| 111111111aaa a întrebat:

Salut! Am niste intrebari, va rog sa imi raspundeti:

Ce sport ma ajuta la luptele pe strada, Boxul sau Kickboxul?

In kickbox folosesti picioare si maini sau doar picioare?

Ce e K1?

De la ce varsta e bine sa ma apuc de box si de la varsta e bine sa ma apuc de kickbox pentru performanta? Daca ma apuc la 16 ani de box sau kickbox, pot practica de performanta?

De ce de ex, Morosanu care practica kickbox, in luptele sale nu prea foloseste picioarele si mai mult pumnii?

22 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

1. Pe tine personal: niciunul. Pe un luptător cu ani de antrenamente în spate: ăla pe care îl practică.

2. Picioare, pumni si (pe reguli K1) genunchi.

3. K1 a fost o promoție de kickbox. La fel cum e acum UFC pentru MMA de exemplu. În prezent o să mai întâlnești termenul folosit ca stil de kickbox (K1 Style se numește în cadrul regulamentului WAKO si particularitatea lui e ca ai voie sa-ti tii adversarul de gat si umeri pentru a lovi cu un genunchi). De asemenea, o să auzi mulți necunoscători folosind "K1" cu sensul de kickbox.

4. Nu exista o vârstă ideală, depinde de foarte mulți factori, dar da, dacă te apuci la 16 nu e exclus să poți face performanță.

5. Mi se pare amuzant că mai sus întrebai dacă în kickbox se folosesc și pumnii ca acum să vii cu întrebarea despre Moroșanu despre care deja ȘTII că face kickbox și lovește predominant cu pumnii. Iar ca să-ți răspund la întrebare: pentru că Moroșanu nu are ca puncte forte nici viteza, nici rezistența, nici mobilitatea, iar fără astea, loviturile de picior devin aproape inutile așa că e normal să se axeze pe ce îl avantajează, adică partea de box.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine arte martiale mixte, ii nenorocești la sol

| denisTiky a răspuns:

Kickbox la lupte pe strada

la kickbox folosesti si picioarele

k1 nu stiu cum sa ti explic mai pe intelesul tau dar e un fel de concurs sau ceva de genul de kickbox.

e bine sa te apuci cat de repede de un sport de care sa ti si placa, performanta o faci dupa ani de munca.

Catalin Morosanu are o tactica diferita, poate ai auzit ca lovitura lui cea mai buna e croseul de stanga, astfel s-a axat mai mult pe loviturile de pumn decat cele de picior.

| 111111111aaa explică (pentru denisTiky):

La a doua intrebare m-am referit daca la kickbox se folosesc si mainile, ca picioarele stiu sigur.

| denisTiky a răspuns (pentru 111111111aaa):

DA, se folosesc si mainile.

| Georgequattro a răspuns:

Pentru lupte de strada. In luptele de strada oponentul te poate ataca si daca cazi pe jos, in box nu inveti sa lupti de la sol. Iti recomand MMA

| 111111111aaa explică (pentru Georgequattro):

Eu am intrebat intre box si kickbox.

| 111111111aaa explică (pentru 111111111aaa):

Deci respecta

| Georgequattro a răspuns (pentru 111111111aaa):

Evident kickbox, poti intrerupe foarte usor o altercatie fara a mai risca sa-ti lovesti adversarul in asa natura incat sa-si piarda cunostinta si sa provoci alte lucruri, inclusiv decesul

| AnastasiaK a răspuns (pentru Georgequattro):

Ce treabă are argumentul tău cu întrebarea lui? Deci e mai puțin periculos să-i dau cuiva un picior/genunchi în cap decât un pumn în cap? Bine gândit...

| Georgequattro a răspuns (pentru AnastasiaK):

Pai asta e ideea, cu piciorul nu ataci la fata, ci la coapse, o lovitura la coapse aplicata corect va incapacita orice adversar daca nu prezice din timp manevra, mai ales ca in luptele de strada multi nu folosesc picioarele, ci doar ataca orbeste fara tactica

| AnastasiaK a răspuns (pentru Georgequattro):

Cred că am vreo 4 argumente diferite prin care să explic de ce cred că greșești, dar ca să evit să scriu mult, mă rezum la o întrebare simplă: ai facut sport de contact (de performanță/minim 2 ani) sau vorbesti din imaginație?

| Georgequattro a răspuns (pentru AnastasiaK):

Am practicat karate kyokusin si in prezent arte mixte martiale, cred ca stiu ce vorbesc. Sunt chiar curios ce argument ai putea sa-mi dai mie. Mi-am luat si pumni si picioare in cap, mi-am luat si picioare in coapse. Loviturile de picioare sunt cele mai bune daca stii sa le folosesti CORECT

| AnastasiaK a răspuns (pentru Georgequattro):

Ok, uite argumentele:

1. "o lovitura la coapse aplicata corect va incapacita orice adversar" => asta e scoasă din imaginația ta la fel cum e scos și cuvântul "incapacita". Poate ai luptat toată viața cu copii sau începători, altfel știai că unuia care a mai încasat niște low kick uri la viața lui, o SINGURĂ lovitură pe copsă, chiar și dacă îl prinde relaxat, nu va produce așa mari daune. Așa că nu merge la "orice adversar", merge la unii adversari, deci cu un astfel de atac mergi la noroc.

2. Cu low kick, ca să-l dai corect, cam ești în distanța de brațe. Acum, în calitate de luptător, cum zici tu că ești, ar trebui să-ți fie foarte ușor să-ți dai seama dintre piciorul tău și pumnul adversarului, care e mai probabil să-și atingă primul ținta. Iar dacă ai fost în stare să răspunzi corect, vine întrebarea: de ce ai risca să încasezi un pumn ca să dai doar un low, când poți să dai tu un pumn sau o lovitură de picior care să nu te expună la fel de mult. Nici în meciuri nu se începe cu low kick decât dacă e dat mai mult de "distragere"(adică nu se pune atâta forță pe el cât vrei tu, că ar fi vizibil), altfel cred că știi că vine întotdeauna minim un braț înainte de picior.

3. Discuția pornise de la ideea că un picior e mai safe decât un pumn. De ce nu ar fi la fel de util în a-ți "incapacita" laughing adversarul un pumn la ficat sau în plex, care din punctul meu de vedere sunt mai utile decât un low? Presupunând că funcționează așa cum vrei tu, rezultatul va fi similar: adversarul cade pe jos...și apropo, dacă va cădea cu capul într-o bordură finalul va fi la fel de tragic indiferent ce a cauzat căderea.

4. Tu chiar crezi că atunci când ajungi, ca luptător, în situația de a lupta pe stradă (ceea ce mie mi se pare foarte grav, îmi place să cred că un luptător alege să se bată doar când nu mai e altă variantă), te rezumi la un low kick? Cunoști personal vreun luptător care a făcut asta? Că eu nu știu niciunul, toți pe care îi știu au avut alte preferințe de lovituri când au fost nevoiți să se apere pe stradă și știu clar că nici eu, după peste 10 ani de sport de contact de performanță, nu aș da un low.

| Georgequattro a răspuns (pentru AnastasiaK):

Pai daca e vorba de lupta in strada crezi ca imi pun mintea la nivelul aluia sa dau in el ca intr-un sac? Il impingi, daca vine spre tine ii dai un picior in coapsa si pica in genunchi si acolo ramane 20 minute. Diferenta dintre cele doua este ca adversarul nu isi pierde cunostinta, cand este lovit la nivelul picioarelor poate sa-si atenueze caderea cu ajutorul mainilor. Omul vorbeste de luptele de strada nu luptele in ring, acolo se schimba regulile happy Daca esti fata in fata cu baiatul care vrea sa te incinga nu te apuci sa dai din picioare, de aceea trebuie sa iti tii mereu distanta si sa-ti aperi imprejurimile

| AnastasiaK a răspuns (pentru Georgequattro):

Si în ficat sau în plex îsi pierde cunoștința? laughing Sigur sigur ai făcut sport de contact? Ai dat vreodată un picior ca lumea în coapsă să pui pe cineva pe jos? Că eu am dat și am și văzut date de alții și de acolo știu că nu mai are timp (sau prezență de spirit) să pună vreo mână să atenueze căderea, iar de obicei căderea e în lateral sau înapoi, în față nu prea.

"ii dai un picior in coapsa si pica in genunchi si acolo ramane 20 minute" Întreb din nou: tu sigur ai făcut sport de contact? Unde ai văzut tu așa ceva? Am încasat cu mușchiul relaxat low kick-uri de la oameni cu 30kg mai mult decât mine și nici n-am căzut, de stat 20 de minute nici nu se pune problema...că m-a durut după ca naiba o săptămâna e altceva, dar n-a știut nimeni. Ok, să zicem că eu sunt obișnuită să încasez și de aia (deși asta demonstrează CLAR că dai la noroc cum am explicat deja mai devreme), dar NIMENI, nici măcar un copil nu-ți stă 20 de minute pe jos. Cade și se ridică în câteva secunde (îndurerat ce-i drept, dar se ridică). Hai dacă e mai sensibil, poate rămâne acolo 2 minute. Dar ce zici tu e pur și simplu de râs. Să stea pe jos atât ar însemna să fie leziuni într-adevăr grave, iar ca să fii tu în stare să provoci așa ceva, ai nevoie de tehnica unui luptător destul de avansat...și nu e cazul la orice practicant de kickbox/mma/kyokushin. Majoritatea nu-s, iar aici majoritatea contează.

| Georgequattro a răspuns (pentru AnastasiaK):

Daca tu vrei sa te apropii de adversar e treaba ta cum vrei sa manevrezi situatia, eu am grija de la distanta pentru ca e lupta de strada si nu am niciun arbitru. Sunt constient ca nu sta 20 minute pe jos, insa iti da timp destul sa pleci de la locul faptei fara sa ai fata umflata sau nasul intr-o parte. Tu crezi ca daca ai facut sport de contact te bati cu oricine? nu stii ce intentii are persoana aceea. Am vazut oameni care si-au dat-o parte in parte, unul si-a luat un picior in coapsa, a cazut si de atunci prezici tu ce s-a intamplat(ambii faceau mma)

| AnastasiaK a răspuns (pentru Georgequattro):

Aha...deci tu chiar nu realizezi că pentru a da un low kick ESTI APROAPE DE ADVERSAR, nu? laughing esti fix in distanta de braț, ti-am mai explicat o dată... daca lovesti cu partea inferioară a tibiei, bineinteles, ca daca lovesti cu lăbuța, poți să stai un pic mai departe, dar nu știu dacă îi rupi ăluia coapsa sau ți se rupe ție piciorușul.

"Am vazut oameni care si-au dat-o parte in parte, unul si-a luat un picior in coapsa, a cazut" -> una e să dai ȘI un low kick, alta e să începi cu un low kick și să te bazezi doar pe ăla, dar văd că tu nu înțelegi diferența asta subtilă. Iar un exemplu e irelevant pentru generalizare. Ce să vezi, și eu am căzut de la un low kick DAT ÎNCET o dată deși aveam mușchii încordați și îl așteptam. Asta pentru că încasasem rău de tot cu o zi înainte și mă durea orice atingere. Dar după cum ți-am povestit deja, când nu eram accidentată, am primit low kick PUTERNIC dat pe mușchiul RELAXAT și am continuat să lupt. Deci concluzia? Te bazezi pe noroc, ai norocul să cadă sau ai ghinionul să nu-ți ia în seamă amărâtul de low kick și să-ți dea și 2 pumni în barbă (mai exact "unu-n barbă, altul în aer" ca să citez un mare campion) până ajungi tu cu piciorul la el.

Ce pot să zic, îți doresc să NU ai ocazia vreodată să simți cine are dreptate dintre noi.

| Georgequattro a răspuns (pentru AnastasiaK):

Pai tu vorbesti aici din sesiuni de sparring, alta e realitatea. Daca te lovea omul ala 30kg mai greu decat tine cu toata forta lui si fara echipament de protectie, asa cum se intampla intr-o situatie din strada, ce se intampla? Nu intelegi ca aici se discuta de lupte de strada, nu antrenamentul din dojo?

| AnastasiaK a răspuns (pentru Georgequattro):

Hai că ești amuzant rolling on the floor Am zis eu ceva de tibiere? Sau am zis cumva că nu a dat cu toată forta? Parcă am și specificat low kick dat puternic. Dar tu știi mai bine, evident, cum știi și cu lupta de stradă și cu sportul de contact în general laughing Mai fă măcar vreo 5 ani de sport, 8 antrenamente MINIM pe săptămână, intră în câteva meciuri, măcar unul din ele pro, apoi mai discutăm noi una, alta că momemtan tu habar n-ai nici în ce distanță se dă low kick-ul și încerci să-mi faci mie teorie rolling on the floor

| Georgequattro a răspuns (pentru AnastasiaK):

Ma trimiti pe mine la antrenament, tu stai 10 ore pe site-ul asta si vorbesti numai prostii, habar nu ai ce spui. Ai trecut prin multe lupte din astea de strada de dai numai exemple din sparring, cand eu ieseam in spate la bloc cu prietenii sa ne batem amical in manusi de mma tu te uitai pe google ce sa scrii la intrebarea de pe TPU laughing Iti doresc antrenamente placute si fara accidentari

| AnastasiaK a răspuns (pentru Georgequattro):

Cred că atunci când tu te prosteai cu copilași în spatele blocului, eu mă antrenam în sală cu campioni laughing E clar cu cine stau de vorbă dacă te dai mare cu așa prostii. rolling on the floor