| MyNameIsEarl a întrebat:

Deci am fost acum 2 zile la sala si am mai fost si ieri si acum ma dor mainile ingrozitor... au ramas muschii incordati sad si abia pot misca mainile crying ce ma fac?

Răspuns Câştigător
| darrio2007 a răspuns:

Nu au ramas muschii incordati.Pur si simplu ai facut febra musculara.Muschii nu au fost obisnuiti cu genul acesta de efort.Ai tras prea tare.Trebuie sa incepi de la usor la mai greu.

6 răspunsuri:
| Razvan94 a răspuns:

laughing. asa am patit si eu prima data. sunt de la tendoane, nu e febra musculara. nu-ti poti indoi mainile nu-i asa? data viitoare nu va ma fi asawinking

| DementialRoby a răspuns (pentru Razvan94):

Mie asa mi se intampla, pur si simplu nu pot nici sa le indoi nici sa le tin drepte. happy

| mgtow a răspuns:

Astepti sa treaca vreo 3 zile si trece.

| adulahfaapdoøjadjal a răspuns:

Cu cat mergi mai mult la sala cu atat febra musculara va deveni mai rara, mai putin dureroasa si se vindeca mai repede. Daca ai febra musculara nu inseamna ca ai tras "prea tare"

| 334499 a răspuns:

Continua cu febra da mai usorwinking o sa te ajute pe viitor

| MuresanVlad a răspuns:

Febra musculara este o contractie a muschilor cauzata de cumulul de acid lactic de la nivelul acestora.
Durerile musculare le provocam in special datorita unui efort excesiv, facut prin miscari prea bruste sau prea indelungate, sau daca abuzam de prea multa miscare, dupa o perioada de repaus mai indelungata. Senzatie resimtita la toti muschii, sau numai la o parte a lor, in urma unui efort fizic prelungit si neobisnuit. Poate ca ai luat in plin aceste antrenamente la sala. Trebuie totdeauna sa incepi incetul cu incetul, si exercitiile sa se complice in timp, pe zi ce trece. Sfatul medicului: 1) Trebuie sa faci cat mai multa miscare, sa mergi pe princiupiu „cui pe cui se scoate". Vei vedea ca febra se amelioreaza pe masura ce faci miscare si aceasta pentru ca miscarea duce la metabolizarea acidului lactic.
2) Sa faci o baie calda sau un dus cald mai prelungit si astfel sa relaxezi muschii. Acestia se vor relaxa datorita dilatarii vaselor de sange.

Cel mai bine ar fi sa incerci sa te protejezi de miscare exagerata, dar nu trebuie sa treci nici in partea cealalta si sa dai in sedentarism, caci atunci si daca vei duce o sacosa mai grea in mana la 50m distanta, te vei trezi cu "o frumoasa" febra musculara….