| DanaQ a întrebat:

Daca jucati tenis, imi puteti explica, va rog, pe scurt care sunt regulile de joc? si care e cea mai buna modalitate de a invata tenis-ul [nu ma refer la nivel profesionist, ci de placere, ca activitate de relaxare in timpul liber]? Nu am jucat niciodata, insa imi place sa urmaresc meciuri de tenis foarte mult.

6 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca spuneai si la care tenis te gandesti ar fi fost si mai bine.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Regulile pe scurt sunt simple. dai cu racheta in minge care trebuie sa cada in terenul advers. Daca te uiti asa mult la meciuri de tenis e imposibil sa nu fi prins regulile.

de invatat iti iei o racheta, mingi, un partener si inchiriezi un teren de tenis. Azi o ora, mai o ora usor usor inveti

| DanaQ explică (pentru darrio2007):

Ps: tenis de camp happy scuze!

| DanaQ explică (pentru suntserios):

Asta cu datul in racheta cat sa cada in terenul advers se vede clar, insa sunt tot felul de situatii cand se primesc acele puncte 10-15 etc [sau cum se numesc], in functie de cum si unde cade mingea si de situatie per ansablu. Speram ca cineva care cunoaste acest sport, ar putea sa explice pe scurt. Merci oricum pentru raspuns!

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru DanaQ):

Alea 10 -15 cum le numesti tu sunt puncte. si sunt fixe.

primul punct dintr un set insemna 15, al doilea 30 al treilea 40 si al patrulea inseamna ca ai castigat setul.

daca e 40-40 castiga setul cel care face 2 puncte consecutive.

seturile merg pana la 6.

se joaca 2 din 3 seturi la femei si 3 din 5 la barbati (de obicei)

| DanaQ explică (pentru suntserios):

Multumesc foarte mult pentru raspuns, acum m-am lamurit in mare parte... In ce conditii se castiga punctele? de ex. cand adversarul nu intoarce mingea, celalalt primeste puncte? sau daca adversarul trimite mingea pe una din cadrele terenului, atunci adversarul primeste punctele aferente? sau daca adversarul nu serveste de 2-3 ori la rand, la fel celalalt primeste puncte? e corect? mai sunt si alte situatii in care se castiga punctele?