| Ex0id200 a întrebat:

Hei! De vreo 2-3 săptămâni am inceput sa fac exerciții fizice, atât ca sa slabesc, cat si sa ma tonific (mai mult sa ma tonific si sa imi definesc talia). Nu eram grasa, dar in lunile de izolare am ajuns de la 50 de kg la 53. Ulterior am reusit sa mai dau jos odată cu inceperea scolii, cu mersul pe jos si prin punerea poftelor in cui laughing Acum vine problema mea. De la 51 (cat aveam luna trecuta) am ajuns la 53, 5 iar desi am facut constant sport in săptămânile astea. Stiu ca la un moment dat, dupa o perioada de slăbit, unii oameni fac si masa musculara si cantarul spune ca s-au îngrășat, oare sa fi facut si eu la fel? Totusi, eu nu am slabit, ci doar am pus putin muschi pe picioare. Sa se fi format muschii asa repede? Cat despre mancare, am incercat sa mananc fara paine si sa mananc strict cand mi se face foame.
P.S. Am făcut in mare parte exercitii de pe YouTube pentru abdomen tonifiat si fund bombat. E prima data cand fac exerciții de genul la modul serios si constant.

1 răspuns:
| AlexElektro1987 a răspuns:

Ai inteles gresit termenul de tonifiere. Tu nu ai cum sa fii tonifiata atat timp cat nu ai o masa musculara dezvoltata si un procent mic de grasime ( daca cauti pe internet, termenul de tonifiere nu exista, dar multi cand folosesc acest termen se refera la faptul ca au o masa musculara dezvoltata, vizibila si un procent mic de grasime ).

Daca vrei sa slabesti, iti recomand sa iti faci o alimentatie ce se bazeaza pe deficit caloric ( daca esti in deficit caloric poti sa mananci orice atat timp cat nu depasesti acel numar de kcalorii pe care ti l-ai setat pentru deficit ), nu ca nu mai mananci tu paine si mananci doar cand iti este foame.

Si exercitii trebuie sa faci pentru tot corpul, nu doar pentru fese si abdomen ca nu o sa ai acel abdomen tonifiat de care spui tu in viata ta daca nu iti antrenezi tot corpul si nu ai o alimentatie adecvata, scazand procentul de grasime corporala pe care il ai.

Si nu ai pus iar greutate pentru ca ai facut muschi pentru ca masa musculara nu se dezvolta asa repede ( doar sa iei steroizi ), ai pus la loc kg pe care le-ai dat jos inainte.