anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

(Dau funda) cum as putea sa invat ca sa inot, imi este usor frica de apa dar dintotdeauna mi-am dorit sa stiu inota? (nu am bani pentru a merge la un profesionist ca sa ma invete)

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Folosește ochelari și țeavă de scafandru pentru respirat. E cea mai rapidă metodă. Nu da din mâini și din picioare în disperare, fi calm, pentru început trebuie să reușești să plutești, de stil te vei ocupa mai târziu. La școala de înot folosesc niște planșe plutitoare, dar elevii sunt supravegheați atent, că dacă alunecă planșa de sub tine, ești mort. Dacă ai țeava în gură nu te poți scufunda mai mult decât lungimea țevii, decât dacă vrei acest lucru. Oricum, NU te duce singur să înveți să înoți, trebuie să fie cineva lângă tine, asta îți va da siguranță și poate și interveni la nevoie! și apa să nu fie prea mare.

4 răspunsuri:
| Dumbi a răspuns:

Vrei sa stii cum am invatat eu sa inot? Eram la piscina cu niste veri, erau mai mari ca mine,(aveam 9 ani atunci) si imi era si mi-e frica de apa, mai ales la 2m, atunci aveam 1.30-40… M-au luat fiecare de maini si de picioare si m-au aruncat in apa, eu ce sa fac ca sa nu ma inec, am inceput sa dau din maini si picioare si uite asa am invatat sa inot. laughing Cand e nevoie faci orice! Ia pe cineva, de incredere, si du-te la bazin/la vara la piscina si pune-l sa te arunce in apa, sau te poti duce singur la mijlocul bazinului, si incepi sa dai din maini si din picioare! Asa vei invata.

| BrokenAngels a răspuns:

Cand am invatat sa inot, era un baiat care ii era frica de apa. Din 1:30 ore cat stateam in apa, cam o ora si ceva el se tinea de scara de la bazin. Cand intri in bazin, tineti respiratia si stai cateva secunde sub apa. Asa o sa te acomodezi mai usor. Alege un punct fix aflat la 2-3 metri si impingete spre el cu picioarele. Asa o sa inveti sa plutesti cat de cat. Toata treaba este sa nu mai ai grija asta constanta,, ma inec''. La inceput o sa sa bei la apa din bazin de te saturi de ea. Dupa care o sa te descurci.

| gabiely a răspuns:

Destul de greu fara un instructor

| Milak_Kitty_2000 a răspuns:

Eu am invatat sa inot intai facand pluta (innoti cu spatele) e foarte usor. Doar iti misti bratele in forma de cerc si dai din picioare, apoi doar te intorci pe burta si faci exact la fel. De innecat nu te vei inneca laughing) incearca intr-o piscina in care ajungi pana la fund.