| Rakoon a întrebat:

Salut, am o bicicleta veche de 7 ani și ma gândesc sa o schimb. Fac în medie 40-80km pe zi, doar pe sosea. Ma gândeam la triban rc 100 https://www.decathlon.ro/bicicleta-de-sosea-rc100-gri--i d_8545769.html#. Transmisia am auzit ca e cam slaba, are frâne cu saboți și nu știu dacă sunt bune, ma gândeam dacă sunt biciclete cu frâne pe disc, în acest segment de preț. Câteodată am și ghiozdanul și nu știu dacă o bicicleta semi cursiera ar fi cea mai buna alegere, aveți recomanda de bicicleta 1000-1300lei? Am 1.80

2 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Nu e alegerea cea mai potrivita. Faci multi km pe zi, si cursiera, desi e mai rapida, isi are dezavantajele ei. Lipsa comoditatii, datorita pozitiei aplecate, e una din cele mai importante.
Eu fac ceva mai putini km ca tine, si am ales mereu, la biclele ce le-am avut, sa fie modele de trekking. Adica acel tip de bicla hibrid intre cursiera si MTB. Ai la ea ceva din supletea cursierei, dar si ceva din robustetea MTB-ului. Se preteaza cel mai bine la drumuri lungi, cum ai tu de facut. Sunt mult mai comode decat ambele, cursiere si MTB. Sunt facute pentru drum lung. Au de regula aripi, ce poate fi un avantaj net pe ploaie, si un portbagaj robust. Eu le zic caii de povara a ciclismului. Poti pune genti laterale pe ele si asa poti cara multe. Eu anual fac cate un drum lung prin tara, cu bicla mea incarcata cu minim 20 de kg. Si nu stau rau nici la capitolul viteza. Avind roti mai subtiri ca MTB-urile, se intind bine la drum, totodata avand si avantajul ca nu simti gropile ca de pe o cursiera.
In bugetul ce il ai, eu cred ca poti gasi o bicla decenta pe dirtbike.ro, la second-hand, e drept, dar unele sunt chiar noi sau putin folosite. E un site de incredere, vizitat de multi pasionati ai bicicletelor. Eu am luat foarte multe lucruri de pe el.
Bicla ce ai adus-o in discutie e buna, daca ii schimbi echiparea (transmisie, schimbatoare, frine - sunt bune si cele pe saboti, dar trebuie sa stii ce sa alegi), dar asta mai inseamna sa mai adaugi vreo 700-800 de lei minim pentru o echipare decenta. Oricum, o bicla decenta noua incepe de la 2000 de lei, de aceea, la banii care ii ai, eu m-as indrepta spre segmentul second-hand. Cu putina rabdare si grija, te poti alege cu ceva foarte bun.

| sierra1 a răspuns:

"Fac în medie 40-80km" - oooo, la asemenea performanțe, se cere o bicicletă pe măsură, măcar așa ceva:

https://click4sport.ro/......rs19117-52