al tău va fi mai puternic, îmi scuzi exemplul happy. În concluzie sala dezvolta mai mult masa iar calisthenics mai mult forța.