anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.
Vreau să mă reapuc serios de sport - nu am mai făcut sport la modul serios de aproximativ 3 ani), singurul "sport" constant fiind dansul (nu am participat la cursuri de dans dar am practicat constant că hobby).
Sunt femeie am 29 de ani, 1, 72 și oscilez între 60 - 62 kg.
Nu am mers niciodată la sală, am participat însa in trecut la câteva cursuri de yoga la insistențele unei prietene, dar asta te ajută 0 la ați antrena fizicul & a fi în formă. În trecut alergam foarte mult, eram foarte activă - genuflexiuni, flotări... habar nu am cum dar făceam cel puțin o jumătate de oră de sport serios zilnic. Nu am deloc șunci sau șorici happy dar tot nu mai arat că și când făceam serios sport. Pentru cei care merg constant la sală sau practica constant un anumit sport: cum v-ați câștigat sau recâștigat motivația de a merge la sală? Ați început să faceți sport acasă și apoi v-ați făcut abonament la sală sau ați trecut direct la altileria grea?

8 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu inaota ca nu-i bun pentru femei iti face umeri mari, o sa zici ca esti barbat, femeia barbat laughing inotul iti foloseste cel mai mult bratele.Cel mai bine este sa alergi, asa cum spui ca alergai odata dupa baieti laughing glumesc, dar aletrgatu este cel mai bun sport sa iti mentii muschii in forma

| anonim_4396 explică (pentru relian):

De fapt nu am alergat niciodată după băieți, ei mă fugăreau mereu happy

| Mirel4412 a răspuns:

Pentru greutatea ta e de ajuns cardio( alergat, bicicleta) 30 min- o ora la doua zile sau zilnic daca poti. La munca de asemenea poti lasa masina mai departe pentru a face pasi(daca e cazul). Motivatie am multa cand sunt cu prietenii si lucram toti, singur acasa mi se pare dificil. Muzica e un factor ft bun pentru motivatie.

| Mopmop a răspuns:

Cel mai bun sport dupa parerea mea este innotul.
Faci de 3 ori pe saptamana cate 2 ore lejere si vorbim peste 6 luni.
Nu te forta gen lungimi de bazin sau viteza.
Doar innoata in stilul tau si ai sa vezi diferenta!
Atentie insa...innotul provoaca foame intensahappy

| sabin89 a răspuns (pentru Mopmop):

* inotul

| Mopmop a răspuns (pentru sabin89):

Merci pentru corectare. Ai dreptate e inot.

| RaduRobertRO a răspuns:

Poti face sport si acasa si la sala, fiecare alegere are avantaje si dezavantaje. Daca ai timp si poti plati un abonament la sala eu recomand. Odata ce ai programul stabilit vei reusi cu siguranta mai multe decat poti face acasa unde nu ai la dispozitie toate aparatele, In plus poti beneficia si de sfaturi utile. Orice ai face, fa sport zilnic si beneficiile vor fi enorme.

| Trixt3r a răspuns:

Parerea mea este sa iti gasesti un hobby in aer liber, nu sa dai bani la sala degeaba. Incearca sa faci totul treptat, nu te forta tare din prima, poti incepe prin a merge pe jos sa-ti cumperi paine si cele necesare la o distanta putin mai mare decat mergi de fel, apoi in functie de ce iti place sa faci, cauta oameni alaturi de care o sa faci, exista comunitati pentru biciclisti, pentru patinajul pe role, pentru excursii in aer liber...etc.
Motivatia o sa vina din dorinta de a te intalni cu persoanele din acele comuniti. Am cateva amice care au rup sala cam jumate de an si nu au avut rezultate, apoi au facut un grup pentru drumetii si acum regreta timpul pierdut la sala.
Poate sala da rezultate la unele persoane, dar miscarea in aer liber are cu siguranta mai multe beneficii.