| Isa149047392unicorns a întrebat:

Buna, va rog foarte mult sa ma ajutați. Am 10 ani și trebuie să slabesc obligatoriu 10 kg, sunt destul de grasa... Iar din câte stiu dietele nu prea merg la copii și nici nu mi-ar plăcea să țin vreo dieta dar dulciurile le pot evita! Va rog foarte mult și mi-ar plăcea să slabesc în cel mult o luna. Iar când zic ca vreau sa slabesc ma refer la grăsimea de la burta, de pe picioare și de pe fund. Dau funda va rog frumos sa ma ajutați

Răspuns Câştigător
| Sunshine123 a răspuns:

Bună! E adevărat, dietele nu merg, dar ce spui de un stil de viață?
Îți propun un program pe care va trebuii să îl respecți ca să obții rezultate, acum va depinde doar de tine și determinarea ta de a pierde din surplusul de kg. În primul rând vei mânca din 3 în 3 ore dar nu de la orice ora, avem ore fixe și pentru asta, orele sunt : 7:00, 10:00, 13:00, 16:00 și 19:00. Doar la aceste ore ai voie să mănânci, probabil te întrebi de ce, în principal e vorba despre timpul în care corpul tău digeră mâncarea iar dacă nu consumi fast-food te vei încadra perfect în aceste 3 ore. Eu de exemplu mi-am setat alarme pe telefon cu orele 6:50, 9:50, 12:50, 15:50, 18:50, observi că e cu 10 minute înainte de orele de mai sus, în acest interval de 10 minute tu vei mânca, fără să faci abuz, în sensul că masa ta durează jumătate de oră, nu va merge așa. Mereu să ai la tine ceva de rezervă în geantă, un măr, niște nuci, un iaurt, etc.
Trebuie să renunți la dulciuri, la fast-food, la carne grasă ( o poți înlocui cu șuncă), la pâine, cartofi prăjiți, paste, orice lucru prăjit în ulei. Trebuie să micșorezi porțiile de asemenea. Nu mânca până dai pe afară, ci până simți că ai stomacul plin, starea asta apare aproape imediat după primele guri de mâncare, deci nu o sa ai nevoie de mai mult. Sau dacă nu îți dai seama când să te oprești, te uiți la ceas, când trec cele 10 minute de masă nu mai ai voie să mănânci până la următoarea oră de masă. Dimineața, înainte să pleci la școală îți recomand să mănânci alimente sățioase, cum sunt ouăle fierte, bananele, etc., pentru masa de la ora 10 îți recomand un fruct, pentru cea de la ora 13 ceva mai sățios, o salată, un iaurt, poate niște piept de pui pe grill, sau niște pește, ori pufuleți, ori grisine cu semințe de in, nu contează ce mănânci atâta timp cât nu e în cantitate mare. După ora 7 seara obligatoriu, nu mai ai voie să mănânci, iei masa de la 7 dar după 7 nu mai ai voie să pui nimic în gură. În rest, ai nevoie să consumi cât mai multă apă plată, așa că fi pregătită să mergi des la baie, o să vezi că merită, trebuie doar să respecți intervalul de ore și regulile pe care ți le-am spus. Multă baftă, sper să revii cu un rezultat.

1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Binienteles ca dietele merg la copii, daca mama se impune si nu iti mai da bani in mana si nici nu ami cumpaar dulciuri si paine, foratndu-te sa mananci doar mancare sanataoasa, de 3 ori pe zi.
Cele 10 kg pot dispare pana la vara, daca vrei si te ambitionezi, trebuind sa te apuci serios de alergat, cate 1 ora pe zi (nu mers, ci alergat) si sa mananci FARA: dulciuri, cereale (paine, pizza, foitaje, placinte, cornuri) si fara sucuri.
Din pacate, in cel mult 1 luna nu poti slabi mai mult de 3-4 kg, daca alergi 2 ore pe zi si mananci cu masura, fara ce am mentionat eu mai sus.