| Spitz10 a întrebat:

Heii TPU.Am 15 ani, si sunt cam slab(ma refer la fizic). Daca mi-as face un program de antrenament de 1 ora jumate-doua/zi, as putea sa vad rezultate in 3 luni, avand in vedere ca mananc neregulat si beau multa cola(fara predici despre cele mentionate)?

Răspuns Câştigător
| IoanaPsy a răspuns:

Desigur ca in urma antrenamentelor corpul tau va arata altfel. Ideea e sa nu iti faci asteptari prea mari in ceea ce priveste "umflarea" muschilor. Aia se fac in timp mai indelungat si folosind greutati. Pentru varsta ta, cred ca e mai bine un antrenament mai lejer, acasa cum ziceai, fara prea multe greutati care sa iti solicite sistemul osos si cel muscular, aflate inca in plina dezvoltare. Succes!

5 răspunsuri:
| SiLaS a răspuns:

Deja ai inceput cu stangul cand ai zis ca mananci neregulat, daca vrei sa pui ceva pe tine trebuie sa mananci regulat si de vreo 5-6 ori pe zi.In al doilea rand in sala stai maxim 1 ora si ceva in niciun caz 2.

| Spitz10 explică (pentru SiLaS):

Fara sala, antrenament acasa de cam o ora, o ora jumate.

| SiLaS a răspuns (pentru Spitz10):

Nu o sa poti sa pui muschi acasa, nu exista"sala acasa"cum cred unii. Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta du-te la sala.

| IoanaPsy a răspuns:

Fara predici, ideea e ca va fi destul de dificil sa iei in greutate daca mananci neregulat. Mersul la sala sau la un antrenament atat de lung necesita un aport energetic (caloric) destul de mare. Si aici ma refer la calorii pline de nutrienti, nu la calorii goale precum sunt cele din cola sau din junk food. Va trebui sa cresti aportul de proteine (carne, oua, leguminoase), dar si de lactate pentru intarirea sistemului osos si a ligamentelor. Ar fi bine sa te consulti cu un medic nutritionist (atentie! sa fie medic). Pentru ca te afli in crestere, un antrenament solicitant combinat cu un regim alimentar necorespunzator pot crea efecte pe termen lung nu tocmai placute.

| Spitz10 explică (pentru IoanaPsy):

Sunt o persoana foarte sedentara.Nu o sa ma duc la sala, prefer sa fac antrenamentul acasa.In 3 luni, fara alimentatie corespunzatoare, o sa pot sa fac ceva, cu un program de o ora pe zi? Nu mananc junk-food, prin alimentatie neregulata vreau sa zic ca nu mananc la ore fixe.