| Porcar a întrebat:

Am 16 ani si fac sala de 8 luni, am ajuns sa am in brat 38.2 cm si observ ca de o perioada tot stagnez orice as face, cresc calorii, adaug volum, schimb antrenament.Ce pot face sa depasesc acest platou si recomandati-mi in program de 5 zile la sala.Multumesc!

Răspuns Câştigător
| siriusblack98 a răspuns:

La 8 luni de sala stagnarea poate sa apara din doua motive:
1. Folosesti aceleasi greutati si nu le cresti progresiv cum trebuie.
2. Supraantrenament (greseala tipica incepatorului). Iar asta se datoreaza faptului ca nu ai zile de pauza cand si cat trebuie.
Ori tu de fapt cresti dar nu ai rabdare si crezi ca masa musculara se dezvolta peste noapte cate 1kg odata.
Un program de antrenament gasesti si pe net. Unul folositor trebuie sa fie personalizat dupa criteriile si nevoile tale, intr-unul personalizat intra si alimentatia cu gramaj.Astfel de programe pe antrenor il costa timp iar timpul inseamna bani.Nu te sfatuiesc sa iei unul facut dupa ureche de un oricine de pe aici sau din alta parte ca s-ar putea sa tragi degeaba dupa. Daca te intereseaza unul bun, da-mi mesaj pe privat.

2 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Nu exista stagnare la nivelul tau, doar lipsa de rabdare. Invata sa ai grija la alimentatie si la executia exercitiilor. Acest sport necesita rabdare ca in oricare altul. Sfatul meu: bucurate de miscare la antrenament si de sanatate cand vine vorba de alimentatie. In primii 3 ani de zile o sa pui majoritatea masei musculare, in mod natural, pe tine. Dupa 3 ani o sa putem vorbi de o oarecare stagnare, pana atunci nu.

| ancaval a răspuns:

Mai bine dacă îți iei un antrenor de la sală, trebuie să fie pe acolo unul mai bunicel.