anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru deficit caloric ar trebui sa mananc un numar exact sub kcal sau conteaza doar sa mananc sub kcal pe care trebuie sa le consum la inaltimea si greutatea mea?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

In primul rand trebuie inteles ce inseamna o calorie, este o unitate de energie, energie de care noi fiind fiinte active avem nevoie, e ca o masina, ai nevoie de benzina care sa mearga masina, e orgnismul e mult mai complex, organismul uman are nevoie de o anumita cantitate de energie, in functie de
inaltime
greutate
genetica
genul individului
activitate fizica

sa spunem ca ai nevoie de 2500 de calori, asta e doar rata metabolica, si daca nu faci nimic atat consumi, sa spunem ca bagi 30 de minute de cardio si ajungi la 3000 de calori, sa nu uitam ceva extrem de important sportul mentina rata metabolica in schimb o dieta stricta o duce in jos, desi ambele sunt obligatori, e daca tu consumi 4000 de calori, 1000 se va depune ca grasime,ca doar nu o dispara asa ca prin magie,lucru si mai important este diversitatea alimentatiei,daca bagi benzina de calitate proasta se strica motorul asa si organismul uman, daca bagi fast food,pizza, patiserie, mezeluri, dulciuri, sucuri cu zahar ce crezi ca se va intampla? te paste tot felul de boli

recomand acest plan

1, Calcularea IMC https://www.calculator.net/......lator.html

2,Vedem cate calori trebuie sa mancam ca sa slabim, recomand intre 0, 5-1kg per saptamana

3, Ne calculam burtica si talia https://www.thecalculatorsite.com/health/whr-calculator.php
acest calcul este mult mai bun ca imc, grasimea abdominala este cea mai mare problema de sanatate, ducand la infart,hipertensiune,cancer,diabet,amezie, multe boli inclusiv neurologice, obezitate, moarte, de asta este importanta calcularea


4, De exemplu x are 25 de ani, este femeie are 1, 65 si 80 de kg, cate calori trebuie sa consume ca sa slabeasca, va trebui sa consume 1, 554 de calori per zi pentru a slabi 0, 5 kg per saptamana sau 1054 pentru a slabi un 1kg per saptamana

5, Pe site apare un program de slabit se numeste ZIG-ZAG practic pentru ca rata metabolica sa nu scada intr-o zi consumi mai putin in alta mai mult sau mai multe zile


Sunday 2, 054 Calories 1, 689 Calories
Monday 1, 704 Calories 1, 500 Calories
Tuesday 1, 704 Calories 1, 500 Calories
Wednesday 1, 704 Calories 1, 500 Calories
Thursday 1, 704 Calories 1, 500 Calories
Friday 1, 704 Calories 1, 500 Calories
Saturday 2, 054 Calories 1, 689 Calories

Zigzag diet schedule 2
Mild weight loss Weight loss
Sunday 1, 554 Calories 1, 500 Calories
Monday 1, 721 Calories 1, 536 Calories
Tuesday 1, 887 Calories 1, 572 Calories
Wednesday 2, 054 Calories 1, 608 Calories
Thursday 1, 971 Calories 1, 590 Calories
Friday 1, 804 Calories 1, 554 Calories
Saturday 1, 637 Calories 1, 518 Calories


6, Foarte important este mentinerea unui jurnal in care sa scrii absolut tot ce manci

7, Foarte importanta este cantarirea in fiecare dimineata pe stomacul gol

8, De recomandat recomand dimineata sa se bea 0, 5 kg de apa pe stomacul gol apoi dupa jumatate de ora sa se serveasca o masa bogata in proteine,adica oua sau carne, ocazional carne de porc,vita si mai des carne de peste sau de curcan, pui,dupa masa carbo sanatosi spanac,orez,fasole, cartofi fierti, seara un fruct, iaurt, ceai verde

9, Extrem de impotant este ELIMINAREA dulciurilor,fast food, pizza, patiserie, paine 2, 3 feli per zi,si foarte multe legume si fructe bogate in suc = portocale,mandarine, fructe bogate in grasimi cum sunt avocado,vezi pe blog fructe, legume, grasimi, proteine sanatoase


10, Aici vedem cate calori au alimentele https://calorii.oneden.com/


https://sa-slabim-impreuna.blogspot.com/search/label/Program%20de%20slabire

pentru orice intrebare te astept aici https://www.facebook.com/......557761132/

29 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Cauta pe net ca-s tot felul de site-uri care iti calculeaza cate calorii trebuie sa mananci sa slabesti in functie de inaltime si greutate si greutatea la care vrei sa ajungi

| RAY a răspuns:

Sindbad dar de ce nu incerci sa vezi ce se intampla daca consumi seara vs in timpul zilei, testeazati propia credinta

| RAY a răspuns (pentru RAY):

De exemplu, un studiu efectuat la peste 1600 de copii nu a găsit nicio legătură între masă cină după ora 8:00. și greutatea în exces. În acest studiu, consumatorii târzii nu par să consume mai multe calorii totale (7 sursă de încredere).

Cu toate acestea, atunci când cercetătorii au urmărit obiceiurile alimentare a 52 de adulți, au descoperit că cei care au mâncat în jurul orei 08:00. au consumat mai multe calorii totale decât cei care au consumat mai devreme. Calorii suplimentare consumate de consumatorii târzii ar putea duce la creșterea în greutate în timp (5 Sursă de încredere, 6 Sursă de încredere).

În general, atunci când aportul dvs. total de calorii se încadrează în nevoile zilnice, creșterea în greutate nu pare să se întâmple doar ca urmare a consumului nocturn.


https://www.healthline.com/nutrition/eating-at-night#circadian-rhythm


O explicație pentru asocierea dintre mâncare pe timp de noapte și creșterea în greutate este tendința consumatorilor tardivi de a mânca mai multe calorii în ansamblu.

Indiferent de timp, consumul mai multor calorii decât aveți nevoie va duce la creșterea în greutate.

De exemplu, cercetătorii au analizat relația dintre timpul de masă și consumul total de calorii de 59 de persoane. În special, persoanele care au mâncat mai aproape de culcare au mâncat mai multe calorii în general decât cei care au mâncat ultima lor masă mai devreme (8 Source Trusted).

Un alt studiu a constatat că persoanele care au mâncat între orele 11:00. și 5 a.m. au consumat aproximativ 500 de calorii pe zi decât cei care și-au limitat aportul la orele de zi. De-a lungul timpului, consumatorul mediu în timpul nopții a câștigat încă 10 kilograme (4, 5 kilograme) (9 sursă de încredere).

Astfel, mâncarea noaptea poate duce la creșterea în greutate numai dacă mâncați un exces de calorii.

Fiziologic, calorii nu contează pentru mai mult pe timp de noapte.

Nu veți câștiga greutate prin simpla mâncare mai târziu, dacă vă mâncați în cadrul nevoilor dvs. zilnice de calorii.

Totuși, studiile arată că consumatorii de noapte consumă în general mai multe alimente mai sărace și mănâncă mai multe calorii, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.

Dacă vă este foame după cină, ați ales alimente bogate în nutrienți și băuturi cu conținut scăzut de calorii.

De asemenea, puteți să luați în considerare administrarea unui mic dejun cu calorii mai mari sau mese mici, frecvente, pe tot parcursul zilei, pentru a gestiona pofta de mâncare și pentru a evita poftele tardive.
 
Feedback geben
Verlauf
Gespeichert
Community

| Sn4k3 a răspuns:

Nici tu nu cred ca stii ce ai intrebat aici laughing. Trebuie sa consumi mai putine calorii decat ai nevoie sa te mentii, cu cat e mai mare deficitul caloric, cu atat slabesti mai repede.

| aXy99 a răspuns:

"trebui sa mananc un numar exact de kcal"
Nu neaparat exact, nici nu ai cum sa fii 100% exact, idea e sa fii in deficit caloric, adica sa mananci mai putin decat ai nevoie pentru a te mentine, daca tu esti intr-un deficit caloric mic vei slabi foarte putin. Cu cat e mai mare deficitul caloric cu atat slabesti mai mult, e logic, nu? Vezi, totusi, sa nu fie prea mare, iti va scadea rata metabolica, vei pierde masa musculara, te vei simti rau etc.

| RAY a răspuns (pentru aXy99):

Vezi, totusi, sa nu fie prea mare, iti va scadea rata metabolica, vei pierde masa musculara, te vei simti rau etc.

scuze ca te deranjez, zilele asta am cautat sa vad cum ne putem pastra rata metabolica pe termen lung
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2361810
potrivit acelui studiu o dieta restrictiva plus exceriti fizice nu reduc rata metabolica, doar daca facem doar dieta restrictiva, atunci cica se reduce seminificativ, presupun ca 30 de minute de cardio intens e destul

| Sindbad a răspuns:

Daca vrei sa slabesti cea mai mare pacoste mi se pare sa tii socoteala a ce mananci. pe niciunul care a facut asta nu l-am vazut sa slabeasca.
Sunt niste reguli simple: nu mananci dupa 6 seara, te limitezi la doua mese pe zi, fara rontaieli, fara zahar, multe fructe si fara combinatii aiurea (carne+branza; carne+ouawinking, fara alimente degresate (sunt o mizerie), fara paine (sau redusa la minim).

| aXy99 a răspuns (pentru Sindbad):

Eu calculand ce am mancat, facand ce combinatii am avut chef, am slabit 5 kg in doua saptamani, si nu eram gras deloc, deci era si mai greu sa slabesc happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sindbad):

Regulile alea sunt mega-CRETINE. Eu am slabit 18 kg mancand MEREU dupa ora 18 (chiar si dupa ora 22). E irelevanta asta cu ora 18.

Si doar 2 mese? De ce, sa te privezi de toti nutrietnii?

p.s.: "multe fructe" = mult zahar, si tocmai ai scris fara zahar! Mai documenteaza-te.

| Sindbad a răspuns (pentru aXy99):

Daca tu erai cu greutate normala sau/si ai facut mai multa miscare nu are relevanta. In general cine-si propune sa slabeasca are kilograme in plus si un metabolism mai lent. Eu am indicat calea care functioneaza cel mai eficient si pe durata nedeterminata nu pentru cateva saptamani. Fara sa iau in calcul prostia de contabilitate a caloriilor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sindbad):

Mai documenteaza-te, chiar daca esti extrem de PROST, tot poti invata:

https://www.cristianmargarit.ro/2009/12/ce-mananc-seara/

"Cea mai simpla si stupida metoda de slabire spune sa „nu mai mananci dupa ora X"

Pasul 1: te documentezi 2-3 ore/zi timp de 3 luni
Pasul 2: repeti pasul 1 inca 3 luni
Pasul 3: abia apoi comentezi si oamenii NU o sa te mai considere o persoana extrem, dar extrem, de PROASTA

| Sindbad a răspuns (pentru Cosmin86):

Pot sa existe mai multe solutii valabile la aceeasi problema. Iar cazul particular al fiecaruia este evident un caz cu totul specific. Ceea ce inseamna din start ca "mega-cretin" este o remarca tembela.
Este o tampenie obsesia cu nutrientii care trebuie luati din trei sau mai multe mese. In realitate pentru un sedentar (cum sunt majoritatea oamenilor) doua mese sunt arhisuficinte, daca sunt luate cat de cat judicios adica combinate in asa fel incat sa faciliteze asimilare nu sa o ingreuneze. Sigur de la cineva care a slabit 18 kg (foarte sanatos intr-adevar!) nu ma astept sa inteleaga astfel de subtilitati big grin.
Multe fructe inseamna fructoza naturala. Nu te ingrasa, iti ei nutrientii (ca tot te obsedeaza avitaminoza) si te tin la distanta de zahar. Se asimileaza mai incet, nu tinde sa se transforme in grasimi. Plus este greu sa faci execese cu fructele. Fructoza din fructe nu este zahar, documentatia ta este irelevanta.
Mananci pana in 6 seara, pentru a da timp stomacului sa digere pana adormi. Bioritmul uman de digestie in general este cel mai puternic intre 10.30 a.m si 06.30 p.m. Iarasi asta ajuta la asimilare.
Dar este greu cu argumente pertinente cand tu vii cu experienta ta personala de neuitat ca ai mancat dupa 10 seara si ti-a fost bine ca ai slabit 18 kg, fiiindu-ti frica sa nu te anemiezi cu mai putin de trei mese.

| Sindbad a răspuns (pentru Cosmin86):

Scuza-ma n-am stiu ca esti in legatura cu marele profet guru si ca te adapi de la invatatura inaintata facanu-i temenele. Probabil ca zilnic aprinzi betisoare la poza lui. Iti urez sa mai pui o cifra la Iq, sa intri si tu in randul oamenilor normali. Nu te preocupa prea mult de prostia altora ca este vorba aia cu cainele care moare de drum lung si tu de grija altuia.

| RAY a răspuns (pentru Cosmin86):

Intervin si eu in discute, sau luat mai multe primate, unele mancau mult seara altele deloc seara, la sfarsit sa descoperit ca ambele grupe au slabit la fel, nu conteaza cand consumi calori

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sindbad):

Problema e ca tu incerci sa dai altora sfaturi idioate.

Poti sa-mi arati un singur articol scris de un medic sau un nutritionist bun (MINIM 15 ani experienta, nu aia care fac un curs de 6 luni si gata sunt nutritionisti) care sa sustina prostia cu 6 seara?

Din sute de mii de articole, poti sa-mi arati UNUL SINGUR, nu?

| Sindbad a răspuns (pentru Cosmin86):

Dupa ce ti-l arat recunosti ca esti dobitoc?

| Frank51 a răspuns (pentru Sindbad):

Nu inteleg de ce te bagi, cand nu ai nici gram de experienta. Se tine socoteala la fiecare calorie, marii sportivi fac toata viata lor. Se poate manca orice, oricat, oricand atata timp cat nu se depaseste numarul de calorii aferent zilei respective.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sindbad):

In caz concret, te pleci in fata mea. Ca multi alti "guru".

| Sindbad a răspuns (pentru Cosmin86):

N-ai inteles: eu iti fac fac tie un favor, iar dac se confirma iti recunosti tampenia. Atat.

| Sindbad a răspuns (pentru Frank51):

Se poate manca orice, oricand. asa fac sportivii de performanta doar ca-si numara caloriile? tu te vezi ce aiureli scrii?

Mi-oi fi cantarit tu experienta si nu stiam?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sindbad):

Da, am zis deja ca imi recunosc tampenia.

| Frank51 a răspuns (pentru Sindbad):

Nu ai inteles ce am spus, au fost 2 idei diferite. Anyway, nu imi mai bat gura.

| Sindbad a răspuns (pentru Cosmin86):

Https://diferentesiesente.ro/......i-sanatos/
"Regula numarul cinci, bazata pe o traditie veche, dar si pe cercetari recente, spune ca idealul ar fi ca omul sa manance doua mese pe zi – una in jur de 10:00 dimineata, una in jur de 6:00 seara, pentru a nu suprapune si a nu se incurca fazele intre ele, de ingestie, de absorbtie, de metabolizare si de excretie."
http://www.sanatatesiviata.ro/......el-chirila

| Sindbad a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este cazul sa faci recunoasteri publice.
Este suficient sa accepti ca mai sunt si lucruri pe care nu le stii, Margarit nu este zeul alimentatiei si ca in tot cazul fata de cerinta RasenganAttack de a slabi, raspunsul meu a fost pertinent.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sindbad):

E un medic de la "terapii naturiste" si alte balarii de genul! Cum sa iei in considerare sfaturile unui asemenea om? Sa nu mai spun ca asta zice ca mancatul mult e "un pacat" si scrie o gramada de articole religioase fanatice.

http://pseudostiinta.ro/wiki/Pavel_Chiril%C4%83

IDIOTUL e si anti-vaccin! Asta ai gasit, un RETARDAT fanatic, adept al psudostiintei?

Si ca fapt divers:

https://www.naturalia.ro/wp-content/uploads/revista/Naturalia_revista1.pdf

Revista asta, unde el e director fondator (si scrie si articole) sustine ca ultima masa sa fie la ora 20.

http://miscareaderezistenta.ro/sanatate/dieta-prof-pavel-chirila-31434.html

Aici, tot el, zice ca trebuie sa fie intre 18 si 19, deci dupa ora 18.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Sindbad):

CONTINUARE: vezi ce scriu fostii lui elevi despre ABERATIILE publicate de el. Citez: "În momentul în care vine un Pavel Chirilă și îți vorbește despre înlocuirea medicației cu homeopate, încă din fragedă pruncie medicală, din start ai plecat cu minusuri în viață."

Sa nu uitam:
- e anti-vaccin
- e anti prelevare organe, de ce sa salveze oameni? sa moara, da-i dreacu pe aia care au nevoie!
- abereaza intr-una despre cancer

Tu nu studiezi DELOC pe cineva sa vezi cat de RETARDAT e?

A facut atac cerebral, cu viata lui sanatoasa laughing

| Sindbad a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este nimic de ras de faptul ca cineva a facut infract avc sau altceva, cu sau fara viata sanatosa. Fa-ti tu un bine si evita mistouri in situatii d-astea.

Citeste-i biografia (link-ul doi) a fost director la Parhon etc. Faptul ca are opinii diferite de ale celorlalti, nu inseamna ca si greseste. Indeplineste criteriile de a fi practicat medicina cateva zeci de ani, este in Colegiul medicilor, asa ca sanatate.

Iarasi faptul ca fostii elevi vorbesc de ce rau profesor a fost el este de rahat. Daca erau smecheri il contraziceau cand inca ii erau cursanti. Dupa, nu demonstreaza decat lipsa de coloana vertebrala si sigur nu prezinta vreo credibilitate.

Are obsesii cu anumite maladii? Poate pentru ca stie cata suferinta implica si ca ar fi putu fi evitate.

Ca o paranteza, acum 12 ani s-a pus problema introducerii de fier in faina de panificatie (pasami-te in combaterea anemiei). Dacian Ciolos era responsabil cu problema la Ministerul Agriculturii, iar intr-un mod foarte inteligent si-a zis sa consulte un specialist in chestiune. Ghici pe cine, Pavel Chirila. Faptul ca nu ne indopam cu faina aditivata si (cu) fier li se datoreaza.

Deja ti-am indicat doi medici care vorbesc de faptul ca doua mese sunt suficiente, iar orele ideale sunt 10 si 6 seara, ce mai vrei? intreaga academie medicala?