anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Practicati arte martiale? Daca da ce stil? Care credeti ca e mai tare, eficienta?

6 răspunsuri:
| ταξιδιώτης a răspuns:

Fiecare stil in parte nu-i decat o "cale" spre acelasi tel.Nu conteaza calea pe care o alegi pentru a escalada un munte, important e sa ajungi in varful lui.

| UNHleaSHD a răspuns (pentru ταξιδιώτης):

Tu sigur practici Karate.

| ταξιδιώτης a răspuns (pentru UNHleaSHD):

Bifat raspuns inteligent. Felicitari!

| tudorvolcano a răspuns:

Depinde:
- corp la corp: jiu-jitsu brazilian
- luptă la apropiere: Muay Thai + Kickboxing + Goju Ryu
- luptă pe distanță medie: Kickboxing, Muay Thai, Kyokushin Karate
- luptă pe distanță lungă: Shotokan Karate

Acum, depinde și de ce constituție ai. Pentru a fi bun la Shotokan și Taekwondo, e recomandat să ai picioare mai lungi, să fii mai suplu în talie, pentru a maximiza viteza.
Pentru Kyokushin, Muay Thai, Kickboxing, e recomandat să ai brațe foarte lungi.
Pentru jiu-jitsu brazilian, mă gândesc că e util să ai mâini și brațe mai mari, ca să poți realiza cheile mai ușor, și să fii mai greu de subminat, datorită mărimii membrelor care fac prizele foarte complicate.

În UFC, depinde de fiecare competitor. Fiecare competitor va devia lejer din stilul său original, și-l va adapta în lupta cu adversarul. Profesioniștii din UFC au văzut cam orice stil de luptă posibil în ring, și zeci de diferiți reprezentați ai acelui stil.
Dacă te descurci mai bine cu Shotokan, folosește Shotokan. E mai bine decât să încerci tehnici de jiu-jitsu care nu le cunoști, și să riști să te pui în pericol într-un ring profesionist.

După, există stiluri mixte, bazate pe nevoia de a antrena pe cineva rapid, cum ar fi Krav Maga.

| alexevo123123123 a răspuns:

Pentru aparare: Aikido,nu necesita multa forta si e foarte eficient, chiar daca pare ca un dans, demonstratile trebuie sa arate frumos, dar in viata reala o faci foarte repede.Bjj se bazeaza pe lupte la sol si este foarte eficient intr-o lupta 1 vs 1. Jiu Jitsu similar cu Aikido, doar ca necesita mai multa forta si sunt tehnici diferite.
Agresive : Box, desii iti folosesti decat bratele, un boxer te'ar lesina dintr-un pumn prins bine.Kickboxing,se bazeaza pe lovituri puternice cu piciorul. Taekwondo tot pe lovituri cu piciorul, dar nu se bazeaza pe putere ci pe mobilitate, echilibru, elasticitate.Muay Thai,se bazeaza pe lovituri cu genunchiu', cotul si lowkick,care sunt foarte puternice,si cand zic asta ma refer la faptul' ca s-ar putea sa iti rupi piciorul daca cineva care face muay thai iti aplica un lowkick. Karate,se bazeaza pe tot felul de lovituri,doar ca nu se bazeaza pe putere,ci pe mobilitate in mare parte si viteza.
Dupa mine cea mai buna arta martiala este MMA (Mixed Martial Arts/Arte Martiale Mixte) este o combinatie dintre kickboxing, muay thai, bjj si lupte grecoromane,in cazul in care dai de cineva care face kickboxing, il poti bate la lupta la sol, in cazul in care te bati cu cineva care practica o arta martiala bazata pe lupta la sol sau trante, poti fii la egalitate cu el si ai si avantajul de lupta pe picioare.

| albsimandru a răspuns:

Nu exista cel mai bun stil, important esti tu, si nu un stil care nu are contact, daca nu e contact nu poti invata sa lupti,deci sati sugerez niste stiluri :kickboxing, wing chun, sanda sanshou, mma, karate kyokushin(pratic arte martiale de 7 ani)