| SmartPlayer a întrebat:

Am 16 ani si fac sala de cateva luni, sunt baiat. Ar fi o problema sa iau creatina? In doze normale, bineinteles(3gr/zi). M-ar afecta cumva? Efecte adverse are? Peste ani de zile voi pati ceva? Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| RobertMoon a răspuns:

E un supliment sigur, eu iau 5g pe zi și de-a lungul timpului am băut cutii de creatină de la creatina simpla de la Universal, Muscletech, Biotech până la mixuri de creatina cu arome gen Muscletech hyper build și n-am avut efecte secundare și nicio problemă, mai bine ia-te după cei care au consumat decât după cei care zic că nu e buna și habar n-au de ce. Creatina se găsește și în carne, dar daca nu consumi suficientă ceea ce e cam greu, trebuie să mănânci o cantitate foarte mare ca să obții 3-5g. Singurele efecte adverse pe care le-am avut eu de-a lungul timpului de la suplimente au fost greața din cauza aromelor scârboase de la gainere sau unele whey-uri și izolate proteice, nu din alta cauză, așa că ia liniștit.

10 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Doar cu 3 grame pe zi esti ok.

Carnea rosie contine creatina, chiar si unii pesti (in special heringul).

| Paul754880338 a răspuns:

Nu are absolut nici un efect advers, dar nici unul miraculos de benefic daca antrenamentul, mancarea si odihna nu sunt in balanta.

| CosminCD a răspuns:

Pentru sanatatea ta pe termen lung mai bine nu lua.

| SmartPlayer explică (pentru CosminCD):

Eu din foarte multe surse am inteles ca, creatina e cel mai sigur si cel mai testat supliment, dar totusi nu stiu ce sa fac...

| Cosmin86 a răspuns (pentru CosminCD):

De ce? Poti argumenta?

| CosminCD a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu doar mi-am exprimat o parere. Din punct de vedere stiintific, nu e problema. Efectele administrarii pe o perioada mai indelungata a creatinei nu sunt inca bine cunoscute. Dr. Paul Greenhaff, unul dintre cei mai importanti cercetatori care se ocupa cu studiul creatinei, sugereaza ca administrarea a doua grame de creatina pe zi mentine depozitele de creatina in perioada de masa, "nu cu mult mai eficient decat o face cantitatea de creatina ce se gaseste in dieta unui consumator de carne".

| Cosmin86 a răspuns (pentru CosminCD):

Exact, iar el vrea 3 grame. Nu e mare diferenta intre 2 si 3 grame, 1 gram il poti acoperi doar din carne/peste.