| iza4ever a întrebat:

Din toamna intru clasa a 9-a. La liceul la care am fost repartizata se face baschet. Am 2 mari probleme.

1.Nu am jucat baschet in viata mea nici macar nu stiu daca reusesc sa ajung la cosul ala. Deci daca se poate sa imi explice cineva regulile, cum se joaca si lucruri importanta legate de acest sport as fi foarte recunoscatoare.

2. Se stie ca daca practici volei, inot, baschet vei creste in inaltime. PROBLEMA. Am un 1.75, chiar nu vreau sa mai cresc. Daca o sa fac si baschet timp de 4 ani o sa ajung sa am un 1, 90. Si sincer nu vreau sa fiu asa inalta. Deci ce ar trebui sa fac? Daca ii zic profesorului de sport pe care il voi avea ca nu vreau sa fac baschet pentru ca o sa devin mai inalta sunt ABSOLUT SIGURA ca nu o sa imi zica: Aaa, okay, poti sta pe margine. straight face

Răspuns Câştigător
| HoTSaucE a răspuns:

Salut! Eu sunt familiarizat cu baschetul de vreo 8-9 ani si este destul de simplu.Deci...incearca macar sa joci, nu iti fa probleme in privinta inaltimii, fiecare creste in ritmul lui, iar in 4 ani de liceu cu o ora pe saptamana nu vei simti diferenta deloc.
Reguli: la baschet ai voie sa faci maxim 2 pasi cu mingea in mana, mingea trebuie sa fie ''batuta'' de pamant cu o singura mana.In cazul in care ai prins mingea cu amandoua mainile nu vei mai putea sa o bati inca o data deoarece se considera dublu-dribbling.In meciurile oficiale la 5 faulturi esti exclusa din joc. Mingea se paseaza de la piept, si nu ai voie ca odata ajunsa in jumatatea adversa sa te intorci in a ta, se considera teren si se sanctioneaza cu repunerea de catre echipa adversa...''sanctioneaza'' a sunat ca la legislatielaughing
In fine, antrenorul te va invata tot ce tine de baschet si va avea rabdare cu tine mai mult ca sigur, tu incearca sa te distrezi si poate vei ajunge sa iti si placabig grin...asta este cel mai important(distreaza-te)!
Cat despre cos, te asigur ca nu trebuie sa ajungi la el, nu iti va cere niciodata profesorul asa cevalaughing(are 3, 05 metri inaltime)

7 răspunsuri:
| AleGsZ a răspuns:

Muta-te sora mea alba, ca vei pica la baschet!

| JulyStorm a răspuns:

In primul rand, o ora de baschet pe saptamana nu iti va afecta cresterea in inaltime.
In al doilea rand, nu te stresa ca nu stii sa joci. Te va invata proful, ca de aia e acolo.

| iza4ever explică (pentru JulyStorm):

La liceu se face doar o ora de sport pe saptamana? happy

| JulyStorm a răspuns (pentru iza4ever):

Eu doar o ora am facut, de cand ma stiu. Doar la liceele cu profil sportiv se face mai mult, dar acolo ar fi logic sa se intre in functie de aptitudini, nu de medie.

| Morrigan a răspuns (pentru iza4ever):

Daca nu esti la liceu cu profil sportiv, da, numai o ora.

baschetul e foarte frumos... nu prea joc ca nu am cu cine, dar imi place big grin

dupa parerea mea, inaltimea nu prea conteaza... ideea e ca daca esti mai inalt, e mai usor sa dai mingea la cos. eu am 1.65 si ma descurc destul de bine :d

| CeaCuMasca a răspuns:

Unii oameni nu cresc in inaltime mai mult de 2 cm nici cu antrenament intens de baschet, dapoi cu o ora pe saptamana.Ar trebui sa iti iei niste prieteni si sa mergeti la un teren de baschet, si acolo sa jucati.Nu trebuie neaparat sa jucati baschet, daca ti-e rusine, sunt multe alte jocuri cum ar fi obligata, sau coroana, in care parcurgi nivelele in functie de aruncatul la cos.Chiar daca prima oara o sa ratezi, in scurt timp vei ajunge sa te pricepi. Abia mai incolo, cand deja simti ca stapanesti aruncatul (si nimeritul), poti incepe sa joci cu ei baschet.O sa iti ia cam 2 saptamani daca joci in fiecare seara, de exemplu.Nu te ingrijora.Baschetul e un joc placut.

| stefania13life a răspuns:

Inainte de a lua mingea in mana trebuie sa intelegeti regulile jocului. De multe ori, poate ati jucat cu persoane care nu aveau idee ce inseamna dublu dribling, sau pasii, si iti dai seama ca nu prea are sens sa joci cu ei. Asa ca, e absolut necesar sa inveti regulile de baza. Mingea trebuie sa ramana in teren. Daca ai mingea in mana sau o atingi avand orice parte a corpului (de obicei picioarele) atingand parchetul sau terenul de dupa linie, e "out". Mingea se va repune de la margine. Inaintand cu mingea trebuie sa driblezi pentru a nu face pasi. Din moment ce nu mai driblezi, mingea va trebui aruncata la cos sau sa o pasezi. Nu e permis sa mai driblezi o data, pentru ca astfel s-ar comite dublu dribling. Am spus ca baschetul e un sport de contact, insa, orice contact care impiedica un jucator sa faca ceva se numeste fault. Daca jucati baschet de performanta, numarul de faulturi pe care le poti comite este limitat la 5. E important sa cunoasteti aceste lucruri cat timp jucati baschet pentru ca e un sport arbitrat meticulos.

Întrebări similare