| jack115 a întrebat:

Salut, am o problema, sunt baiat si am 16 ani, 1.82m si in jur de 60-65 kg, sunt prea slab, (si toti asta imi zic ) cum pot sa adun masa musculara? Ce exercitii m-ar ajuta?( fara sala)
Orice sfat si exercitii vor fi de ajutor.
Multumesc si o seara placuta.

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Fara sala? Vrei sa ramai un copil firav?

| Sn4k3 a răspuns:

Daca vrei sa te ingrasi, surplus caloric si carbohidrati (2500+ calorii, 300g+ carbohidrati), iar daca vrei sa pui muschi, pe langa asta in jur de 2g/kg de proteine + exercitii cu greutati.

| Kerre a răspuns:

Pentru tine cel mai eficient mod de a pune masa musculara este sala, incearca sa iti faci un abonament la o sala din apropiere si sa incepi sa te antrenezi. Nu exista anumite exercitii care sa iti ''creasca'' masa musculara toate sunt eficiente daca inveti forma de executie a exercitiului.

| Sigfrid a răspuns:

Cel mai bun si mai sigur mod de a creste in masa musculara e sala
Poti si fara, evident, dar e ceva mai greu.
Ia-ti un rucsac si unple-l cu carti sau pietre sau orice ii va da o oarecare greutate. Scoate sau adauga din greutati in functie de grupa musculara.
Ia rucsacul in spate si fa flotari cu priza larga, ingusta, in diamant, ma rog, cauta tu pe net mai multe forme de flotari.
Foloseste rucsacul ca pe o gantera pentru biceps si triceps si umeri (cauta din nou pe net exercitii pentru ele. E mai bine sa vezi o poza decat sa te iei dupa cum ti-as descrie eu un exercitiu).
Daca esti inventiv poti sa iti lucrezi toate grupele cu rucsacul.
Alimentatia este foarte inportanta. Incearca sa mananci mai mult decat in mod normal si sa iti iei cat mai multe proteine (din oua, piept de pui etc.)

| Kely2820 a răspuns:

Ce-a mai buna metoda e sa ai 4-5 mese pe zi iar asta nu se poate fara sala, dupa ce mananci o masa mai bogata in proteine de exemplu la amiaza te duci si faci exerciții, ridici greutăți de la tine din casa, daca esti in crestere nu ridica greutăți deasupra umerilor deoarece o sa-ti îngreuneze creșterea, nu fa prostia de a lua proteine, cel mai bine e sa mananci tu proteine nu sa le iei, dupa mine e cea mai mare porcărie sa iei proteine. Deci:4-5 mese pe zi, si exerciții cu greutăți (nu exercitii de slabit!)