| Anaconda101331 a întrebat:

Push pull legs de incepatori volum mic pentru 6 zile nu este supraantrenament? Pot baga picioare cu abdomen si sâmbătă sau picioarele le lucrez doar o dată vineri?

Răspuns Câştigător
| Cehoslovacia a răspuns:

Nu am auzit pana acum pe cineva sa bage ppl de 6 ori pe saptamana.
eu in locul tau optam asa.
Luni: piept+umeri
Marti: picioare
Joi: spate+trapez
Sambata: brate

personal nu mi se pare o alternativa destul de buna sa faci ppl de 6 ori pe saptamana, corpul are nevoie de odihna, nu vrei sa prajesti sistemul nervos central.
sau alta varianta daca ai tinut neaparat la 6 zile
Luni: Piept
Marti: Umeri
Miercuri: Picioare
Joi: Spate
Vineri: Trapez
Sambata: Brate
Dar e cam trasa de par, totusi de inceput iti recomand sa inveti executia aproape de perfect, te va ajuta foarte mult si sa faci sa eviti accidentarile pe cat posibil.
Da, poti baga Picioare cu abdomen, dar nu poti baga picioare Vineri si Sambata sa faci iar picioare happy
Tine cont ca muschii cresc cand te odihnesti si recuperezi, are nevoie de cam 48-72 de ore sa fie complet recuperat.

Personal, am avut si am rezultate foarte bune cu doar 4 antrenamente pe saptamana, dupa parerea mea e mult 6 ori pe saptamana pentru un om obisnuit si mai ales incepator.

| Anaconda101331 explică (pentru Cehoslovacia):

Am mai dat de un antrenament split nou push pull legs upper lower 5 zile pe săptămână. mi-am dat și eu seama după că 6 zile e prea mult mai ales sâmbăta care mai mult e zii de odihnă. am dat de alt program tot asemănător doua zile push pull, doua zile lower upper și în ultimă zii de vineri încă un lower și așa sâmbăta duminică am odihna mult mai multă 48 de ore. e mai ok?

| Cehoslovacia a răspuns (pentru Anaconda101331):

Degeaba ai Sambata si Duminica mai mult timp de odihna ca o sa fie in van, hai sa iti dau exemplu:
De exemplu eu am facut ieri picioare:
5 serii cu cate repetari genuflexiuni
4 serii genu sumo
4 serii flexii aparat din sezut
4 serii flexii din culcat
4 serii hiperextensii
4 serii abdomene aparat
10-12 repetarii cu greutate mare si ultima serie la genu am facut-o ce iti explicam la inceput, de revenire cu 40 de kg pana la epuizare.
Dupa cum am bagat ieri de am plecat aproape cranacat iti dai seama ca nu puteam sa bag azi iar picioare si mai mult ca sigur nici maine, pentru ca muschii nu s-au regenerat cum trebuie, ei atunci cresc cand le oferi surplus kcal, mancare curata, odihna si suplimente.
Ce rost are sa ii lucrezi iar daca nici nu ai apucat sa se regenereze cum trebuia? Din contra mai rau faci.
Exemplu asta e ca sa iti faci per total cat de socilitant poate sa devina un antrenament daca e facut ca la carte.
Vrei sa imi zici mie ca o sa mai ai vlaga daca faci
Push-Pull - Lower - Upper - Lower?
Orele pe care ti le-am spus trebuie neaparat sa fie intre grupe happy
Ma repet din nou, mai eficient era pentru tine:
Upper-Lower - Miercuri Pauza - Upper - Lower
De ce? Pentru ca lucrezi partea de sus de 2 ori si picioarele la fel, ai timp de regenerare si eviti supraantrenamentul.
Picioarele dau un boost foarte mare la testosteron, sa zic cam asa din ce am mai intrebat persoane mai cu studii si mi-au spus cam 25%.
Nu stiu cat de credibile sunt programele de pe net, nu stiu cat de multe rezultate poti avea sau nu cu ceva dat random, iti dai seama ca daca aveau prea mult efect toate de pe internet toti de la sala erau mari happy
Nu spun ca nu toate functioneaza, sunt rare cazurile sa mearga. Majoritatea se adreseaza celor care baga anabolizate, profesionistilor sau celor care efectiv traiesc pentru asa ceva si ai bugetul necesar pentru a intretine sportul asta care nu este deloc ieftin daca iti propui tinte inalte.
Oricum, daca faci totul ca la carte e imposibil sa nu cresti indiferent de programul pe care ti-l alegi, progrese o sa vezi dar ai nevoie de rabdare si sa nu te mai preocupe asa de mult rutina de antrenament, cel mai Ok e sa iti faci tu una ca sa nu depinzi de nimeni.
Oricum, prea mult stres pentru doar 20% din progresul pe care il faci, restul de 80% sunt reprezentate de dieta, odihna, suplimente etc.

| Anaconda101331 explică (pentru Cehoslovacia):

Înseamnă că am făcut cea mai mare greșeala să renunț la upper body și aveam pauza Intr e ele fix cum ziceai tu. de luni mă voi apuca serios de upper body luni marți miercuri pauza joi vineri upper body. Îți mulțumesc mult pentru lecția asta.

3 răspunsuri: