anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ceva metode de a scapa mai rapid de febra musculara please!
Apropo, credeti ca daca o sa am febra musculara dupa febra musculara imi va creste masa musculara?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Facand 2-3 repetari/serie. Sau chiar 1 repetare / serie, cum face larrat cu 80 kg / brat:
https://www.youtube.com/watch?v=dWpiJdIlzRg

80 kg, antrenament pentru hook (Vezi, nu trage doar din biceps, trage si din spate/umar, cum trebuie).

Ce stil de skandenberg ai? Top-roll, hook, etc? Eu trag top-roll cu atac pe degete pe liber (dupa ce-i desfac degetele ii dau incheietura pe spate maxim) sau HOOK (cu infasurare maxima) in strap, cand ne leaga arbitrul mainile.

29 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

De acum incolo s afaci neaparat incalzire inainte de antrenament si exercitii de cool off, sa mananci vreo 2-3 patratele de ciocolata sau o lingurita de zahar si sa faci dus cu apa cat mai calda.

| Cosmin86 a răspuns:

Ce alimentatie ai? 90% din cei care fac sala ESUEAZA lamentabil ca habar n-au de alimentatie.

Cate fripturi mananci pe zi?

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Din pacate mereu am avut o problema cu mancatul carne in mod excesiv.
Mereu mi-au placut snitelele. Cand mi-am facut analizele acum o saptamana s-a ajuns la concluzia ca am prea multe celule rosii in sange sau ceva de genuu.
In orice caz, dc ma intrebi asta?

| Cosmin86 a răspuns:

Ca multi vor muschi dar nu stiu sa manance... si vor sa puna muschi cu 2-3 mese pe zi happy

Ce inseamna "carne in mod excesiv"? Consumi macar de 1500 de lei / luna?

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Cam mai multe snitele pe zi...sau gratarele...sau pizza prosciuto.
Cred ca pe alimentatia mea pe o luna paltesc o mie de lei in total, nu doar pe carne

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

E oarecum ok pentru masa musculara. Daca alimentatia e bine pusa la punct, urmeaza sa faci la fel si cu antrenamentul.

Ce program ai? Si ce exercitii ai in program?

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Nu am niciun fel de prlgram din pacate. Fac doar asa...cand imi vine. Umplu ghiozdanul cu carti si ma apuc sa ridic ca sa fac muschi. Si da, stiu ca nu e prea inovativa ideea aceasta, dar tot e mai bine decat nimichee hee

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, e mai bine decat nimic... credeam ca faci sala... flexii, flotari la paralele cu tot corpul in aer, tractiuni la bara cu discuri legate de tine, genuflexiuni cu haltera pe umeri (eu la 16 ani faceam cu 80kg pe umeri), presa militara, ramat cu gantere, ramat cu bara T, impins inclinat/orizontal pentru piept, etc.

Alea sunt exercitii pentru masa musculara, ce faci tu e doar ca sa nu zici ca nu faci nimic.

Treci la sala, lasa prostiile.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Cred ca ai dreptate. O sa ma apuc. Dar mai intai sa nu ma mai supere piciorul(caci am o problema de cateva luni cu el, ca ma tot doare, e o plveste mai lunga).
Dar oricum, de ce ar conta exercitiile pe care le fac, atata vreme cat la final pe mine ma dor muschii si simt ca nu mai pot? Adica teoretic nu asta inseamna sa faci muschi?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu, tocmai ca nu inseamna.

Ca sa faci muschi trebuie sa lucrezi cu greutati din ce in ce mai mari si sa nu depasesti 10 repetari.

Gen la flotari, cand ajungi sa faci 100 de flotari NU inseamna ca ai facut muschi, ci rezistenta. Muschi ai facut cand faci 8 flotari (Da, doar 8) cu o greutate mare in spate.

Spre exemplu eu la tractiuni leg discuri de mine sa nu fac peste 8 reptari (leg 35 kg acum, cu o centura speciala de la sala).

Vezi asta:
https://www.getfit.ro/......serie.html

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Corect! Daca faci putine repetari cu greutate mare creste puterea muschilor, dar e bine zic eu sa creasca si rezistenta.
Adica nu zic sa ai cine stie ce rezistenta, dar sa nu trebuiasca de exemplu sa sapi o groapa, iar dupa 5minute sa obisesti deja.

| Cosmin86 a răspuns:

Ideal ar fi asa, lunar: 1 saptamana forta, 2 sapt. masa musculara, 1 sapt rezistenta.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Exact! Dar totusi eu cred ca ar trebui sa fie alternante. Adica intr-o saptamana faci cateva zile de forta, cateva zile de masa, cateva zile de rezistenta. Sau chiar in aceeasi zi mai multe.
Dar nu prea inteleg. Cum adica,, masa musculara". Adica practic masa nu e rezultatul fortei si al rezistentei? Adica daca pentru forta tragi fiare grele, iar pentru rezistenta tragi de foarte multe ori la rand, atunci pentru masa ce trebuie sa faci mai exact?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Poti mari forta fara sa maresti mult masa, eu am facut asta cand concuram la nationalele de skandenberg, ca daca maream masa prea mult pierdeam categoria de greutate (in loc de 90kg intram la 95).

Citeste si documenteaza-te, ce intrebi tu o sa-ti ia cam 1 an sa inveti + sa vezi ce program si ce alimentatie functioneaza pentru tine. Poate chiar mai mult de 1 an, dar 1 an e considerata perioada standard.

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Ok. Apreciez efortul tau de a-mi raspunde la intrebari si iti multumesc pentru asta.
Dar totusi, cum poti face sa maresti forta fara sa maresti masa? Sau invers....adica pur si simplu nu inteleg. Am totusi niste prieteni care au muschii mai mari decat mine(cand ii incordam bicepsul lor e mai mare), dar eu ii bat instant la skandenberg.
Apropo, si eu sunt mare fan skandenberg, de fapt detin locul 3 pe scoala la skandenberg, la cei de clasa a 9-a de la toate seriile.
Dar totusi cum poti sa ai forta fara sa ai prea mari muschii? Ca am impresia ca am facut acest lucru pana acum aparent djn greseala,, fara sa-mi dau seama.
Deci, ce exercitii sunt pentru masa, si care sunt pentru forta? Sau macar da-mi surse de informare.
10Q SO MUCH!

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Pai de fapt eu nu prea am o tehnica anume. Doar sunt bun; adica mereu am fost cel mai puternic din clasa si printre cei mai buni din scoala. Stiu ca exista multe tehnici si ponturi, dar nu prea le stiu pe toate si deci nu prea le aplic. De fapt, poate le aplic(devreme ce ii bat cam pe toti), dar nu imi dau seama ca le fac din pricina faptului ca nu le stiu. Dar o sa-mi fac mai mult timp sa ma interesez de tehnici. Oricum deja ma mai uit uneori pe Youtube la chestii de genu.
Apropo, se pare ca am uitat sa iti dau funda, dar ti-o dau acum. Merci pentru toate sfaturile tale!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ar trebui sa te duci la un club de skandenberg... prima data o sa ai un mic "soc" sa vezi oameni pe jumatate cat tine care te pun foarte usor datorita tehnicii. tehnica se invata in 6 luni de antrenamente saptamanale (dar nu sala, antrenamente de skandenberg, la club).

In general la club ai mese si oameni cu care sa te antrenezi dar si aparate speciale de skandenberg.

Zici ca ii bati pe toti, dar a stiut vreunu sa-ti atace degetele? Stie vreunu sa miste cotul pe diagonala ca sa-si activeze spatele, sau tin cotul nemiscat si trag doar din mana+umar?

p.s.: ai vazut Oncescu ca era sa-i rupa degetul lui Brzenk, campionul mondial absolut? Daca ii rupea degetul, castiga meciul happy

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Da, era cat pe-aci sa castige romanasul nostru!
Chiar vreau sa ma inscriu la un club de skandenberg si sa ma antrenez intens! Adica inca din clasa a 5-a sunt cel mai bun la chestia asta, dar nu m-am mai gandit niciodata la asa ceva.
Si nu, nu prea imi dau seama ce tehnici folosesc ceilalti sau eu pentru ca dupa cum am spus nu prea cred ca stiu acele tehnici. Sau poate noi, cei de la scoala, le stim, dar le aplicam fara sa ne dam seama neaparat sau pur si simplu,, asa jucam noi skandenberg".
Apropo, daca stii cumva vreun club de skandenberg din Craiova(gratuit de preferat) sa ma anunti! Ca eu caut, dar nu prea gasesc asa.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

O data chiar a reusit sa-l elimine pe brzenk de la nemiroff, dupa ce brzenk a avut 2 greseli de cot :)

Aici e forumul oficial de skandenberg:
http://sknx.proboards.com/

O sa caut maine un club in Craiova, trebuie sa fie. In Bucuresti sunt vreo 6 :)

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Pana la urma am gasit eu ceva. Am dat pe Facebook:,, skandenberg Craiova" si le-am trimis mesaj si mi-au zis unde sa vin la antrenamente la ei. Nu cred ca mai trebuie sa te i teresezi, dar merci oricum!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ok, spor la antrenamente. O sa vezi ce diferenta enorma e cand faci cu cineva care se antreneaza special pentru asa ceva happy

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Da, si eu cred!
Dar apropo, in general chestiile de genu' costa ceva sau e pe gratis? Nici macar abonamentul la sala nu se plateste? Sau cum? Oricum, aflu eu pana la urma...

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Depinde de club. Daca e intr-o sala de forta, costa intrarea la sala. Altfel nu. Si sincer, come on, cat poate sa coste? Salile de forta sunt mega-ieftine, sa fim seriosi.

Spre exemplu alimentatia pentru concurs e mult mai scumpa, cunosc oameni care baga 4000 de lei/luna in mancare si suplimente (bine, sunt si campioni nationali).

| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Mda, asa e. Nu e prea scumpa sala
Dar chiar trebuie sa ai o anumita alimentatie si sa iei anumite suplimente? Adica eu oricum am o mica problema cu carnea de cand ma stiu. Mananc prea multa. Ceafa de porc am iubit-o totdeauna si chiar si niste analize facute cam acum o saptamana aratau ca am prea multe celule rosii(din cauza ca mananc prea multa carne).
Apropo, la skandenberg trebuie sa-ti lucrezi si picioarele? Sau macar ai nevoie de ele chiar asa mult? In afara sa te sprijini si sa ai o pozitie anume ma refer. Ca eu am o problema cu piciorul drept de cateva luni(ma doare cand il apas/merg), dar asta e alta poveste(lunga).
Deci, daca am o problema la un picior pot sa ma apuc de skandenberg si asa? Probabil va fi remediata peste o luna, doua, dar pot sa ma apuc de treaba pana atunci, nu?

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

"Dar chiar trebuie sa ai o anumita alimentatie si sa iei anumite suplimente? ", depinde ce obiective ai.

Antrenamentul picioarelor ajuta la skandenberg prin cresterea nivelului de testosteron, care ajuta toate grupele.

Vezi:
https://www.sursazilei.ro/......baz%C4%83/

"Fiind o grupă foarte mare este rezistentă la efort, ca urmare se vor putea face antrenamente cu greutăți foarte mari, ajutând la eliberare unor hormoni (testosteronul de exemplu) ce duce la creșterea GENERALA a masei musculare."

E foarte bine ca mananci multa carne, o sa te ajute, ai nevoie de proteina.

Muschii (si forta implicit) se dezvolta asa: tu in timpul antrenamentului produci micro-rupturi de fibre care in perioada de odihna se refac si ATUNCI cresc. SI cu ce se refac? Cu proteina. Deci tu NU faci muschii la sala, tu la sala ii distrugi partial, acasa ii faci, cand se refac mai puternici decat erau inainte.

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Facand 2-3 repetari/serie. Sau chiar 1 repetare / serie, cum face larrat cu 80 kg / brat:
https://www.youtube.com/watch?v=dWpiJdIlzRg

80 kg, antrenament pentru hook (Vezi, nu trage doar din biceps, trage si din spate/umar, cum trebuie).

Ce stil de skandenberg ai? Top-roll, hook, etc? Eu trag top-roll cu atac pe degete pe liber (dupa ce-i desfac degetele ii dau incheietura pe spate maxim) sau HOOK (cu infasurare maxima) in strap, cand ne leaga arbitrul mainile.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Corect!
Stiam cum se fac muschii(procesul lor).
Stiu ca daca faci efort, acest e un stimul pentru a se secreta mai mult testosteron. Dar apropo, oare e chiar asa de importanta cresterea aceea,, atat de mica" a testosteronului, care va face,, acea crestere atat de mica a masei musculare"? Adica daca imi lucrez doar bratele, pieptul, etc. numai picioarele nu, practic nu fac cam acelasi lucru? Oricum, o sa-mi mai zica si cei de acolo.
In fine, momentan, devreme ce sunt cam accidentat la picior merita sa incep antrenamentele de skandenberg inca de pe-acum? Sau sa mai astept eventual pana inprimavara cand imi revin definitiv...chiar sunt foarte entuziasmat...
Apropo, chiar vreau sa fac o oarecare performanta la skandenberg(intrucat cred ca e sportul la care sunt de departe cel mai priceput---aproape la egalitate cu fotbalul), dar nu stiu ce sa zic despre suplimente ca ar fi cea mai buna varianta. Adica eu cred ca daca si asa mananci carne multa si te odihnesti nu mai e nevoie si de pastile, dar in fine...
Tu ce mi-ai sugera?

| Ady117 a răspuns:

Păi tu te duci la sală în fiecare zi de ai febră musculară după febră musculară?
Trebuie să te duci la sală de 3-4-5 ori pe săptămână ca să poți face mușchi. Dacă te duci în fiecare zi, nu cresc mușchii mai deloc sau chiar deloc, nu știu sigur. Mușchii se măresc atunci când nu faci sală, în zilele libere.
Nu știu cum poți scăpa mai rapid de febră musculară. Ar trebui să te obișnuiești cu ea în timp...

| NorNegru a răspuns:

Salut! Febra musculara o vei simti mai puternic in momentul in care iei o pauza semnificativa de la activitatiile sportive pe care le practici. Cu cat faci miscare mai des, cu atat febra musculara va disparea mai rapid. "Metoda" optima pentru a scapa de febra musculara e ziua libera, de pauza, in care nu te antrenezi. Sanatate!

| Chitaristul26 a răspuns:

Nu cred ca exista vreo modalitate de a scapa mai rapid. Tot ce am auzit, dar nu stiu sigur daca chiar merge, nu am incercat niciodata, este ca daca faci un dus rece dupa activitati fizice ajuta la refacerea mai rapida a fibrelor musculare, care ar putea, intr-un fel, se inceteze febra musculara. Dar cel mai bine este totusi sa astepti

Întrebări similare