anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU, mă gândesc pe viitor să mă apuc de bodybuilding de performanța dacă mă ajută Bunul Dumnezeu.
Am mai fost pe la sala în anii trecuți în ideea de a-mi dezvolta un pic musculatura, deoarece nu prea aveam mai deloc, când m-am apucat să trag de fiare, asta fiind în perioada liceului.
Problema e ca mereu mă lasam și mă reapucam de sala din diferite motive.
Acuma momentan îs pe tușa din probleme foarte grave de sănătate din punctul meu de vedere.
Nu stau sa detaliez problema ca ar dura ceva explicații!
În fine, chestia e ca nu sțiu dacă am potențial pentru bodybuilding de performanta.
As dori să știu de la cineva în domeniu sau chiar de la un bodybuilder, care ar fi cerințele sau criteriile pentru a putea face performanță și în final la participarea concursurilor de bodybuilding?
Precizez ca am undeva în jur de 1.75, 67 de kg deci îs slab, circumferința umeri 113cm, circumferința piept 94cm, circumferința talie 87cm, circumferința șolduri 81cm.
Pe lângă toate astea cred că îs un ectomezomorf, zic asta deoarece mi-a zis asta ultima oara un antrenor de fitness + ca am auzit ca nu e bătută în cuie chestia asta cu tipurile somatice dacă nu mă înșel din ce am auzit în ultima perioadă.
Aș vrea să sțiu dacă îmi vin pumnii aproape de nivelul testiculelor nu cumva am brațele prea lungi având în vedere că se pune cont pe simetrie în sportul asta!
Lungimea brațului întins cu tot cu palma 67/8cm, cu pumnul închis 64cm.
Am auzit că dacă ai membrele lungi și ești mare nu prea ajungi sa te încadreazi în categoria de greutate + alți factori.
Aș vrea totuși să știu ce contează înălțimea sau proporțiile, deoarece am auzit pe cineva mai demult ca mușchi arată mult mai bine pe cineva cu o statura mare.
Am auzit și varianta cealaltă ca pe un corp mai scund, mușchii se adună mai bine și ei mai ușor masă musculară și e mai estetic etc.
Aș mai vrea un amănunt să știu dacă la înălțimea și greutatea mea, e posibil să am brațele membrele prea lungi?
O zi buna!

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Parerea mea va fi critica, nu de alta dar acesta imi este felul, momentan nu esti pregatit pentru performanta, in opinia mea pot face performanta cei care au o genetica pe asa ceva, asa in toate salile vezi baieti masivi si baieti slabi dar nici unii nici altii nu au acea SIMETRIE perfecta pe care trebuie sa o aiba un culturist profesionist si asta se obtine in zeci de ani de antrenamente si sacrificii.
Eu nu zic ca nu ai sanse sa ajungi profesinist dar ia-o incet incet si vezi pe parcurs.
Culturismul este un sport care cere mari sacrificii mai ales de alimentatie, nu fumezi nu bei, nu bagi calorii ca nebunu, nu faci excese alimentare, asta daca vrei sa fii la profi.
Si eu fac culturism pentru mine si daca am 46 cm in biceps nu inseamna ca pot face performanta. eu fac pentru mine.si mananc orice si cand vreau si ma antrenez cand vreau.
Cand vrei sa faci asta la nivel profesionist atunci lucrurile stau altfel si e nevoie sa te sacrifici, ca in orice alt sport de performanta.
Dar de ce culturism? alte sporturi nu-ti plac, sa stii ca acest sport nu este platit!
Toti campionii Romaniei se duc la concursuri pe banii lor, doar culturistii de talie mondiala ajung sa traisca din asta, dar si aceia dar mare parte din castiguri pe suplimente, steroizi, doctori, terapeuti etc

| AnastasiaK a răspuns:

Imi place cum se gasesc mereu toti "profesionistii" sa raspunda...

First of all:
https://www.frcf.ro/categorii-de-concurs/

Poate te ajuta sa intelegi mai bine conceptul, ce se cauta, etc. Oricum, asta e ca sa-ti faci o idee, dar cel mai simplu e sa vorbesti cu un antrenor...ca oricum daca vrei sa te apuci de sportul asta, ai nevoie de unul.

Răspuns utilizator avertizat