| PoeTuL05 a întrebat:

Care credeti ca sunt cele mai practicabile arte martiale pe strada? Funda pentru cel ce da si explicatia.

10 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Care credeți ca sunt cele mai practicabile arte martiale pe strada?
http://www.arte-martiale.ro/
http://www.wutaokungfu.ro/cursuri-arte-martiale-bucuresti/
http://www.jkarate.ro/portal/
http://dojo.ro/
http://www.frkm.ro/
http://www.fram.ro/




Ce vrei de fapt, cu întrebarea asta?

| PoeTuL05 explică (pentru MMihai):

Prin aceasta intrebare vreau sa fac un sondaj de opinie si sa aleg un stil de autoaparare foarte util in viata de zi cu zi.Acum intelegi ce vreau?

| MMihai a răspuns (pentru PoeTuL05):

Când eram elev de liceu, în vremea lui Asasinatu, a fost tipărită în intervalul 1970-1976 o carte despre Karate și am citit din ea. Peste niște ani au fost tipărite o carte sau 2 despre Judo și una despre Jujițzu (Jujutsu sau jiu-jitsu sau cum se scrie).
Cred că pentru autoapărare cel mai bun sunt tot karatele!
http://ro.wikipedia.org/wiki/Karate-d%C5%8D
Poate găsești pe la biblioteci, cărțile respective, despre care ți-am scris.
Au apărut niște cărți noi despre carate de tipul :
http://www.polirom.ro/catalog/carte/curs-practic-de-karate-do-shotoka-2298/
http://www.librarie.net/carti/148038/Karate-nou-inceput-Costica-Ursac
http://www.scribd.com/doc/4348711/AIKIDOCalea-Armoniei
http://www.carti-online.com/sport-carti-29.html
http://www.carti-online.com/......-1185.html
http://www.carti-online.com/jiu-jitsu-arta-apararii-individuale-p-1648.html
http://www.carti-online.com/judo-p-1706.html
http://www.carti-online.com/antrenamentul-sportiv-in-judo-p-1707.html
http://www.carti-online.com/autoapararea-fara-arma-p-1866.html
http://www.carti-online.com/autoapararea-fizica-p-1867.html

| MMihai a răspuns (pentru PoeTuL05):

Nu știu cum este cu noile tipuri de karate, în cartea aia nu scria așa mult erau karate și atât și nu karate do, karate shaolin și prostii de astea, erau explicate pozițiile și lovituri aplicate cu mâinile și cu picioarele!
Era o teorie despre diferența dintre pumnul de karate, aplicat din hara - din centrul de greutate al corpului -- și pumnul de la box, care nu are aceiași forță.
Era o carte foarte bine scrisă, după care puteai învăța singur, despre ce este vorba.

| negru30 a răspuns:

Aikido - este pentru aparare

| pepe a răspuns:

Stiluri de autoaparare, gen Shotokan

| bobby90 a răspuns:

Uluca, lantul si parulwinking nimic nu se poate compara cu asteawinking cel putin la noi la Romanica, acum de cand cu "pistoalele" toti borfashii se cred Corleonewinking sa fim seriosi. Daca vrei sa te apuci de arte martiale, incearca ceva auto-aparare.winking Intotdeauna e bine sa joci in "defenziva"winking

| MiK3L a răspuns:

Box si kickboxing sau k1

| Termopile a răspuns:

Bun să incepem.
Corpul uman are in "dotarea" sa mai multe "proiectile" acestea sunt :pumni, picioarele, coatele, genunchi și palmele ca să ai cat mai multe șanse într-o luptă trebuie să ști să folosești eficient cât mai multe astfel de "arme" e din punctul ăsta de vedere cele mai bune sunt(Muay Thai, KickBoxing, Tae Kwon Do, Karate, Kung Fu) astea ar fi cele mai bune arte martiale pentru lupta in picioare adică fără imobilizări, aruncări, secerari, etc acestea sunt bune când ai adversari mai mari ca tine sau dacă este înarmat aceste arte martiale aunt (Lupte libere, Judo, BJJ) atenție aceste arte martiale nu sunt bune pentru lupta in picioare sau pentru lupta cu mai mulți adversari, în schimb Muay Thai, Karate, Kung Fu (primele menționate) sunt bune pentru lupta 1vs1. Acum să vedem care ar fi avantajele să zicem ale Karateului (lupta in picioare) si care sunt avantajele Judoului (Lupta la sol).
Avantajele Karateului :
-Lupți usor in lupta 1vs1 dar la fel de ușor te descurci și in lupta 1vs2
-În lupta in picioare este net superior Judoului, un judoka (practicant de judo) dacă nu reușește să își pună adversarul la pământ poate pierde lupta.
-Este bun dacă ești atacat cu un cuțit adică dacă ai viteză mare de reacție ai facut o eschiva ala nu te nimerește ai venit cu un picior in cap și ăla e (nu e imposibil dar necesită mult antrenament)
Avantajele Judoului :
1)Bun în lupta la sol un judoka cel mai bine se simte la podea, lui nu îi prea place să lovească
2)E util dacă adversarul are cuțit gândește-te că i-ai prins mâna cu cuțitul la trântit jos și i-ai prins mâna la spate(repet necesită mult antrenament).
Din punct de vedere al avantajelor lupta in picioare are un avantaj foarte important in plus lupta 1vs2 dar trebuie ținut cont că majoritatea luptelor se termina la sol, dar trebuie să se mai țină cont de un lucru un Kickboxer profesionist poate evita lupta la sol deci poate termina lupta in picioare deoarece nu toți agresori sunt judoka profesioniști din contra, acum nr de lupte 1vs2 este în creștere deci in concluzie lupta in picioare are câștig de cauză. Bun acum in rândul artelor martiale care implică lovituri sunt două categori full contact (accentul este pus pe forță si pe atac) și semi contact (accentul este pus pe viteză și pe apărare) dintre ăstea două cel mai eficiente sunt luptele semi contact de ce? În semi contact scopul de bază este să nu fi lovit, ăsta fiind și scopul tau dacă ești atacat, dacă ești tâlhărit nu prea te interesează să îl lași pe ăla într-o baltă de sânge, te poți mulțumi cu faptul că ai scăpat teafăr și nevătămat, plus că in luptele semi contact (Karate, Tae Kwon Do) înveți și tehnici de auto apărare utile, la KickBox încasezi mai multe lovituri ca la Karate, dar și dai mai multe lovituri problema e în felul următor una e să primești o lovitura în sală de la un coleg de antrenament alta este să primești o lovitură pe stradă de la unu care are interes să îți dea dauna totală să te lase in comă și să îți fure tot ce ai, in concluzie pe stradă nu îți permiți să ti-o iei în bot pricepi de ce? în sală se tine cont de reguli astfel că in sală ăla fa lovi conform unui regulament pe strada talharul dă ca ciobamul sub centură și ăla ești plus că in full contact lupta se duce aproape la 30-40 de cm de adversar lucru complet de evitat in lupta de stradă plus că viteza câștigată in luptele semi contact te poate ajuta să te ferești de armele albe (nu degeaba îi zice auto apărare) mulți zic lasă bă că până aplici tu procedeele alea ajungi in comă tocmai aia e că se aplică foarte rapid asta e cel mai important viteza. Acum că am vorbit despre artele martiale full/semi contact să vorbim despre artele martiale mixte (MMA, Sambo, Krav Maga, Jeet Kune Do) ăstea combina full contact cu semi contact lupta in picioare cu lupta la sol karate cu judo mă rog ai înțeles tu tocmai de aia îi zice arte martiale mixte, ăstea sunt cele mai bune cu ăstea ești pregatit de orice, mă rog aproape orice, dar sunt și greu de învățat. Dacă ar fi să fac un top al celor mai utile arte martiale pe stradă ar fi cam așa
1)Jiu Jitsu Japonez
2)Sambo
3)Hapkido
4)Kung Fu
5)Karate
6)Tae Kwon Do
7)Muay Thai
8)KickBoxing
9)Savate
10)Judo

Sper că te-am ajutat. O zi bună.

| alexevo123123123 a răspuns:

Aikido,Krav Manga, MMA, BJJ, Jiu Jitsu.