| Biapop1030 a întrebat:

Bună TPU am nevoie de ajutorul /parerea voastră. Scuzați pentru greșelile făcute la română. Si va rog fara răspunsuri rele. Am 18 ani sunt fata am 1.60 si aproape 70 de kg stiu stiu e mult blabla pana acuma tot am încercat sa slăbesc acasa cu regim si abdomene o data a mers intro luna am dat jos 2 kg. In fine nu stiu de ce. Ieri mam decis ca pana la vară dacă nu slăbesc nu mai merg in vacanță de vara in românia, is in franța la scoală. Ieri mam înscris la sală si mi am cumparat o grămadă de legume verzi mi am facut un regim normal adică dimineață cereale cu lapte la 12 ce primesc la cantină iar seară legume fierte. La sala o sa merg luni miercur joi vineri si sâmbătă. Marți nu pot ca am ore toată ziua. Ieri la sală am facut doar cardio 30 min alergat pe bandă si 30 min pe un aparat ca bicicletă dar putin diferit. Intrebarea mea e cum sa procedez la sală? Cat cardio să fac? sa ma apuc si de aparate acuma ( vreau sami tonifiez si corpul.) sau după ce slăbesc? E bine asa? Astept parerea voastra. Vreau sa slăbesc foarte mult din zona abdominala., pentru ca acolo e mai mult si la picioare is normală sa zic asa. Multumesc foarte mult de ajutor.

Răspuns Câştigător
| Cosmin4Fit a răspuns:

Nu vei slabi niciodata dintr-o anumita zona. Slabesti peste tot cu cardio si aerobic. Ai nevoie de aer care intra pentru a slabi, mai multe detalii poti afla aici:

http://www.4fit.ro/article/unde-se-duce-grasimea-atunci-cand-slabim.html

Trebuie sa faci exercitii de lunga durata care nu te extenueaza neaparat fizic.

Alergatul / bicicleta sunt bune, dar intensitatea va trebui sa fie medie, nu maxima.

PogChamp are dreptate. Zaharul adaugat si glucoza in general te ingrasa, pentru ca ii permit corpului sa o foloseasca pe post de energie constant, in loc sa ii dai ocazia sa acceseze rezervele de grasime.

Cat despre alimentatie, asigura-te ca mananci din toate, ca sa nu ajungi sa ai deficite de minerale/vitamine/proteine dar considera mai mult cantitatea, si nu ma refer in kg ci in calorii.

Calculeaza-ti caloriile pe care le mananci. Rata ta metabolica de baza (in raport varsta/greutate/inaltime) este de 1536.4 calorii pe zi ( adica ai nevoie de astea ca sa supravietuiesti fara sa faci nimic, stand pe loc ), dar probabil ca tu consumi putin mai multe, pentru ca nu stai pe loc. RMB reprezinta aproape 70% din cat consumi, restul 30% fiind pentru metabolism, 10% si miscare vreo 20%. Deci probabil tu ai nevoie de vreo 1800 de calorii zilnice, facandu-ti treburile tale.

Ideea este sa nu mananci in niciun caz mai mult, dar pentru ca tu vrei sa slabesti, incearca neaparat sa mananci cel mult 1500 de calorii pe zi. Sunt multe diete cu 1200 dar ai grija te rog, nu te maltrata. Ideea e sa te simti si bine. Evita grasimile din carne si prajeli. => cele mai bune iti sunt piep de pui si curcan sau alune/nuci/legume precum avocado.

Gandeste pe termen lung, nu vei slabi instant. Daca nu-ti schimbi stilul de viata, orice dieta te va aduce inapoi in punctul asta dupa ce o vei abandona.

Intelege ca atata timp cat vei manca mai putine calorii decat consumi, organismul va incepe sa traga din grasime energia necesara. Apoi, daca mai faci si sport, grabesti procesul.

Succes!

2 răspunsuri:
| PogChamp a răspuns:

Pentru zona abdominala cel mai bine scoti rezultate cu aerobic si pilates. Orice exercitiu fizic e bine-venit insa atata timp cat e o rutina! Cat despre dieta mare grija la sosuri si adaosul de zahar, ele fiind principalele cauze ale castigului in greutate. Spor la exersat!

| Biapop1030 explică:

Multumesc tare frumos