| Sisiwieuc9 a întrebat:

Îmi explică si mie de ce tenismenii ruși n-au mai avut voie să participe la Wimbledon? Ce? Ei sunt vinovați pentru războiul din Ucraina? Au făcut ei declarații favorabile războiului? Si chiar daca faceau, ce legatura are asta cu tenisul? Tenisul, si sportul in general, este (sau ar trebui) apolitic.
Ironia sorții, din cauza acestei prostii din cauza căreia nu s-au mai putut câștiga puncte la Wimbledon, Djokovic, campionul de anul acesta, a căzut pe locul 7, desi ar fi trebuit sa fie pe locul 1.
Ei bine, pe locul 1 e RUSUL Daniil Medvedev, care, desi n-a jucat, n-a avut ce sa apere la acest turneu. Si tot din cauza porcăriei ăsteia, rusul emigrat în Germania, Alexander Zverev, care nici el n-a jucat caci e accidentat, a ramas pe locul 2.
A da, Elena Ribakina e rusoaica emigrata in Kazahstan si ea a castigat Wimbledonul la femei.

27 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

În cel de al doilea război mondial sportivi germani putea face sport, nu sa impus nici o resictie împotriva lor, ba chiar au primit ajutor pe ascuns de a scăpa de rusi de la englezi, iar acum când americani le înconjura pe rusi gata le mâncăm merita prosti singuri sau prăbușit

| mihai69 a răspuns:

Pentru că RuZZia toată (fără a excepta vreo persoană - fie ea sportiv, artist sau orice altceva) este supusă unor sancțiuni.
Inclusiv excluderea din toate competițiile sportive.
Pupă-l pe putin pentru măreața realizare.

| Sisiwieuc9 explică (pentru mihai69):

Pai nu e normal. Înțeleg sancționarea Rusiei din punct de vedere economic, dar nu e deloc normal sa-ti bagi coada in sport. Asta doar democratie nu e.

| Drimmero a răspuns:

Rusii au fost descalificati din mai multe sporturi, si in fotbal echipele ruse dar si echipa nationala a Rusiei au fost descalificate din competitiile UEFA si FIFA, e un raspuns ferm dat rusilor ca pot fi izolati de oriunde, ei oricum sunt salbatici de fel, au primit ce au meritat.
Politica s-a bagat mereu in sport oricat am vrea noi sa credem ca nu, sportul e o masinarie foarte buna prin care poti propaga politica, merg mana in mana, asa a fost mereu. Da, intr-o lume ideala politica n-are ce cauta in sport, sportul e o competitie unde trebuie sa demonstrezi ca esti mai bun dintre cei mai buni, dar aici nu traim intr-o lume ideala, ar fi trebuit si bielorusii sa primeasca acelasi tratament ca si ei au participat la razboi.

| Sisiwieuc9 explică (pentru Drimmero):

Pai si bielorusii au fost interziși. Bine, ii doare fix undeva ca oricum nu mai au jucatori buni de tenis.

| Drimmero a răspuns (pentru Sisiwieuc9):

Nu in toate sporturile au fost exclusi, in fotbal de exemplu nu exista restrictia asta, nu e chiar asa ca ii doare in pix pentru ca primesc bani pentru participari. Rusia trebuie ingenuncheata in toate domeniile, cocosata de sanctiuni, izolata de tot, aia nu sunt oameni, n-au ce cauta in civilizatie.

| Sisiwieuc9 explică (pentru Drimmero):

Ingenuncherea Rusiei e treaba SUA si NATO, nu treaba turneelor de tenis.

| Drimmero a răspuns (pentru Sisiwieuc9):

Se ocupa deja de asta, le-au aranjat economia pe urmatorii 15-20 de ani, vor mai urma si altele.

| Sisiwieuc9 explică (pentru Drimmero):

Aici îți dau dreptate, Rusia s-a sinucis politic cu războiul ăsta. In cel mai bun caz o sa devina slugile chinezilor. In cel mai rau caz, razboi civil. Dar Ucraina oricum iese prost din asta caci are pagube de trilioane de dolari.

| Drimmero a răspuns (pentru Sisiwieuc9):

Deja sunt slugile chinezilor, la ei vor mai vinde gaz si resurse, ca Europa o sa devina independenta de gaz rusesc, se vor rupe total de ei, Europa n-are nevoie de Rusia, invers da. O sa ajunga intr-o situatie disperata rusii, in nebunia aia ar fi greseala fatala sa atace o tara Nato, ala o sa fie momentul cand va fi umilita si militar, pusa cu botul pe labe cu bombardamente pe la Moscova si alte orase importante de la ei, au 0 sanse sa duca o disputa conventionala impotriva Americii dar mai ales impotriva NATO si a tuturor aliatilor pe care ii are SUA, chiar si china ar avea dificultatea asta. Ori razboiul se va extinde din cauza restrictiilor si saraciei ce se va abate peste ei, ori va fi razboi civil unde se va lasa cu sange mult varsat pana vor da jos tot sistemul ala bolsevic care nu a murit odata cu Stalin.

Cat despre Ucraina...o sa fie ajutata si va fi reconstruita, nu o sa fie lasata asa, va intra in UE, NATO si o sa fie bine pentru ei, conditia lor este sa castige razboiul, sa reziste cat mai mult.

| Sisiwieuc9 explică (pentru Drimmero):

Da, dar va dura. Si din cauza asta va fi mai inapoiata economic. Deocamdata inca sunt pe picior de egalitate cu chinezii, ca le exporta materii prime iar UE e inca dependenta de Rusia. Cel mai probabil va fi un razboi de uzura. Oricine ar castiga, ar avea o victorie pyrrhica

| Drimmero a răspuns (pentru Sisiwieuc9):

Orice razboi cu rusii e de uzura, la ei e de totul sau nimic, lupti cu ei pana la ultimul soldat. Ucraina o sa fie foarte castigata daca se desprinde de rusi, ii bate si isi consolideaza suveranitatea, politic se rupe de ei de tot, nu va mai sta cu frica sa nu ia decizii care sa-i supere pe rusnaci, va fi in UE, vor veni bani grei si in timp vor repara infrastructura, fierul si betonul se repara, mai rau e de vietile pierdute...vor avea mult de castigat si merita, e o tara victima si trebuie ajutata. In aceeasi situatie e si Moldova, Georgia, Armenia etc care inca depind de rusi.
Europa in curand va deveni independenta de gazul rusesc, e gaz ieftin si d-aia le-au convenit europenilor sa il foloseasca, Europa are resurse cacalau, se vor pune pe extras si construit conducte prin care vor alimenta continentul, trebuia de mult asta...dar au fost tari care au jucau la cantecul rusiei (Germania, Ungaria, Bulgaria), aia a fost si schema, gaz ieftin ca sa le cumpere europenilor tacerea in caz ca rusii vor face ce le taie capul, pe asta au mizat si acum ca vor destrama UE, Nato, dar au luat teapa vietii, au crezut ca vor santaja cu gaz, rusia nu concepe sa nu vanda in Europa + sanctiunile care au venit, se vor intoarce in timp cu mult, erau deja, dar de acum vom vorbi de o rusie a anilor 20 ai secolului 20.

| relian a răspuns:

Dar cine este vinovat dupa tine? Daca e sa o luam dupa cum spui nici aia din parlamentu rus nu-s de vina, nici militarii care sau dus peste aia.
Ce spui cand pun embargou? Ce este de vina populatia civila, copii, batranii?
Elena ce spui tu nu a emigrat din motiovele astea, a emigrat pentru ceva statul rus na vrut sa o ajute cu nimic laughing asa ca femeia sa orientat catre cineva care te ajuta.

A ramas ala pe locu 1 si 2 asa si astta inseamna ceva? In tenis pozitia ce o ocupi nu arata nimic.Asa si romanca era pe locu 1 dar ea nu cistigase nimic laughing is pe locu 1 dar nu ciostig nimic, o chestie dea tenisului, aduni pucte laughing o timpenie.
Pe locul 1 trebuie sa fie cel care cistiga cele mai multe finale, aia arata ca respectivul este bun, nu vii participi la orice turneu si gata deja esti pe locu 1, sau 7 laughing o balarie de sport tenisul asta.

| Sisiwieuc9 explică (pentru relian):

Am spus eu ca Ribakina e emigrat din cauza razboiului? Am spus foarte clar si in întrebare, sportul trebuie sa fie apolitic. Nu e nici cu dictaturile, nici cu democrațiile, nici cu alte ideologii, e sport.
Acum intram si in dezbateri legate de tenis? Ei bine, opinia mea e ca contează mult daca esti pe locul 1, caci asta dovedeste ca esti constant. Alte jucatoare, ca Raducanu si Andreescu au castigat un Mare Slem ca dupa sa cada in irelevanta.

| relian a răspuns (pentru Sisiwieuc9):

Lumea nu este condusa de noi,asa ca daca aia asa au hotarit, ma refer la organizatori, deci tu daca dai o petrecere la tine acasa si pe mine nu ma chemi, pentru ca nu iti place de fata mea, ori ca am avut un conflict cindva, este dreptu tau laughing chemi pe cine vrei.
Esti pe locul 1 dar nu cistigi nimic, nici un turneu, dar esti pe locu 1, asta da sport laughing
Tenisul asta e ca la neoameni, dar asta e, fiecare cu cel doare.Sincer dupa mine eu nici pe Ukraina nu as fi primit-o pe nicaeri laughing aia nu trebuiesc ajutati,is tot rusi,tot dusi de acasa sunt,dar asta e alta poveste

Ca idee da sportul ar trebuie sa fie apolitic,ori daca organizezi un turneu,lasa sa vina oricine,nu selecta,altfel ala nu mai e sport.Dar probabil sa mers dupa "hai sa fim si noi oameni "daca majoritatea is impotriva,sportul sa fie si el in rind, vrea sa arate ca ia atitudine, dar cand Ukraina nu respecta alte nationalitati care is la ei, aia nu se mai pune laughing
Ukraina care detine teritorii romanesti, pfff pai nici nu mi-ar pasa de ei.ba eu daca as fi fost sa am putere in RO, atunci cand au atacat rusii atacam si eu pe Ukraina, ocupam rapid teritoriile romenesti, trimiteam pe ukrainieni la ei si aia era tot laughing
Chestia este ca Rusia a grsit cand iau lasat sa fie independenti.Cind sdau trezit independenti, o faceau pe smecherii, ei lasa ca acum lea cazut smecheira in gura, din partea mea sai ocupe de toti rusii

| Sisiwieuc9 explică (pentru relian):

Pai Medvedev si Zverev sunt pe locul 1 si 2 chiar din cauza faptului ca toata lumea a pierdut puncte la Wimbledon, altfel ajungea Djokovic pe locul 1.
Aici sunt de acord cu tine, nu-i mananc pe ucraineni pentru ca au provocat de nenumarate ori statul român si pana nu demult au atacat impreuna cu rusii Republica Moldova.

| Sn4k3 a răspuns:

Pentru ca se vrea a izola Rusia, dar probabil ca vor fi lasati pe viitor cei care vorbesc impotriva razboiului sau care vor reprezenta alte tari, ca Ribakina, care reprezinta Kazahstanul sau Dzalamidze, care reprezinta Georgia.

| Brizbriz a răspuns:

Declaratie piulitica, vezi doamne ce restrictii punem noi Rusiei
chiar au dat afara cantareata de opera rusoaica din Viena, DOAR PENTRU CA E RUSOAICA, nimic altceva (nici o treaba nu avea aia cu razboiul, OARECARE)

lume nebuna d'omle, nebuna RAU

| RxTx a răspuns:

Unde e putere nu e nevoie de dreptate.
Adevărul umblă mereu cu capul spart.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Populatia este singura care poate schimba situatia dar o mare parte din populatie nu face nimic deoarece au impresia ca aceasta invazie nu ii afecteaza pe ei. O parte din restricti sunt aplicate tocmai pentru a le demonstra contrariul.

| Sisiwieuc9 explică (pentru anonim_4396):

Zeci de mii de ruși au protestat impotriva lui Putin iar el a inabusit imediat protestele.

| Nelucojoc a răspuns:

O populatie trebuie sa isi merite soarta si sa isi tina liderii in control, in caz contrar, nu pot fi numiti cetateni sau societate civila.
Pe scurt: rusii nu sunt nici cetateni, nici societate civila, ci sunt o masa amorfa de nulitati ce sustin tacit un regim ce face dezastre prin Europa cam de aproape 200 de ani.
Si tu, puiule, ii vrei in tenis?

| Sisiwieuc9 explică (pentru Nelucojoc):

Omule, ce legatura ar trebui sa aiba sportul in general cu politica? Sportul trebuie sa fie apolitic. Si cu ce naiba ajuta faptul ca ii interzici pe sportivii rusi? Cu ce? Stii ce trebuia UE si NATO sa faca? Sa gaseasca din timp o sursa alternativa de energie, nu sa interzica sportivii rusi. Si nu uita, in Rusia e dictatura, protestatarii rusi au fost batuti. Nu poti misca un deget acolo. La fel cum era si pe vremea lui Ceausescu, "puiule". Desigur, si noi suntem niste nulitati.

| Nelucojoc a răspuns (pentru Sisiwieuc9):

Opinia dumitale este puternic influentata de catre polurile rusesti ce troleaza la greu. Ideea de pace in Ukraina, spre exemplu: de ce nu vorbesc ukrainienii despre pace? Asta e suficient ca sa va ia mintile la astia ce ii haliti pe rusi pe paine zilnic fara sa realizati macar.
Asta cu sportul ce trebuie sa fie apolitic e urmatoarea imediat dupa aia cu pacea.
Nu, puiule, sportul nu trebuie scos din contextul lumii in care traim. Sportul se practica intre oameni civilizati si intre tari civilizate, iar rusii nu fac parte din aceasta lume, nu mai fac parte din 24 febrtuarie, iar tu, pui, nu reusesti sa pricepi treaba aceasta pentru ca nu pricepi lumea.

| Sisiwieuc9 explică (pentru Nelucojoc):

Dar bravo, acum ma acuzi ca sunt rusofil. Asta fac toti dobitocii cand cineva spune ceva ce nu le e pe plac. Si cine decide ce tari sunt civilizate? SUA? NATO? UE? Nu uita ca si rusii sunt sustinuti (tacit sau nu) de catre tari precum China, India sau Brazilia. Doar aceste țări întrec populația țărilor NATO. Tu spui toate astea de parca toata lumea e împotriva Rusiei, desi nu e tocmai asa. Si intreb inca odata, dupa logica ta, sportul trebuie sa fie folosit ca instrument politic? Sportul este pentru toti oamenii civilizati (ca sa-ti folosesc cuvantul). Si nu uita, nu e vorba de BINE vs. RAU. Este un conflict intre doua puteri (NATO si Ucraina impotriva Rusiei). Dar nu, eu sunt un "pui" rusofil care nu pricepe lumea.

| Nelucojoc a răspuns (pentru Sisiwieuc9):

Puiule, ma voi stradui sa iti raspund cat mai punctual:
1 ) Esti rusofil fara sa realizezi, dat fiind ca politica trolilor este sa creeze indoiala
2) Eu ca cetatean european am decis, impreuna cu majoritatea cetatenilor EU, ca Rusia nu este frecventabila
3) Nato nu este o tara, este alianta Atlanticului de N care te apara de bocancul sovietic
4) Nu toata lumea e impotriva Rusiei, tu esti cel mai bun exemplu al prostiei
5) Sportul nu este instrument politic, dar, la fel ca noi, trebuie contextualizat: cand iti vine un pulache rus cu Z pe tricou ce faci? Simplu: ii zbori
6) Mai studiaza!

| Sisiwieuc9 explică (pentru Nelucojoc):

1. Mă, tu realizezi ca eu nu am citit nici un articol care este împotriva interzicerii sportivilor ruși, nu? Deci teza ta cu trolii. Sincer sa fiu acum, cred ca visezi rusofili noaptea de mă acuzi fara dovezi de acest lucru.
2. Din punct de vedere economic, comercial, etc. UE si NATO are dreptul sa faca asta. Am spus eu ca nu? Asa si rusii au impus de cateva ori embargou asupra vinului moldovenesc. Nici nu inteleg de ce ai adăugat punctul ăsta.
3. Am spus eu ca e o tara? Chiar devii penibil rău.
4. Mulțumesc pentru compliment! Eu ti-am spus ca niște țări foarte importante susțin Rusia si ca au impreuna o populatie mai mare decat tarile NATO. Eu doar am constatat asta. Si nu, nu am fost "ajutat" de siteuri rusesti.
5. Si pizdache ala cine e? Sportivul?
6. Asta pot sa zic si eu despre tine, puișor.