| AnonimMareMareMare a întrebat:

Daca ma agat de o bara si imi pun un prieten sa ma loveasca in abdomen si pe la coaste pana zic stop, de mai multe ori la rand, in fiecare zi, imi voi intari abdomenul in timp sau pierd timp degeaba?

12 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Oare daca iti dai cu o bata in cap iti intaresti creierul? Nu cred. A, dar poate zici "creierul nu e un muschi".

| AnonimMareMareMare explică (pentru Ineys):

Abdomenul poate fi intarit. nu stiu daca tu ti-ai intarit si creierul insa prefer sa nu incerc.

| Ineys a răspuns (pentru AnonimMareMareMare):

Du-te si intreaba orice doctor. Iti va spune ca e o tampenie. Le provoci o trauma. Muschii se intaresc prin exercitiu. Ai macar un indice de grasime corporala scazut? Ca daca dai in sunca sigur nu intaresti muschii.

In primul rand metoda asta se foloseste de catre luptatori nu pentru intarirea abdomenului ci pentru a avea rezistenta mai mare la lovituri. Sau cu alte cuvinte sa nu te doara asa tare cand te loveste cineva intr-o lupta. Intrebarea ta e cam fara sens. Daca nu faci lupte si pe viitor nu esti nevoit sa absorbi lovituri in abdomen nu vad de ce ai vrea sa-l intaresti in felul asta. Daca faci lupte probabil ai deja un antrenor care ti-a indicat asta si ar trebui sa-l intrebi pe el.

Oricum, sunt putine beneficii in comparatie cu ce se poate intampla rau, mai ales daca nu ai idee ce faci. Odata ce ai pus intrebarea asta e clar ca nu ai idee ce faci, deci sfatul meu este sa te opresti.

| siriusblack98 a răspuns:

Tu ai inteles gresit, exercitiul asta de catre nepriceputi a fost vazut ca un ''intaritor de muschi abdominali'' dar el de fapt nu lucreaza decat psihologic creierul pentru a se obisnui cu loviturile in acea zona din pricina sportului de contact practicat.Este un exercitiu practicat DOAR de catre sportivi profesionisti si NUMAI cu alti sportivi profesionisti care stiu unde sa loveasca cat sa nu-i faca aluia ficatul pateu.Prin urmare tu iti pierzi timpul degeaba.

| Speranta12 a răspuns:

O sa ajungi cu hemoragie interna la urgente si cu organele interne praf. Vrei sa vezi adevarul? Uita-te la filmul cu batai Lady Bloodfight.

| AnonimMareMareMare explică (pentru Speranta12):

Si la anumite sporturi cand asa se intaresc partile corpului de ce nu mai ajung la spital?

| TheWznd a răspuns (pentru AnonimMareMareMare):

Pentru ca majoritatea sporturilor alea se fac pe puncte, nu sa ii dai la celalat pana nu mai poate.
Plus ca oamenii sunt antrenati si stiu unde au si unde nu au voie sa loveasca, ca sa nu cauzeze rani grave celuilalt.

Sigur, accidente se intampla, ca in orice sport.

Cat despre intrebare, nu, nu o sa iti intaresti abdomenul.

| AnastasiaK a răspuns (pentru TheWznd):

Sporturile alea pentru care e nevoie de practica asta la antrenament se fac pe puncte, dar exista notiunea de KO. Si da, sportivii sunt antrenati si stiu foarte bine unde sa loveasca in asa fel incat sa cauzeze traume si fix acolo vor lovi mai tare. laughing

| Alexandrionelu a răspuns:

Ideal ar fi sa te agăți cu capul în jos, poate asa îți vine mintea la cap happy

| Bariel a răspuns:

Dinastea numai calugarii shaolin fac

| Nonolita a răspuns:

Nu iti vei intari abdomenul. Dar iti vei rani organele interne.

| AndreiCiobanu59 a răspuns:

Da,abdomenul tau se va intari clar si ai sanse mai mari sa faci 6 pack, asa facem si noi in sat ca sa ne intarim. oricum bataia te caleste...iti zic din propria experienta la cata bataie am luat si am dat.deci eu zic sa te agati de bara, fara sa ai tricou.ca sa fie cat mai eficient el trebuie sa dea tare si rar. succes