| Never4ever a întrebat:

Cate kilograme este normal sa aiba cineva la 15 ani, 1.60m, ca fata? Nu vreau raspunsuri ce cuprind intervale mari, ma intereseaza greutatea ideala.

Răspuns Câştigător
| Bacemi a răspuns:

Depinde la ce vrei sa te ajute corpul, ce stil de viata ai.

Daca esti mai spre atletism, in sensul ca iti place sa dansezi, sa faci jogging, adepta a sportului cardio, e de preferat sa ai 50 kg.
Dupa rationamenul greutatii ideale cu Inaltimea - 10 (60 - 10 = 50).

Daca vrei forta in corp, atunci poti merge spre 55.

Fiecare abordare necesita o alimentatie echilibrata, cu vitamine, minerale, carbohidrati, grasimi sanatoase si in mod special proteine.

Diferenta la cei care vor sa pluseze inca 3-5 kilograme la greutate o face o atentie mult mai mare la alimentatie. Neaparat sport zilnic, cu unele exceptii cand organismul trebuie lasat sa se odihneasca si proteine mai multe, de preferat vegetale.

Secretul consta in alimentatie. Calitatea ei si cat de corect echilibrata e.

Mare atentie ca daca nu ai o alimentatie corespunzatoare, fiecare kilogram in plus inseamna mai multe grasimi decat masa musculara si de aici si o oarecare stare de oboseala si un aspect fizic mai putin placut pentru tine.

De obicei daca ti se pare ca ai niste colacei dar ai greutatea potrivita, alimentatia e de vina. O simpla renuntare la orice alta bautura decat apa plata si renuntarea la gustari din magazine gen snack-uri sau ciocolata ar trebui sa rezolve problema.

Pentru ceva dulce sau sarat poti oricand apela la gustari micute gen 1 fruct sau o mana de migdale, nuci sau fistic intre mese. In niciun caz dupa ora 9 seara.

5 răspunsuri:
| Anonimuserr a răspuns:

Ce greutate ai tu acum?

| Never4ever explică (pentru Anonimuserr):

Pai de la 47 am ajung la 51 in 2 saptamani..Fizic nu se vede diferenta insa sunt 4kg in plus care ma cam ingrijoreaza.

| Anonimuserr a răspuns (pentru Never4ever):

Între 40.55-68.35 ar fi greutatea ideală.
Dar eu aș spune că stai bine la 50 de kg. E ok.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se spune ca 50 kg.

| Mythra a răspuns:

Depinde de organismul tau. De exemplu eu am 1.85 si am 54kg. Si sunt un tip bine facut. Pe la 1.60 ar trebui sa ai undeva intre 50 si 55winking