| Bilii a întrebat:

Daca fac multe flotari. Gen 100 pe zi. Se poate sa ma ranesc la incheieturi? Sa inceapa sa ma doara? (Trebuie sa imi incalzesc incheieturile un pic inainte de sala nu?) Da eu vreau sa fac si 100 de flotari pe langa sala ca oricum sala o fac acasa.

6 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Flotarile solicita concomitent muschii pieptului, bratelor, umerilor, spatelui, abdomenului si ai trunchiului. Deci la incalzire trebuie sa tii cont de toti acesti muschi nu numai incheieturile.
Apoi acestea nu se fac: am facut 100 si gata.
Faci cate poti. Le reiei cateva zile chiar o saptamana apoi cresti numarul lor cu, sa zicem, 10% si le faci 1 saptamana sau doua. Apoi le cresti cu 5% si faci o luna si tot asa cu 5% cat poti.
Poti sa faci si 200 intr-o zi dar repartizate in cat mai putine reprize si combinate si cu abdomene.
Apoi poti sa le faci in asa fel incat sa te incadrezi intr-un timp pe care sa-l scazi apoi. Sunt mai multe variante dar ideea este ca dupa un timp organizmul se obisnuieste cu numarul si trebuie sa treci la ceva mai greu.
Am trecut pe langa moarte si din cauza operatiuniilor nu mai tin minte multe lucruri dar era un domnitor (nu-mi mai amintesc numele lui) care copil fiind, se spune ca facea genuflexiuni cu vitelul pana a ajuns vitelul taur. Asta vrea sa insemne ca asa se creste in forta muschilor prin complicarea exercitiilor.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Am gasit si domnitorul. Asta asa pentru cultura generala: https://ro.wikipedia.org/wiki/Grigore_M._Sturdza

| sierra1 a răspuns:

"Daca fac multe flotari. Gen 100 pe zi. Se poate sa...ma doara?"

până nu incerci nu afli. Spune-ne mâine cum ești (dacă faci suta, deși eu nu cred)

| Bilii explică (pentru sierra1):

Fac 100 dar in mai multe seturi. Gen 15rep x 7seturi.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Pai nu fa in fiecare zi multe, fa o data la doua zile. Uite, eu am 43 de ani in vara, si momentan fac in jur de 350 de flotari (7 serii de 50) o data la doua zile (zic in jur pentru ca uneori la ultima serie fac 60-65-70). Incazirea e ca si inexistenta de obicei, flotarile le fac in forta si dupa ultima stau in semi-plank (cand ajung cu flotarea jos, mentin postura aia) vreo 15-20 de secunde. Nu am avut niciodata probleme la incheieturi.

| 6Radu5 a răspuns:

Salut,te asigur eu ca o sa ai probleme cu incheieturile si eu faceam acum ceva timp flotari si tractiuni ca nebunul si dimineata ma trezeam cu o durere ingrozitoare de incheieturi.Nu puteam nici sa-mi misc mainile din cauza incheieturilor. Daca te apuci sa faci exercitii pentru incheieturi, flotari in pumni, plank pe incheieturi(din genunchi daca iti e greu), iti legi de mana o banda cu greutate si faci rotiri de incheietura, etc, nu o sa mai ai probleme.
Succes cu sportul?