| adela2012 a întrebat:

De curand am facut o echipa de handbal la scoala in care m-am inscris si eu. Faza e ca eu nu am mai jucat handbal pana acum si sunt praf, ca sa zic asa, ma descruc destul de greu, iar profa, cand suntem la antrenament nu prea are timp de noi sa ne explice, deoarece in momentul respectiv are si ora plus ca in echipa sunt vreo 4 fete care se descurca destul de bine, deoarece au mai facut pana acum. Deci, credeti ca mi-ati putea da cateva informatii, asa in mare...gen, ce face fiecare jucator in parte, daca e pivot, extrema, etc. Si cateva reguli, habar n-am.ce credeti voi ca este mai esential. Mai bine imi explicati voi decat sa imi dati tot feluri de site-uri, pentru ca acolo am cautat eu deja. Multumesc anticipat.

4 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Sa joci handbal ca si incepator nu este deloc dificil. Iti zice cineva care a facut 5 ani parte dintr-o echipa si a participat la competitii nationale. Totul se bazeaza pe prindere, pasare si aruncare la poarta. Regulile (pasi, dublu dribling, joc pasiv, etc) trebuie sa le aflati de la profesor. Altfel este pus degeaba acolo. Pe TPU este greu si de explicat, dar si de inteles. In concluzie, dupa cum ti-am zis, la inceput va fi usor, pe parcurs, insa, cand veti invata scheme de joc si alte minuni, va fi mult mai greu. Handbalul jucat de performanta mi se pare unul dintre cele mai grele sporturi.

| Gunoi a răspuns:

Eu nu ştiu dar poate găseşti în video-urile de aici căteva sfaturi https://www.youtube.com/results?search_query=Hanball+beginers+tips
Sper să îţi fie de folos baftă :D

| CulturismsiFitness a răspuns:

Extrema este un jucator sau jucatoare care este mai mica de statura si este cel mai rapid jucator. ea trebuie sa fie prima cand se lanseaza contraatacul.Ea se mai plimba pe semicerc impreuna cu pivotul ca sa desparta apararea. Interii sunt aruncatorii echipei. ei se inalta peste zidul de aparare si arunca la poarta. Centru este cea care coordoneaza echipa in atac si pivotul este cea mai puternica jucatoare din echipa. Ea trebuie sa se intoarca cu jucatoarea in spate si sa arunce la poarta. Si este si cea mai solida laughing

| Hamdyham a răspuns:

Eu joc, sunt extrema, asa ca o sa iti spun ce fac eu ca extrema. 1. Cand echipa adversa nu reuseste să dea gol, alergi rapid in fata ( mai pe mijlocul terenului) primesti pasa si dai la poarta 2. Cand esti in aparare, si interul ii da pasa la extrema, incerci sa împingi mingea, ca sa o iei. Mai sunt, dar astea sunt cele mai folosite. Sper ca te-am ajutat, Funda?