anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pana unde ar trebui sa ajunga o echipa romaneasca in competitiile europene ca anul ce urmeaza sa fim direct calificati in grupele Champions League?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nici o echipa romaneasca nu s-a calificat anul acesta in grupele CL sau UEL.
Si apoi calificarea direct in grupe depinde de coeficientul de tara si acesta se calculeaza in baza rezultatelor echipelor pe ultimii 5 ani. Pe langa faptul ca nu stateam prea bine acum l-am scazut si mai mult, asa ca n-o sa avem repede o echipa direct in grupe, poate peste 5-6 ani.

| George1510 a răspuns:

În primul rând competițiile europene pentru formațiile românești s-au încheiat în acest an, Astra și Steaua fiind eliminate aseară. În al doilea rând pentru stabilirea numărului de echipe din UCL și UEL se iau în calcul coeficienții de țară din ultimii 4 sau 5 ani nicidecum din ultimul an, asta înseamnă că e imposibil ca România să aibă o echipă direct în grupe cel puțin până prin 2019. Pentru ca peste 4-5 ani să avem o echipă direct în grupe trebuie ca până atunci echipele românești să reușească să treacă de preliminarii într-un număr cât mai mare și să avem minim una în primăvara europeană(a Europa League pentru că e competiția mai accesibilă). Totuși nu îți face prea mari iluzii, fotbalul românesc nu va mai pupa echipă în grupele Champions League mulți ani de acum înainte deoarece calitatea fotbalului nostru lasă foarte mult de dorit iar investițiile sunt pe undeva sub nivelul mării.