| Uniberus a întrebat:

Am auzit ca daca incepi sa faci la sala exercițiile clasice cu greutăți, ai sa pierzi din mobilitate. Intrebarea este : Dacă fac acele exercitii clasice si dupa la final exercitii pentru mobilitate pot sa imi dezvolt si forta si mobilitatea in acelasi antrenament? (Sunt sportiv de performanță și vreau sa ma antreneze mai mult )

5 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Iti pierzi mobilitatea daca nu te mai antrenezi in felul in care o faceai, nu de la exercitii cu greutati. Poti sa faci cate tipuri de exercitii vrei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu are nici o importanta, unele chiar te ajuta la mobilitate(cele compuse) si de izolare ale indreptarii umerilor inferiori, decompresarii spatelui. Mobilitatea daca o adaugi este un bonus te recuperezi mai rapid, si iti imbunatatesti forma de executie.

| Deuteronomul a răspuns:

Depinde ce intelegi prin exercitii de mobilitate.

O modalitate foarte eficienta de a obtine masa musculara, forta si mobilitate sunt calisthenics/free wheights. Adica tractiuni(pull-ups si chin-ups), muscle-up, flotari, genoflexiuni, abdomene etc.

In plus nu platesti nimic pentru ele, cel mult niste manusi cu gel ca sa nu te ranesti cand stai suspendat de bara.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Deuteronomul):

Platesti pentru nutritie... fara o alimentatie care e de 10-12 ori mai scumpa decat sala, nu pui muschi, doar cu exercitii.

| CosovanErik a răspuns:

Este o prostie, sunt multe mituri in culturism!
Si eu am facut 2 ani de sala primele doua luni te poti antrena mai lejer pentru ca oricum cresti in masa dar dupa o sa trebuiasca sa ai un program bine stabilit daca vrei sa cresti!
Conteaza alimentatia odihna antrenamentul etc.
Uita te la Angel Fitness ca sa aflii mai multe!