anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

O intrebare pentru fosti/actuali BOXERI, care au facut sau fac box in prezent, care antreneaza sau au o experienta vasta, spun asta pentru ca vreau un sfat de la cineva cu cunostinte in domeniu. Care sunt carcateristicile principale in box, cu ce te ajuta si cum o poti dezvolta, prin ce exercitiu. Gen forta-o dezvolti prin flotari, stiu eu..viteza-prin lovituri la para sau ceva..as vrea sa punctati cat mai aprofundat aceste caracteristici. Eu nu dispun de o sala de box in comuna, dar dispun de o sala de fitness care are destule aparate/accesorii dar nu exista decat antrenori de bodybuilding, nu si de box/lupte. As vrea sa ma antrenez in felul asta, dar mai intai as vrea sa inteleg despre ce e vorba. Cine imi poate face un astfel de clasament, funda big grin Multumesc anticipat.

3 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De cand se dezvolta forta prin flotari?

Forta se dezvolta facand PUTINE repetari, sub 5, cu o greutate din ce in ce mai mare...

Cu flotari faci rezistenta.

| Louys a răspuns:

Forta loviturii este diferita de forta bratului.
In general, in sala de box, faci o incalzire, etc... dupa care pentru forta, dai in sac(loviturile trebuie date corect), iar pe mine domnul antrenor m-a pus cu alt baiat, unde eu tineam garda, iar el ma lovea in garda, pentru a ma obisnui cu lovituri.

E foarte complicat sa obtii rezultate de unul singur, mai bine te duci acolo, nimeni nu o sa poata explica cum a ajuns acolo, decat un antrenor.(sala de forta/fitness este foarte diferita de una de box)

| Ginosaurus a răspuns:

Fa ce fac legende ca Myke Tyson, Floyd Mayweather, Muhammad Ali si extrem de multi altii. Cauta pe Youtube, sigur o sa gasesti ceva antrenamente de ale lor. Mult noroc!