anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru cei care s-au apucat de curand de kickboxing sau de o arta martiala asemanatoare (sau pentru cei care isi amintesc cum a fost la inceput):

Pareri? (in special cum vi s-a parut antrenamentul) Recomandari? Dupa cat timp v-ati achizitionat echipament special? In fine, ati prins ideea, mai dezvoltati voi daca vreti happy

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Eu m-am apucat de 3 luni, imi place foarte mult. Singura problema este ca stau prost cu rezistenta, dar la asta lucrez... spre ex nu pot sa fac 1 ora sparring... fac 3-4 runde de sparring si apoi dau la sac/fac altceva.

Cel mai greu mi se pare stretching-ul (trebuie sa ajungi sa faci spagatul aproape complet) si sa-ti dezvolti rezistenta. Dar astea se rezolva in timp, a trebuit sa-mi schimb antrenamentul la sala (eu faceam exclusiv antrenament de forta).

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

La stretching as zice ca stau bine, spagatul il fac deja lejer. Am facut karate inainte (cativa ani in copilarie si alti cativa in adolescenta), poate e si asta un avantaj. De rezistenta nu stiu... O sa incerc oricum, sa vad cum e macar, ca ma tenteaza de mult laughing Mersi mult pentru raspuns!

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Cum ai un side stretching asa bun (ma refer la cel din poza)? Eu am doar pe fata (pot face sfoara aproape pana jos), dar pe lateral sunt varza... recomanzi vreo rutina/ceva pentru asta? Pentru side?

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Prima data am facut asta pe la 3-4 ani, deci se explica. :))

Cel mai util mi se pare sa exersezi middle split-ul in sine pana in punctul maxim in care poti ajunge, dar incepand din picioare, nu sa stai pe sol si sa departezi picioarele. Exercitiile la sol ar fi ideal sa le faci cu un partener sau daca ai vreun perete liber prin casa langa care sa poti practica, stand in sezut cu picioarele departate, lipite de perete, cu fata la acesta si incerci sa te apropii cat mai mult de el. Tot langa perete poti incerca si wall straddle.

Mai gasesti cateva exercitii utile in filmiletul asta:
https://www.youtube.com/watch?v=Z1z3AY33uc0&feature=youtu.be

5 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Antrenamentul ti s-a parut ok sau nu in functie de cat de mult iubesti acel sport si mai tine si de antrenorul pe care il ai.Am practicat aproape 3 ani kickboxing-ul, nu pot spune ca antrenamentele erau peste firea omeneasca de grele daca la asta voiai sa ajungi, echipamentul l-am luat dupa cca o luna de zile.Este un sport cat de cat ok dar pe care sincer nu ti-l recomand sa-l faci decat daca ai de gand sa faci performanta si sa scoti bani din el. Daca vrei numai sa faci un sport ca sa te ajute intr-un potential conflict sau vrei doar sa practici un sport in timpul liber, iti sugerez krav maga.Acum asta este doar opinia mea, tu faci ce crezi si cum consideri.Bafta!

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

De fapt vreau sa-l practic pentru ca ma atrage ideea. Sport pentru timpul liber pot spune ca am deja, mersul la sala si calisthenics, iar sa ma apar in cazul unui potential conflict as zice ca stiu. Multumesc pentru raspuns!