| Mario1754 a întrebat:

Ectomorf sau nu?
Salut TPU!
Acum 4 luni aveam 61 de kg.
De cand m-am apucat de sala am pus 9 kg( cred ca jumatate sunt de grasime) in 4 luni si jumatate si am 1.74.
Intrebarea mea e, daca arat ca un ectomorf, pot sa am metabolismul unui mezomorf sau endomorf?
Sunt ectomorf?

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Nu auzisem de așa ceva până acum.
Poate te ajută site-ul acesta: https://www.uncorpsanatos.ro/......trenament/
Pentru mai multe lămuriri contactează pe cel care a scris articolul.
Sănătate!

| Paul754880338 a răspuns:

Cu siguranta endomorf! Daca pui usor kilograme, dar si grasime, esti descrierea metabolismului endomorf. Daca si forta creste la fel de rapid atunci asta este vestea buna. Va trebui sa folosesti aceasta abilitate de a lucra cu greutati mai mari decat media celor de varsta si greutatea ta, dar sa fii si foarte atent la alimentatie. Cand spun asta ma refer la dulciuri in principal, care ar trebui scoase din alimentatia ta. Dar in acelasi timp este un pic cam prea devreme pentru astfel de concluzii. As sugera sa revii cu observatia asta despre tipul metabolic peste 18 luni de antrenament. Succes!

| Mario1754 explică (pentru Paul754880338):

Boss, arat ca un ecto mezomorf, umeri nu prea ingusti, dar normali, soldurile sunt late dar mai putin decat umerii, iar cand imi cuprind incheietura maini cu degetul mijlociu si cel mare se ating. Deci aa inteleg ca am structura osoasa de ectomorf si metabolismul de mezo endomorf sau cum?

| Paul754880338 a răspuns (pentru Mario1754):

Bazinul mai lat, daca vrei sa vorbim despre asta, arata o structura mai puternica ( vezi halterofil fata de balerin) incheietura maini asa cum o prezinti tu este cea a endomorfului, din nou imi pare o predispozitie spre forta. Umeri i-ai descris cam neclar.
Dar mai mult decat asta, te-as intreba, tu ce vrei sa faci? Vrei sa faci un studiu despre tipul metabolic sau vrei sa iti imbunatatesti aspectul si calitatile fizice? Cred ca, asa cum ti-am mai spus, mai bine continua cu antrenamentul, cauta mai multe informatii despre antrenament si alinentatie si apoi vei determina si tipul tau metabolic peste ceva vreme. Asta nu stiu daca este atat de important acum cand varsta iti este un aliat si poti progresa foarte rapid indiferent la ce tip te incadrezi.
Deci continua, asta e sfatul meu si succes, asta este urarea mea!