| IDK98989823 a întrebat:

Ma doare abdomenul de la abdomene și exerciții pe abdomen e ok asta înseamnă că mi se formează sau?

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Da, este ok! E normal acea durere, dupa un timp nu te va mai durea. Si da, incepe sa se formeze dar ai nevoie de luni intregi sa se formeze total, nu te astepta ca dupa aceste exercitii gata sa fie format... laughing

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Te dor muschii de la abdomen, nu abdomenul. Ai febra musculara.
Nu ai antrenament.

Bula
| Bula a răspuns:

Durerile sunt semnalele de alarma a organismului si indica ca ceva nu e in regula!
Faci o pauza de cateva zile sau macar reduce-le, timp de o saptamana.
Fa exercitii de incalzire, inainte de exercitii care necesita forta musculara!
Daca si dupa o pauza /relaxare de o saptamana ai dureri, mergi la medicul de familie sau la cel sportiv, eventual la interne /urgente (dupa caz)!

| SkandallKamataru a răspuns (pentru Bula):

Febra musculara e normala, daca erau dureri de articulatii atunci ar trebui sa se ingrijoreze.
Banuiesc ca nu faci sport deloc.

| Bula a răspuns (pentru SkandallKamataru):

Am facut destul!
Exercitiile de incalzire si relaxare sunt obligatorii la orice sport, mai ales de efort!
In caz de neglijarea incalzirii si al relaxarii, vin durerile, febra musculara, dar si rupturi de ligamente etc.

| SkandallKamataru a răspuns (pentru Bula):

Incalzirea clar da, dar febra poate aparea si la un antrenament intens, nu inseamna ca este ceva rau daca ai febra, inseamna ca te-ai antrenat suficient de intens incat sa stimulezi muschii cum trebuie.

| trophin a răspuns:

Cum scriu cei. febra musculara, fortezi prea mult cand nu trebuie, ia un "hiatus" happy poti sa faci o alergare in timpul cand lasi abdomenul sa "respire"

| Ilovedinero a răspuns:

Da si nu.Depinde de intensitatea durerii si de cat de des te antrenezi. Sper ca vorbesti despre muschii abdominali, nu despre abdomen in sine.Muschii daca inainte sa te antrenezi, i-ai incalzit, i-ai activat inainte si ai facut si streching dupa este bine daca ai febra musculara. Daca nu, nu este bine deoarece exista sansa ca muschii sa fie doar contractati, sa iti provoci " noduli" ori cum se numesc sau sa iti fie foarte tensionati.In schimb daca ti-ai facut incalzirea, activarea muschilor si streching-ul de dupa iar durerea este de intensitate medie spre mica inseamna ca muschii au lucrat, se dezvolta si devin mai puternici.Si ca sa obtii abdomen tonifiat sau 6pac trebuie sa combini exercitiile cardio cu exercitiile pentru abdomen.Iti dau un sfat asa prietenesc, saritul corzii cu genunchii sus este cel mai bun exercitiu pentru abdomen, dupa parerea mea.

| Standt a răspuns:

Inseamna ca ai febra musculara. Ai facut prea multe deodata. Si fara incalzire. Astea se fac crescator ca numar. Incepi cu putin si in fiecre zi mai mult. Fa o pauza pana iti trece.