| Ncl_Alina_1996 a întrebat:

Pot slabi de la 55 de kg la 45 daca fac sport mult si mananc normal? (Nu sanatos normal ce mananca orice om, adica mananc si legume si fructe dar nu exagerat)

Răspuns Câştigător
| Ncl_Alina_1996 explică:

Ma documentez de peste 10 ani, inclusiv de la nutritionisti de top (asta pe langa sport intens de la 16 ani, in conditiile in care am 32 acum).

Sunt oameni care au pus kg bune de la pepele rosu.

https://www.cristianmargarit.ro/2008/06/slabire-cu-fructe/

"Pepene, 4kg (caz real)= 320g de zahar= 1280kcalorii= 3 ore de antrenament la intensitate mare= 2 ciocolate"

12 răspunsuri:
| QElenaBoghiu a răspuns:

Incepe mai usor, ca sa te obisnuiesti in timp si sa iti fie mai usor. In primul rand mananc la ore fixe. In fiecare zi aceeasi ora, nu manca dupa ora 6 seara, daca ti se face foame, mananca fructe, dar nu te atinge de mancare dupa ora 6. Incearca sa mananci mai putina paine si sa bei mai multa apa. Daca nu iti place sa faci miscare, incearca macar sa te plimbi pentru inceput, poate sa te plimbi cu bicicleta din cand in cand.
Si daca tot iti place mancarea, poti sa mananci in continuare, dar uitate pe net de retete noi, care nu au nevoie de prajire. Fa-ti paste, gratar, sunt multe lucruri pe care le poti face ce nu necesita prajire

| Cosmin86 a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

De ce fructe? Fructele au zahar (fructoza) care ingrasa ca orice tip de zahar.

| QElenaBoghiu a răspuns (pentru Cosmin86):

Consumul de fructe este indicat în mod deosebit celor care ţin dietă pentru că unele au foarte puţin zahăr (zmeura, căpşunile şi piersicile sunt cele mai indicate), multe fibre (măceşele, nucile verzi şi fructul pasiunii fiind cele mai bune resurse), ajută la scăderea colesterolului (avocado fiind fructul numărul 1 în lupta cu acest inamic al sănătăţii şi siluetei), au foarte puţine calorii (pepenele roşu deţine locul ) şi multe proteine (caisele uscate, prunele şi strugurii sunt primele pe listă).

Deci înainte sa scoți ceva pe gură documentează-te te rog. Duci oamenii în eroare.

Nu am zis ca nu conține zahar. (fructoza) însă sunt blocate în vitamine, proteine etc.

| AnastasiaK a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Multe proteine? Strugurii? Draga mea, ca sa scoti 6g de proteine din struguri trebuie sa mananci in jur de un kilogram laughing Also, 8g de zahar din 10g carbo inseamna putin zahar? Ca prin zona asta sunt piersicile... Poate e cazul ca TU sa te documentezi inainte sa-i sfatuiesti pe altii. De prostia aia cu mancatul dupa 6 nici nu mai comentez

| Paul754880338 a răspuns:

55kg nu mi se pare o greutate pentru care sa te ingrijorezi si nici sa te apuci sa studiezi subiectul " fructoza, zahar, siluetahappy. Ti-as sugera mai degraba sa faci un pic de miscare si sa ramai la aceasta greutate. Asta de fapt hotarasti tu, eu doar iti spun ca aceasta dorinta de a slabi care uneori nu este fondata ar putea sa iti aduca probleme de sanatate. Iti reamintesc, corpul unei femei sanatoase ar trebui sa contina 18-25% grasime. Mai jos de acest procent s-ar prea putea sa nu iti mai placa ce vezi in oglinda.

| Paul754880338 a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Apreciez sincer implicarea si raspunsurile tale, dar trebuie sa accepti ca aici gresesti putin. Sunt al treilea care iti spune asta. Poate nu este o greseala, poate te lasi prea mult influentata de cei ce scriu articole despre acest subiect, dar la fel ca tine doresc mai mult sa umple spatiile goale si apoi sa ajute happy. Nu mi-o lua in nume de rau. Subiectul asta e prea larg ca sa poata fi dezbatut aici, si poate tocmai de aceea multi tineri sunt in ceata cand vine vorba despre el. O zi buna si fii mai putin sarcastica. Ma refer la acel " atentie ce scoti pe gura ". Asta pentru ca ar trebui sa iti iei tot timpul in calcul ca nu le stim niciodata pe toate.

| QElenaBoghiu a răspuns (pentru Paul754880338):

Mă rog.

| Paul754880338 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Bravo!

| Paul754880338 a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Fa-o zilnic:-)

| cristiww a răspuns (pentru QElenaBoghiu):

Are dreptate AnastasiaK. In loc de raspunsul asta stupid "Ma rog" ai putea invata ceva de la ea!

| cristiww a răspuns:

De 2 saptamani tot repeti intrebarile astea. De ce nu pui in aplicare sa vezi ce reusesti?

| Ncl_Alina_1996 explică (pentru cristiww):

Am pus si am slabit in 2 saptamani 2 kg dar imi este frica ca daca fac vreo greseala o sa ma ingras la loc.