| crocky a întrebat:

Nu de mult m-am apucat si eu de sala.Am 1.75 m si 60 kg, si vreau sa cresc in masa musculara, natural, fara proteine, steroizi si alte chestii.Batoane de ciocolata ce contin proteine mai iau cateodata, vreau sa stiu cam cate mese ar trebui sa am pe zi, si cate calorii si proteine necesare pe zi pentru o crestere oarecum mai rapida in kg.

Răspuns Câştigător
| hummer24 a răspuns:

E greu de spus asa as putea sa-mi dau cu parerea dar alimentatia si toate chestiile astea difera de la om la om.
Ciocolata nu te ajuta la crestere mai degraba iti da energie si alimenteaza muschii cu glucide dupa ce ai terminat antrenamentul. Dar ciocolata clasica nu ajuta cam deloc, trebuie sa iei produse pentru masa musculara si sa consumi 20 pana la 40 grame de praf dupa antrenament, si antrenamentrul trebuie sa fie dur, daca nu, reduci portia de praf.
Daca te antrenezi de 2 ori pe zi a cate 45 min trebuie sa iei 4 mese, dar nu neaparat, oricum trebuie sa mananci odata cu 2- 3 ore pana in antrenament si apoi imediat dupa antrenament sa maimananci ceva bogat in proteine si glucidewinking
Dar ce iti zic eu acum e ca la carte, nu e neaparat nevoie sa facoi asa, de crescut o sa cresti in masa musculara daca te antrenezi cum trebuie.
Batoanele alea sunt bune cand esti pe drum sau la servici, dar nu dau rezultate spectaculoase raportate la pretul lor.

3 răspunsuri:
| andrey910 a răspuns:

Cu proteine tot natural e, doar steroizii sunt daunatori...trebuie sa ai in jur de 2g/kg proteine si 4000-6000 calorii.

| Amorezatul a răspuns:

Salutari si felicitari ca ai ales sa faci ceva constructiv. Eu iti recomand sa intri pe http://www.culturism.ro/ gasesti absolut tot ce ai nevoie, chiar si programe pentru incepatori! Succes cu sportul!

| wigres a răspuns:

Vreo 6 mese pe zi!