| almaz a întrebat:

De câte proteine, grăsime, și carbohidrați am eu nevoie pe zi pentru o perioadă de slăbire?

De care macronutrient trebuie să duc cont cel mai mult? Care e cel mai important?

14 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

65-% grasime 30% protine 5% carbohidrati.

| almaz explică (pentru peperonies):

Caloriile înseamnă nu neapărat grăsimi sau carbohidrați, caloriile pot fi și proteine, de ex. să iau într-o mai multe proteine de cât am nevoie, astfel în același timp monitorizânt caloriile și păstrând deficitul...

Ce vreau să spun, că eu deficitul caloric îl calculez în calorii, să fie deficit de calorii, și nu număr câți carbo și câțe grăsimi consum, nu mai știu cum să mă exprim ca să fiu înțeles.

Deficitul caloric se poate doar de-l făcut și fără să număr grăsimele și carbohidrații, mi se pare cam complicat acest lucru și mult timp pierdut, vreau să transfor asta în stil de viață și nu în disciplină...

| DovleacTurbat a răspuns (pentru almaz):

rolling on the floor Da mai, dar tu nu intelegi ca nu ai de unde sa stii daca esti in deficit caloric daca nu-ti calculezi si restul macronutrientilor? E ca si cum ai zice ca 1 +? +? = -3, de unde stii tu ce valoare au cele 2 semne ale întrebării? Asa si cu alimentatia cum poti spune ca esti in deficit daca tu nu stii cati carbo si grasimi consumi. De curiozitate cate calorii consumi pe zi si cate proteine?

| almaz explică (pentru DovleacTurbat):

Adicăăăăăăăă? Ca să știu că sunt în deficit caloric, nu am nevoie să număr carbohidrați, proteine sau grăsimi. În genere pot să mă anex numa-i pe număratul caloriilor, și eu nu merg pe formula 1gr de grăsime * 9 ca să văd câte calorii face. Eu am un sistem de căutare care-mi permite să văd câte calorii are fiecare produs alimentar, de exemplu mănânc acum 100 gr de piept de pui la grătar, eu îmi notez că acesta are 131kcal fără să mă uit la carbo, proteine, grăsimi. Și deja știu că am 131 kcal mâncate, mai tărziu la a 2-ua masă mai mănânc o dată deja alte alimente, unde verific iar pentru fiecare aliment în parte, și calculez de ex. 500kcal....la sfîrșit de zi iau și aduc toate caloriile de la toate mesele, în cazul dat adun 131+500=631kcal. Eu pe zi am nevoie de 1000kcal, scad 1000-631 și rezultatul este DOVADA CĂ MĂ AFLU ÎNTR-UN DIFICIT CALORIC. De ce aș avea nevoie să număr carbohidranții? Ți-am demonstrat că pot să calculez caloriile fără ei, fără macronutrienții

| DovleacTurbat a răspuns (pentru almaz):

Un deficit caloric prostesc si nesanatos. Cine ti-a zis ca ai nevoie de 1000 calorii? Esti fata sau baiat? Cati ani ai? Ce greutate? Daca cumva ai gasit pe net asta cu 1000 de calorii e un standard prostesc deoarece toti suntem diferiti. Ca sa afli cate calori ai nevoie pe zi (calorii de mentenanta) se calculeaza cu niste formule de calculc, nu bagi tu din capul tau 1000 calorii si din ele tai 300-400 ca sa fii in deficit. A da, in alea 631 calorii mancate de tine azi NU ai cum sa-ti iei cele 2, 5g de proteina/kg asta daca nu cumva ai ~60 kg, iar 2, 5g/kgcorp insemnand fix 600 calorii, dar nu cred eu ca in astea 631 calorii mananci alimente atat de bogate proteic si scazute caloric. Probabil ai vreo aplicatie in care iti introduci ce ai mancat si iti face calculul? Parerea mea chiar si daca esti fata ~600 calorii pe zi sunt mult prea putine chiar daca esti in deficit, dar din nou spun toate "cifrele" astea se afla dupa anumite formule de calcul nu se copiaza de pe Google happy. *nu merg pe formula 1g grasimi =9 cal. Nu eu am inventat formula ci atat inseamna in calorii 1g grasimi* Si pana la urma ca tot stii ce faci, ca esti in deficit, care mai e rostul intrebarii?

| almaz explică (pentru DovleacTurbat):

Omule, nu mănânc eu 1000 calorii, stai liniștit, am doar ca exemplu fiindcă tu nu știai cum poți să faci un deficit caloric fără să numeri macronutrienții. Sunt băiat, 22 de ani, 181cm, 83 kg. Eu pentru menținere am nevoie de circa 2200 kcal pe zi, am făcut un deficit de 25% și mănânc acum cam în medie 1800-1900 calorii pe zi.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru almaz):

"Am dat doar exemplu fiindca tu nu stiai cum poti face un deficit caloric fara sa numeri macronutrientii" AOLEOO, asta e ultimul meu răspuns prefer sa ma opresc aici. Prietene, macronutrientii astia de care vorbim aici de 20h adica Proteine, Carbohidrati, Grasimi, astia 3 adunati la un loc Formeaza CALORIA si NU invers. Hai sa te iau si altfel, pieptul ala de pui de care vorbeai anterior de 135 calorii, de ce crezi tu ca are 135 calorii? Asa i s-a sculat producatorului? A lasat puiul testament ca atatea calorii contine pieptul lui? Nu, este socotit la 135 de calorii pentru ca contine 20-21g proteine, 5, 3g grasimi, 1, 3g carbs. Repet a 5a oara stiind ca 1g proteina-4 calorii, 1g carb- 4 calorii, 1g grasimi- 9 calorii ia fa calcul si convinge-te cum s-a ajuns ca pieptul de pui sa fie socotit la 135 calorii. A, poate iti iei alimente gata preparate si te uiti direct pe eticheta cu valori nutritionale doar la calorii si la proteine, asta da poate, dar sa stii ca acele calorii sunt socotite dupa macronutrienti nu sunt puse de capul lor (asta ca sa nu crezi ca se pot calcula caloriile fara sa ai in vedere toti macronutrientii). Succes.

| DovleacTurbat a răspuns:

Intr-o alimentatie deficitară proteina trebuie ridicata cat mai sus 2g/kgcorp, poti consuma si 3g/kgcorp nu se va întâmpla nimic surplusul va fi eliminat. O alimentatie deficitara se face astfel: afli numărul de calorii de mentenanta (caloriile la care tu nu scazi nu cresti in greutate) scazi pentru inceput 250-300 calori, iar rezultatul il imparti in proteine, carbo, grasimi stiind ca proteinele trebuiesc duse cat mai sus minim 2g/kgcorp. Tine minte ca 1g proteina-4 calorii, 1g carbo- 4 calorii, 1g grasimi-9 calorii. Dupa cand consideri ca nu mai ai rezultate eficiente mai tai din calorii inca 250-300, ajustezi din nou nr proteinelor, carbo si grasimi.

| almaz explică (pentru DovleacTurbat):

Am deja un deficit caloric de 25%, și să știi că calculez cam 2, 5g proteină pe kg, mai am și niște suplimente dacă în ziua respectivă nu mă incadrez în nr. dorit, dar ce ține de carbohidranți și grăsimi nu prea duc cont, și nici nu prea îi calculez... urmăresc doar să fac deficit caloric și să am 2, 5g proteină pe kg, o să reușesc performanță după formula respectivă?

| DovleacTurbat a răspuns (pentru almaz):

Pai carbo si grasimile sunt energia corpului respectiv astia te ingrasa. De aceea trebuie proteinele ridicate cat mai sus ca sa nu pierzi tesut muscular si pentru ca restul macronutrientilor sunt scazuti. Nu vei reusi nimic daca nu umbli la carbo si grasimi.

| almaz explică (pentru DovleacTurbat):

" Nu vei reusi nimic daca nu umbli la carbo si grasimi." - adică? nu prea am înțeles...dezvoltă ideea te rog mai pe lung

mai menționez o dată, 1. iau 2, 5 proteine pe kg, zilnic...de aceea no să-mi pierd țesutul muscular cu siguranță. 2. Cu toate că am proteina necesară, reușesc să formez și deficitul caloric de 20-25%. 3. Nu duc cont de carbo și grăsimi, nu știu de câți am nevoie pe zi, și nici nu m-am înteresat, și nici nu i-am numărat vreo dată, când reușesc să-i mănânc din mâncare, atâta e....nu-mi bat capul de ei, duc evidența doar la proteină și la deficitul caloric

| DovleacTurbat a răspuns (pentru almaz):

Pai cum stii tu ca esti in deficit caloric daca nu-ti calculezi carbohidratii si grasimile? Deficitul caloric e asta, exemplul ( pentru ati mentine greutate consumi 2000 de calorii pe zi, astea 2k insemnand 110g proteina, 190g carbo si 90g grasimi, ma rog valorile care ti le-am dat eu insumeaza 2010 calorii. Ca sa aplici deficitul caloric tai din astea 2010 calorii care reprezinta caloriile tale de mentenanta tai 300 calorii ramai cu 1710 calorii, astea 1710 calorii le vei împărți in Proteine ( daca ai greutatea de 80kg inmultesti 80x2, 5 = 200g proteina pe zi consumata, 200g de proteina care inseamna 800 calorii deoarece 1g proteina-4cal 1g carbo-4cal 1g grasimi-4cal. Bun acum ca stii cate proteine trebuie sa consumi (200g) care inseamna 800 calorii tu mai rămâi cu 1710-800= 910 calorii pe care va trebui sa le imparti in restul macronutrientilor adica carbo si grasimi care vor insemna 125g carbohidrati (125×4 = 500 calorii) si 45g grasimi (45×9 = 405 calorii). In final 200g proteine + 125g carbo + 45g grasimi insumeaza 1705 calorii consumate pe zi, ceea ce inseamna un deficit caloric. Asta e un exemplu de deficit caloric, NU SUNT antrenors personal, NU apartin se lumea culturismului si fitnessului, doar am incercat sa te ajut explicandu-ti ce inseamna un deficit caloric si cum se calculeaza.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Ps 1g grasimi =9 calorii, am tastat gresit.

| Intrainforma a răspuns:

Raspunsul perfect este DEPINDE
depinde de cat vrei sa slabesti
De cate kg ai tu acum
De ce fel de activitate fizica intretii zilnic
Sunt foarte multe de luat in calcul
Intra pe www.intrainforma.ro
Acolo vei gasi multe dintre raspunsurile pe care le cauti
Mult succes