| SERIALS a întrebat:

Ce parere aveti despre exercitiul Upright row cu haltera? Faza e ca il fac, dar am vizionat cateva clipuri pe Youtube si se spune ca e periculos, ceva legat de shoulder impingement. Cat de periculos e si cu ce alt exercitiu as putea sa il inlocuiesc?

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ineficient mai mult decât periculos, poate pe permen lung. Daca vrei sa primesti sfaturi zii măcar de când faci sala și dacă știi cât de cât cum se executa exercitiile.High-pull, snatch grip high pull. ar fi ok.

| SERIALS explică (pentru anonim_4396):

Am inceput din august, dar la noul program am trecut de 3 saptamani, un prieten mi l-a recomandat, exercitiile enumerate de tine nu le-am facut. Deci cu ce poate fi inlocuit exercitiul upright row?

| SERIALS explică (pentru anonim_4396):

Am inteles ca si exercitiile flyes cu gantere pot fi periculoase, de ce oare?

| anonim_4396 a răspuns (pentru SERIALS):

Mai bine experimentezi pe propriul corp și vezi care intra mai bine pentru tine, și ce exerciții îți place sa faci.
Eu as zice că face-pulls sau rear delts flyes ar fi bun, pot deveni periculoase si fluturările, dar după părerea mea doar daca nu sunt suplimentate de exerciții pentru spate cu un volum de 2 ori mai mare, asta e și părerea sportivilor de performanta, pentru fiecare exercițiu de fata ar trebui sa faci 2 opuse. Eu așa fac și nu am nici o problema la umeri.