| Yasmine1999 a întrebat:

sunt fata și recent m-am apucat de sala (Fitness), mai exact acum o luna, am făcut si in trecut dar nu am mai putut continua din diverse motive.Țin sa mentionez, ca îmi doresc sa cresc in greutate, nu sa slăbesc. Am o curiozitate, in cât timp pot începe sa cresc greutățile?
De exemplu, fac la presa : o serie a câte 12 repetari cu 30 kg, 10 repetari 40 kg, 8 repetari 50 kg, 6 repetari 60 kg. In cât timp credeți ca e ok!?

3 răspunsuri:
| Liviu a răspuns:

Ai grija, o fosta prietena din copilarie a inceput asa usor usor, si a ajuns in top pe judet.Sanii? ce sanii, voce? cam groasa, par pe corp prin diverse locuri unde femeile nu au? incepuse cateva fire.Hormonu care se dezvolta ridicand greutati si facand asta des si la rang de 'arta' si profesionalism, se numeste estrogen.Sala e buna, dar facuta cu cap, apucate de cardio, faci un fund bombat si o forma de invidiat.Lasa sala pentru barbati,nu te transforma xD, daca vrei sa faci sala pentru tine, un timp sa te simti bine, merita.Dar daca tragi sa devi profesionista, nu are rost, uitete la culturiste, incep deja sa piarda perioada lunara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sfatul meu e sa scoți cam aproape orice aparat care izolează piciorul, in afara de hiperextensii și sa te focusezi pe haltere/gantere care îți lucreaza zona picioarelor in spatiu.

Acolo pui masa musculara, stabilitate, forță, numai că trebuie să înveți tehnica de execuție.
E o întrebare vagă, e ca și cum ai intreba "ploa afara, ce umbrela să-mi iau?" Exista o grămadă de tipuri de a progresa in greutate, depinde de tipul de antrenament care îl faci.

| AlexElektro1987 a răspuns:

Buna. Pai daca mai vrei sa cresti in greutate, trebuie sa ai un regim alimentar bogat in calorii iar pe partea de exercitii, poti schimba greutățile atunci cand simti ca deja nu prea mai au efect, sa zicem daca tu incepi acum de la 30 kg, cand vrei sa mai cresti grutatea, incepi de la 40 si nu mai termini cu 60, termini cu 65, 70.
Sunt mai multe variante, poti incepe cu greutati mari si sa termini cu greutati mici, sa incepi cu greutati mici si sa termini cu greutăți mari, sa faci cu greutati mari fara sa mai crești greutatea ( asta as recomanda, sa incerci sa faci cate 3-4 serii a 6-8 repetări cu 50 sau 60 de kg sau incearca sa executi 8 repetari a cate 3-4 serii iar fiecare repetare sa fie facuta lent cu 40 de kg, sa vezi ca o sa fie mult mai solicitant decat ce faci acum cu 60 de kg ).