|

Buna ziua! As dori sa stiu unde gasesc o sala de karate(doar karate), unde pot face performanta in Timișoara si prin performanta ma refer sa am un sensei de la care am ce invata si sa ma pot dezvolta cat mai mult posibil in aceasta ramura?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Performanta nu faci doar daca vrei trebuie sa ai aptitudine, nu toti sportivii ajung profesionisti, de ce oare?
Din pacate cu numele unei sali nu te pot ajuta nu-s din Timisoara, dar sunt siguri la cat de mare este orasul acela ca avem destui utilizatori aici care iti pot indica.
Acuma eu as cauta cel mai experimentat si prin experimentat ar trebui sa vorbeasca vechimea in aceasta disciplina cat si numarl de DANi ai senseiului, dar nu doar danii sunt principalul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

Vorbesti din perspectiva unui sportiv de performanta? Sau cunoscand unul? Ca eu pot vorbi din ambele perspective si consider ca performanta faci tocmai cand vrei. Treaba cu aptitudinile...sa stii ca nimeni nu se naste luptandu-se

Iar pentru cel care a pus intrebarea: nu exista karate si atat. Trebuie sa stii si ce stil vrei, nicaieri nu le inveti pe toate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AnastasiaK):

Am practicat mai multe sporturi ca amator printre care si box,ninjutsu, fotbal sau kickbox, nu am facut si nu am dorit niciodata sa merg pana la performnata pentru ca stiam ca trebuiesc si niste sacrificii pe care eu nu le-am dorit, adica voiam ceva lejer sa-mi fac propriul ritm si propriul program, cand faci performanta renunti la anumite chestii, de ex. daca eu vreau sa mananc seara o ciocolata o fac, daca faceam performanta nu aveam voie de asa ceva, cam aici bat.Dar din prisma schimbarilor cand a salii de forta cand a celei de box etc am cunoscut destui sportivi de performanta, ba unii aveau medalii de multipli campioni nationali la diferite discipline, unii au mers pana la olimpiada cu sportul lor sau altii au castigat turnee acolo unde nimeni nu se astepta, asa cum este un cunoscut de-al meu de a invins in thailanda la muay thai, iar cand i-am vazut ca munceau cu totul diferit, ca lucreaza pe la paza sau mai stiu in ce locuri am inteles ca nu se castiga atat cat credem din sport. Si aici restrang dicutia si vorbesc strict la sporturi de contact ca e MULT mai usor sa zicem sa faci culturism sa participi la grand priuri (sau cum se numesc) si ca angajat sa profesezi ca si instructor de fitness, e MULT mai greu sa fii campion national la Kyokushin budokai (am ales un stil la intamplare) si sa poti fi in stare sa devii si sensei! Intelegi?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Simpatik):

Sunt de acord cu ce zici aici, dar tocmai...ca e vorba de munca si de vointa. Aptitudinile le dobandesti, asta era ideea mea.

Totusi, te-as contrazice un pic: sa stii ca nu e chiar greu sa fii campion national la sporturi de contact (nu pot vorbi de toate, dar in cateva am experienta). Iti zic si de ce: exista multe campionate nationale, nu-ti inchipui ca e unul si bun in fiecare an. Sunt multe, iar la fiecare participa mai multi sau mai putini luptatori, mai avansati sau incepatori. Nu mai zic ca fiecare are diverse categorii, pe langa categoriile de greutate, vin si impartiri seniori/juniori, light contact/full contact/low kick/etc. De cele mai multe ori se ajunge in stadiul ca pe aceeasi categorie cu tine sa mai fie inca alti 3-4. Deci ca sa fii campion national, trebuie sa castigi 2 meciuri...nu unele usoare. Dar daca ai noroc si ai o zi buna, ajungi pe podium, iti iei medalia, tricoul pe care scrie campion national daca se da si gata. Bineinteles, asta nu inseamna nimic, nu te ajuta cu nimic, dar exista si cazuri d-astea.

Oricum, am inteles ce zici tu, iar pentru rezultate reale, pentru inalta performanta, pentru campionate europene si mondiale, clar nu e usor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel google D-zeul internetului si al informatiei ai incercat?
https://www.google.com/search?q=karate+timisoara

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează