| Aaansnmmm a întrebat:

Cartreaba cu Echipa națională de fotbal a României? Cât timp va fi formula aceasta? Unii Jucatorii dabah au semnat propriile contracte în alte țări. Nu prea inteleg...

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nici eu nu inteleg ce problema ai sau ce importanta are faptul ca jucatorii cetateni romani au semnat contracte cu echipe din alte tari.
Nu este nimic deosebit, fata de situatia si din alte tari. Jucatorii joaca la echipele unde s-au angajat/au fost transferati si faptul ca joaca la o echipa din tara sau strainatate nu are legatura cu echipa nationala. La aceasta sunt convocati, cel putin teoretic, jucatorii cei mai buni si mai in forma la momentul convocarii, indiferent la ce echipe joaca, totul este sa fie cetateni romani si sa accepte convocarea. Si inca un fapt: de regula la echipe din strainatate sunt transferati cei mai buni jucatori romani, astfel ca nu este nimic ciudat ca acestia sunt convocati pentru meciurile nationalei.

| Aaansnmmm explică (pentru Ioandelasal):

Am inteles acum, mersi. Si cât va dura? Pana cand se va juca în formula aceasta? Echipă Națională...

| Ioandelasal a răspuns (pentru Aaansnmmm):

Va juca pana ce selectionerul actual (Mirel Radoi) va considera ca a selectionat bine. In orice caz, dupa rezultatul de ieri, cred ca vor fi modificari.

3 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Nu are treaba sula cu prefectura, echipa nationala nu are nicio legatura cu echipa de club, la echipa nationala ei sunt convocati de selectioneri, pe cand la echipa de club au contract, la multe nationale sunt si straini pe bune la modul ca sunt naturalizati pentru a juca pentru tara respectiva, cum e cazul lui Diego Costa care e brazilian la origine dar a obtinut cetatenia spaniola si joaca pentru Spania e primul exemplu care imi vine in minte.

Jucatorii romani care joaca in strainatate dar reprezinta nationala se numesc stranieri, pot bine merci sa joace, ar fi prea trist sa convoci doar din campionatul intern jucatorii, ar insemna sa aduci toate petardele.