| sabin89 a întrebat:

Care tip de fotbal vă place mai mult - deci nu care fotbalist, ci tip de fotbal: cel al lui Ronaldinho sau cel al lui Haaland?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Daca e vorba strict de comparatia fotbalului prestat doar de ei 2 atunci lucrurile sunt simple, mai ales ca am fost contemporan cu ambii si le-am vazut meciuri live.
Fotbalul de pe vremea lui Dinho si a generatiei lui si fotbalul de acum reprezinta perioade foarte diferite, inainte se juca din pasiune, fotbalistii erau mult mai tehnici, mai talentati dar si pregatirea tehnico-tactica a echipelor, asezarea in teren si alte detalii de genul erau altele. Atunci fotbalul se juca din tehnica, vedeai fotbalisti care sa faca cascada de driblinguri consecutive, iar acum fotbalul se bazeaza mult pe forta fizica, viteza si inchiderea spatiilor, nu prea mai pot apararea fotbalisti care sa dribleze cate 3-4-5 adversari pentru ca e imediat deposedat, se pune mai mult accent pe un pressing agresiv, pe recuperari rapide si tot asa.

Ronaldinho era un jucator foarte tehnic, spectaculos care ridica tribunele in picioare cand punea piciorul pe minge, era rapid, era jucator de creatie, el de meserie era mijlocas ofensiv, tinea de minge dar de multe ori aparea la finalizare, avea suturi bune mai ales din afara careului, batea loviturile libere foarte bine, pana la Ronaldinho nu mai batea nimeni loviturile libere pe sub zid sau sa dea pase "no look" adica pasa fara sa se uite la minge si mingea ajungea unde voia, dar nu a avut o cariera atat de lunga, singurul lui defect a fost ca era fotbalistul brazilian tipic care era interesat doar de petreceri, femei si bautura dar si cand intra pe teren....era meserias. Dintosul va ramane in istorie pentru ce a facut pentru fotbal.
Cat despre Haaland...e doar un marcator si atat, o masina de goluri, nu face nimic special, doar se pozitioneaza unde trebuie in gura portii si asteapta sa-i vina mingea. Nu dribleaza, nu bate lovituri libere, rolul lui de numar 9 e sa astepte mingile in careu sa-i vina si sa o bage in ate, e varf, deci comparam 2 posturi diferite. Ca fotbal jucat il prefer oricand pe Ronaldinho, imi place mai mult fotbalul de atunci decat cel de acum. Stiu ca fotbalul e pe goluri...dar na, fotbalul nu e contabilitate, fotbalul are nevoie si de magicieni cum era Dintosul.

| sabin89 explică (pentru Drimmero):

Poți să mai dai un exemplu de talent a la Ronaldinho?

| Drimmero a răspuns (pentru sabin89):

La fotbalistii de acum? Niciunul, e unic.

| sabin89 explică (pentru Drimmero):

Nu la cei de acum. La cei care au fost.

| Drimmero a răspuns (pentru sabin89):

Nu prea au fost pentru ca fiecare fotbalist legendar era unic si avea propria personalitate si stilul propriu de a face spectacol cu mingea. Iti pot spune un detaliu interesant...majoritatea dribilingurilor pe care le face Ronaldinho au fost copiate de la Ronaldo Nazario, chiar el a recunoscut, au fost atat coechipieri la nationala cat si adversari in La Liga, unul jucand la Barca (Dinho) si altul la Real (R9) in aceeasi perioada.

| sabin89 explică (pentru Drimmero):

Dobrin nu s-ar încadra?

| sabin89 explică (pentru Drimmero):

Frumoasă analiză!

| Drimmero a răspuns (pentru sabin89):

Dobrin e altceva, nu l-am prins sa zic exact cat de bun era dar din ce materiale am vazut cu el era destul de talentat, fotbalul din anii 70 se afla intr-o alta etapa, pot sa zic doar ca era un superstar al anilor aia, a fost unul dintre cei mai buni fotbalisti ai Romaniei, daca nu cel mai bun. De Dobrin se leaga o poveste trista, a venit special pentru el presedintele Realului la vremea respectiva, daca nu ma insel era Santiago Bernabeu, avea o problema de sanatate si ajunsese in scaun cu rotile, chiar si asa venise in Romania special pentru a-l lua pe Gascan la Real, era efectiv indragostit nebuneste de talentul lui Dobrin si il voia cu orice pret la Real Madrid dar nu l-au lasat comunistii imputiti sa paraseasca tara, transferul a fost ratat din cauza ca s-a opus scarba de ceausescu, o gramada sportivi au fost limitati de regimurile astea mizerabile de a face performanta afara, era transferul vietii al lui Dobrin si cu siguranta ar fi castigat mult mai multe in fotbal dar...au avut grija argatii rusilor sa nu fie asa. El chiar daduse probe la Real, a jucat niste amicale cu ei si spaniolii deja ii pregateau transferul, atat de mare a fost Dobrin.

17 răspunsuri:
| sabin89 explică (pentru Drimmero):

Super!

| sabin89 explică (pentru Drimmero):

Frumos și ăsta! Unul mai frumos ca altul. Nu știu cum de nu le-am văzut până acum, că doar eu mă tot uit pe Youtube după secvențe frumoase din fotbal.

| LordCristobal a răspuns:

Ronaldiniho pentru ca era mult mai spectaculos si avea foarte multe artificii tehnice care nu au mai fost vazute la alti fotbalisti.Halland e si el un fotbalist bun dar el genul de atacant finalizator super eficient care nu e atat de spectaculos.

| SingleForOne a răspuns:

"tip de fotbal" te referi la tactici/strategii de fotbal practicate sau tipuri de fotbal ca rugby, soccer, fotbal de nisip, pe gheață, sub apă, de masă, etc?
Aș crede că te referi la prima variantă.

| sabin89 explică (pentru SingleForOne):

La prima variantă. Că niciunul din cei menționați nu juca fotbal...de masă happy

| timidu89 a răspuns:

Ronaldinho, facea ce vroia el cu mingea.

| 4evergentleman a răspuns:

Ronaldinho făcea magie pe teren,era un magician înnăscut,făcea spectacol fara sa se chinuie prea mult,era un fotbalist sclipitor. Halland este foarte inteligent,are o viziune ieșită din comun asupra jocului,știe să se marcheze,organizeze foarte bine pe teren,e lumea lui,e o mașină de inscris goluri,un fotbalist practic. Amândoi sunt magistrali,fiecare la timpul lui a fost un fotbalist sclipitor, monumental, de neuitat, nu mă refer doar la cei doi, sunt mai mulți pe lista. Unul e magigian unul mai practic și smart