| MCRgurl a întrebat:

Vreau sa incep prin a spune ca nu sunt o persoana foarte activa.Adica singura mea forma de miscare e mersul de la scoala pana acasa (vreo 20 de minute de mers pe jos) si cam atat.Iar mie nu prea imi mai convine sa stau la 16 ani ca o leguma toata ziua in banca la scoala si apoi in pat sau la birou cand ajung acasa.Deoarece sunt tanara si realizez ca nu e benefica deloc lipsa asta de miscare a mea.Dar timpul nu imi perimte sa merg la alergat iar stima de sine scazuta nu imi permite sa merg la sala laughing asa ca am incercat sa fac exercitii la mine in camera.Genoflexiuni,abdomene,inverted rows, si flotari inclinate.Fac asta de vreo 3 saptamani.Si desi la inceput faceam o febra de nu mai stiam de mine, acum patesc altceva.De abia pot face 10 genoflexiuni si abdomene ca ma dor picioarele si abdomenul destul de tare.Iar a doua zi nu am febra.Fac ceva gresit? Ar trebui sa ma opresc sau e normal,avand in vedere faptul ca pana acum de bia ma ridicam din pat? Singurul motiv pentru care intreb este pentru ca eu stiam ca ar trebui sa devina mai usor, nu mai greu laughing si mi-e sa nu fac mai mult rau decat bine.

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

Exercitiile nu se fac zilnic, adica NU lucrezi zilnic aceleasi grupe musculare. Ai facut azi picioare, maine faci altceva, poimâine iei o pauza totala, iar daca vrei a 3 a zi poti face iar picioare sau ma rog in functie de ce program iti faci. Nu te limita doar la genuflexiuni, flotari, abdomene, lucreaza-ti tot corpul. Stima scazuta? Da' ce draga la sala se duc toti zeii si zeitele? Tocmai de asta s-a inventat acea "încăpere" pentru ca oamenii cu probleme de greutate sau fel si fel de dorinte sau pur si simplu din pasiune sa mearga, sa lucreze acolo, sa se destinda, sa se rupa de realitate o ora- o ora jumate cat dureaza la fiecare in parte antrenamentul. Nimeni nu s-a nascut învățat, nimeni nu s-a dus la sala direct cu, corpul de vis. Ai grija ce mananci, adopta-ti alimentatia necesara scopului tau, stabileste-ti bine scopul (pare ceva usor de facut, dar daca stai sa analizezi totul cap coada va fi destul de dificil mai alea daca nu esti sigura pe tine), antreneaza-te corect si cu cap, da-i odihna si timp de recuperare tesutului muscular si implicit si organismului pentru a se reface si a se dezvolta.

| MCRgurl explică (pentru DovleacTurbat):

Multumesc mult.O sa iau in calcul ce ai spus.Si problema mea e ca sunt si foarte inchisa in mine, si nu sunt cea mai sociabila persoana.Adica nu prea ma inconjor cu oameni.Stau mai mult in umbra, singurul loc populat de oameni in care ma duc fiind scoala si poate transportul public.Si sa ma duc la sala si sa fac exercitii in fata tuturor ar fi iad pentru mine.De aia prefer sa fac totul la mine in camera. Oricum o sa incerc, totusi, sa merg candva si la sala.Doar ca nu in viitorul foarte apropiat.Cum ziceam, multumesc mult de raspuns.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru MCRgurl):

Stiu, ai senzatia ca toti ochii sunt ațintiți catre tine, nu? Eh, hai ca-ti zic eu, nu intereseaza pe nimeni ce faci tu acolo, toti sunt focusati la antrenamentele lor, unii mai baga un selfie ceva prin oglinda laughing) (tristul adevar csf) NIMENI nu o sa stea sa te priveasca pe tine. Singurul om care te va privi, dar cu scopul de a te ajuta si informa este PT, asta daca alegi sa colaborezi cu unul, in rest si baietii si fetele sunt focusati pe antrenamentul lor. Nu mai fii asa, treaba asta duce la anxietate. Vorbeste cu oamenii, iesi pe afara, sa stii ca unul din minunatele beneficii ale sportului este acela ca, creste increderea de sine, deci baga mare. Nu trebuie sa te duci la primul om care iti iese in cale si sa-i spui tot ce ai tu in minte si in suflet, dar un simplu salut si un ce faci te vor ajuta sa comunici mai usor. Oamenii au nevoie de oameni, avem nevoie unii de alti ( da sunt si multe javre, nu te atasa prea tare, fii ca in proverbul ala Fa-te frate cu dracu pana treci puntea). Acum pune-te la somn ca e tarziu si maine ai şcoala.

7 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Exercițiile trebuiesc să fie făcute din plăcere.
Se pare ca organismul tau nu s-a învățat cu efortul. Mai dai o pauză de 1-2 săptămâni sau până când iti va spune că se simte din nou bine.

| MCRgurl explică (pentru anonimg):

Imi ofera placere doar faptul ca stiu ca nu mai stau degeaba

| Ironwin a răspuns:

Nu faci rau, continua, o sa fie mai usor dar nu chiar imediat, nu incerca sa cresti tot timpul nr de exercitii, mai bine faci mai des miscare decat rar si mult.

| MCRgurl explică (pentru Ironwin):

Incerc sa fac 10 sau 15 o data iar apoi sa iau o pauza de 20 de minute si sa fac inca 10.Nu planuiesc sa fac rar, ci sa o tin tot asa in fiecare seara.Ti-am zis singura mea frica era doar sa nu fac mai rau.Inainte erau senzatiile cu care eram obisnuita de la orele de sport.Cateva genoflexiuni si ti se indoaie genunchii cand mergi iar a doua zi febra musculara laughing) si in prima saptamana asa am patit.Dar incepusem sa fiu cam nelinstita cand am vazut ca simt un fel de amorteala in zona genunchilor si a abdomenului cand faceam respectivele exercitii, iar apoi nu aveam nimic, mergeam normal si a doua zi nu aveam febra musculara.Ma gandeam sa nu fac ceva gresit.O sa iau mai usor, atunci. Sper sa fac bine.Multumesc de raspuns.

| Anonimhm a răspuns:

Daca nu ai facut sport de mult timp si te-ai apucat abia acum, corpul trebuie sa se obisnuiasca cu exercitiile iar asta dureaza o anumita perioada de timp.Tot timpul e bine sa faci sport!