| sabin89 a întrebat:

Poate vreți să vedeți un meci în care au strălucit stele ca Beckham, Ronaldo Nazario, Zidane, Raul, Robinho, Roberto Carlos...
Cum vă explicați că o astfel de echipă a putut pierde, și încă pe teren propriu, și încă cu 3 - 0?
https://www.youtube.com/watch?v=MZ2GT_35jLQ

7 răspunsuri:
| Drimmero a răspuns:

Simplu, Ronaldinho a facut meciul carierei, bine el a facut multe meciuri frumoase unde a stralucit, pacat ca nu a avut o cariera atat de lunga dar cat timp a jucat i-a facut pe multi sa iubeasca fotbalul. A fost unul dintre jucatorii mei preferati, omul asta a fost prea genial ca fotbalist, toata lumea l-a iubit, in meciul asta a dat recital, drept dovada tot stadionul l-a aplaudat, vorbim de fanii rivalei, adica nu oricine reuseste performanta de a fi aplaudat de fanii echipei rivale atunci cand faci un meci bun, putini fotbalisti au reusit asta. Avea si Barca o echipa destul de buna pe atunci dar Ronaldinho era liderul din teren, un adevarat magician! Nici acum nu pot sa uit si nici nu voi putea vreodata golul lui de pe Stamford Bridge cu chelsea din 2005, l-am vazut live si mi-a ramas perfect intiparit pe retina si in minte cand a dat golul ala cu chelsea cu fenta si sut de pe loc, cu adversari in preajma lui...pfoai de capul meu unde a putut sa bage mingea... in plasa laterala, nicio sansa sa fie scoasa, gol ca asta n-am mai vazut niciodata. A fost forta in 2005, nu degeaba a luat balonul de aur, l-a luat pe merit.

https://www.youtube.com/watch?v=fygu4KrxJqc

Cat despre Real...da, avea o super echipa pe vremea aia, era inceputul erei galactice in anii 2000 dar n-au facut mare branza pentru ca aveau prea multe vedete, n-aveau un joc placut ochilor, cand ai prea multe individualitati nu prea ai ce face, ii batea mai toata lumea prin perioada 2002-2014 in UCL. Fotbalul in perioada aia a fost prea calitativ, erau multe echipe cu minim 3-4 jucatori de top, nu exista cea mai buna.

| sabin89 explică (pentru Drimmero):

Văzui clipul cu golul contra lui Chelsea. Chiar frumos. Nu cred că greșim dacă punem și fotbalul în categoria "artă". Mă refer la meciuri de felul celui de mai sus.
Ronaldinho a excelat, e adevărat, dar și ceilalți au jucat foarte bine. Samuel Eto'O pare și el un "super talentat". O să caut pe net să-i văd evoluția și unde joacă acum, dacă mai joacă. Nu contează culoarea feței, vorba e că are talent și joacă bine. Pare și un tip decent, modest. Mi-a plăcut și Deco, e prima dat când îl văd. O să caut și despre el pe net - poate mai joacă, poate nu. Xavi iar a făcut o impresie bună. Messi a fost înlocuit la un moment dat, Xavi nu.
Pe partea cealaltă, n-aș zice că au jucat nici ăia rău. Cum ar putea juca rău o stea fotbalistică! Dar au fost ăștialalți mai buni; mai mobili, mai tehnici. Se prea poate ca și Rijkaard să fi fost un antrenor de talie, comparabil cu Guardiola, de exemplu. Oricum, a ieșit un joc de mare calitate.

| LordCristobal a răspuns:

Pai ai uitat sa spui ceva, la Barcelona era Ronaldiniho care a fost principalul motor al echipei si un adevarat fenomen pentru Barca.
In spatele aceste exista si o poveste de vestiar.
Inainte acestui meci Ronaldiniho si-a sunat toti colegii si le-a spus ca pleaca la Real.Dar colegii lui de atunci nu au vorbit intre ei despre treaba asta.
Ei bine la vestiar Ronaldiniho le-a multumit colegilor ca nu au adus in discutie asa ceva si le-a spus ca e mandru de ei si ca trebuie ca toti sa faca din Barca o o echipa mai puternica. Discursul tinut la pauza a incurajat echipa spre victorie.
Victoria se datoreaza lui Ronaldiniho care a schimbat fata Barcelonei intr-un mod complet dar si antrenorului olandez la acea vreme al Barcei care a adus inovatii tactice in jocul echipei.Frank Reikard era antrenorul echipei.
Inainte sa vina Ronaldiniho Barcelona a avut o perioada neagra in care nu prea facea mare branza pe plan international.

| sabin89 explică (pentru LordCristobal):

* Rijkaard

| sabin89 explică (pentru LordCristobal):

Da, Ronaldinho a excelat. Am dat întâmplător peste video-ul ăsta pe Youtube, căutând altceva. Nu m-am putut abține să nu văd meciul până la sfârșit. Calitate, nu glumă. Barcelona, deși juca în deplasare, a jucat dezinvolt, nu s-au lăsat orbiți de strălucirea "stelelor" și, cu tehnicieni ca Ronaldinho, Deco sau Xavi (Messi era începător), au avut meciul în mână. Foarte frumos acest meci!

| Drimmero a răspuns (pentru sabin89):

Messi era plod cand Ronaldinho sau Ronaldo Nazario driblau orice defensiva si faceau spectacol.

Răspuns utilizator avertizat